Павла Зіброва на Євробачення 2019! Чи Maruv... Українці закидали президента петиціями

Павла Зіброва на Євробачення 2019! Чи Maruv... Українці закидали президента петиціями
  • Після того, як НСТУ заявила, що Україна на Євробачення в Тель-Авів не їде, люди закидали петиціями офіційне інтернет-представництво президента України.
  • Журналістка "20 хвилин" проаналізувала петиції: одні хочуть, щоб Maruv таки їхала на конкурс. 
  • Інші пропонують відправити туди Зіброва, щоб на Євробаченні 2020 у Києві співав Іво Бобул. 

Нагадаємо, про те, що Україна не братиме участь в Євробаченні 2019 Національна суспільна телерадіокомпанія заявила ввечері 27 лютого. Спершу від участі у конкурсі відмовилася переможниця Нацвідбору Maruv. Вона не підписала контракт через низку причини. Гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в "Євробаченні-2019".

- Суспільний мовник вважає за потрібне започаткувати суспільний діалог у форматі ток-шоу, форумів та обговорень за участі провідних експертів сфери для формулювання позиції українського суспільства щодо цієї проблеми, а також напрацювання пропозицій до проекту закону України, що міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів із державою-агресором на майбутнє", - йдеться у повідомленні НСТУ. 

"За неї голосували люди"

Люди, яких ця ситуація обурила почали писати петиції до президента. Одну з перших зареєстрував Ігор Гнип 27 лютого. Чоловік просить президента втрутитися у ситуацію, яка виникла із Maruv. Та зобов'язати Національну телекомпанію України підписати договір зі співачкою.

Відео дня

- Мене, як громадянина просто обурює, що моїм голосом і голосом тисяч Українців знехтували декілька бюрократів з даної телекомпанії, - йдеться у петиції. - Відбувся відбір і Україна обрала свого представника. Якщо є проблема з виконавцями, то не можна заднім числом вносити зміни. Потрібно виправити помилки і на наступний рік змінити правила відбору.

Петиція станом на 4 березня зібрала 40 голосів із 25 000 необхідних. До кінця голосування - 84 дні. 

Того ж дня схожу петицію подав Станіслав Сафронов. Чоловік просить президента якомога швидше втрутитись у ситуацію.

- Якщо ситуація навколо цієї події не буде улагоджена у законний спосіб, тисячі людей будуть обдурені, бо відправляли за конкурсантку свої голоси, - пише чоловік. 

За цю петицію поки проголосувала 48 людей. До кінця голосування - 84 дні.

"Жорсткі умови"

Костянтин Мовчановський у своїй петиції розписав чому співачка Maruv та НСТУ не дійшли згоди в підписанні договору. Автор звернення пише, що причина у пунктах, які суперечать моралі та дуже жорстким вимогам і не були включені в попередні роки. У разі порушення одного з пунктів - штраф у 2 млн грн та компенсація збитків ще на невизначену суму.

Зокрема, йдеться про заборону будь-якої імпровізації на сцені без затвердження НСТУ . Неузгоджений шпагат, наприклад, призведе до штрафу в 2 млн. Артистка мала передати авторські права на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music. За умови підписання контракту, співачці заборонили б спілкування з журналістами без узгодження з НСТУ, що повністю порушує свободу слова і права людини. 

- Ми просимо негайно скасувати такі жорсткі вимоги, які суперечать моралі та гідності, - йдеться у петиції пана Мавчановського. - Просимо негайно підписати договір на умовах співачки або спільного компромісу, але не на цих умовах які були представлені співачці Maruv раніше від НСТУ.
Просимо негайно надати право виступу на Євробаченні-2019.

Петиція набрала 46 голосів. До кінця голосування - 84 дні.

Загалом 13 петицій 

Олександр Назаров 27 лютого подав відразу дві петиції: Maruv на Євробачення  та Євробачення. Представник Maruv. За одну поки проголосувало 39 людей, за іншу - 40.

"Петицію для відновлення справедливості!" того ж дня подала ще Вікторія Іщенко. Деполітизувати участь України на конкурсі Євробачення-2019 у петиції просить Роман Кулинич.

Владлена Могиль теж вважає, що Єробачення про музику, а не про політику. І просить відправити Maruv на конкурс. Про теж просить і Олена Оловятенко. А Владислав Філь не просить, а вимагає

- Вона (Maruv) повинна представляти Україну, тому що це справедливо по відношенню до українців які голосували за неї, - йдеться у петиції Костянтина Мамошина. 

Яна Модина теж вважає, що Україну має представляти Maruv. Олександр Дяченко 28 лютого у петиції вимагає не лише відправити співачку на пісенний конкурс, а й провести службове розслідування та покарати відповідальних осіб, які припустили розвиток такої ситуації.

"Зіброва на Євробачення!"

Проте є в системі зареєстровані петиції у яких люди просять співачці Maruv заборонити представляти Україну Євробаченні. Обидві петиції подала Наталія Дідич після перемоги артистки у Нацвідборі. Одна петиція набрала 13 голосів, інша - 14. Надія Новикова просила про "недопущення до представництва України в конкурсі "Євробачення" артистів з антиукраїнською позицією". 

Не Maruv єдиною: 1 березня Юрій Марчук зареєстрував петицію під назвою "Направити від України на Євробачення-2019 Павла Зіброва". 

- Україна має забезпечити гідне представництво на пісенному конкурсі "Євробачення", - йдеться у петиції. - Враховуючи суперечки, що виникли під час вибору учасника від України, вимагаю направити Павла Зіброва як дуже потужного виконавця, який гідно представить Україну та справжні українські цінності. Його вуса будуть чудово сприйняті європейцями (згадаймо Кончіту Вурст), та у 2020 році на Євробаченні-2020 у Києві Україну представить Іво Бобул, з його новим хітом.

За неї протягом трьох днів проголосувало 16 людей. До кінця збору підписів - 90 днів. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • олександр

    завжди дивлюсь на1плюс 1  голос країни і дивуюсь які  там голосисті бувають співаки і невже  з них не можна когось послати на те сране євробачення  а ще кажуть що співоча країна   і щоб отако осоромитись перед цілим світом  ганьба
  • Анонім

    Слухайте та хай ідуть в п...... з тим євробаченням . Якщо це конкур від України то треба було відбирати нормальних учасників на цей конкурс , а вони вибрали саме тих хто їздить до країни ,яка веде проти нас війну . Треба було ще на етапі заповнення анкети відсіяти цих поганців. Все п.......ц закрили питання ніхто ,нікуда не їде ,якщо не можете організувати конкурс то нех.... і братися .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up