Перенесли медогляди та обмежують відвідування: як карантин вплине на роботу тернопільських лікарень

Перенесли медогляди та обмежують відвідування: як карантин вплине на роботу тернопільських лікарень
  • Щоб не допустити скупчень людей у чергах медзакладів Тернополя, оперативний штаб вирішив обмежити відвідування пацієнтів та змінити розпорядок прийомів. Пацієнтам радять користуватись електронним записом до лікарів. 
  • Що заборонили у лікарнях, читайте у матеріалі.

Відповідно до Рішення оперативного штабу із координації дій щодо недопущення поширення на території Тернопільської громади захворювань, спричинених коронавірусом, у Тернополі не лише закрили на карантин всі школи, а й ввели ряд обмежувальних заходів для медичних закладів. 

Оскільки масковий режим та підвищену дезінфекцію в медзакладах ввели ще на початку епідсезону в грудні минулого року, у роботі лікарень таки відбулись зміни:

  • Керівники установ змінили графік прийомів та процедур так, щоб ліквідувати черги.
  • Пацієнтів може відвідувати лише одна людина (без дітей).
  • Студентам медичного університету теж призупинили навчання у медичних закладах.
  • Приміщення регулярно дезінфікують, працівників забезпечили респіраторами.
  • А тих, хто повернувся з країн, де виявили коронавірус, у лікарні закликають не іти.

Профогляди дітей відмінили

Так у Тернопільській міській дитячій поліклініці, де було заплановано проводити огляди для дітей, які мають іти в перший клас із вересня цього року, їх наразі відмінили. 

Відео дня

- Хто має з дитиною проходити медогляд для довідки в школу, знайте - всі огляди відмінили до 3 квітня. Ми прийшли, а нам сказали, що через заходи профілактики лікарі не приймають, - каже тернополянка пані Ірина. - Ми записувались завчасно, приблизно за два тижні. Що робити, поки що нам не сказали. 

Як повідомляють у пресслужбі Тернопільської міської ради, у  поліклінічному відділенні на вул. Гоголя не будуть проводити профілактичні медичні огляди для оформлення дітей в школу. Відтепер, таку довідку будуть видавати дільничні лікарі-педіатри з проведенням необхідних обстежень (вага ріст, проба Руфє, гострота зору) на базі педіатричних кабінетів з видачею форми 086-1/о та форми 063/о. У випадку виявлення патології, крім ургентних випадків,  направлення до вузькопрофільних спеціалістів, буде проводитися за необхідністю після відміни карантину.

З метою запобігання скупчення людей в поліклінічному відділенні міської дитячої лікарні прийоми будуть проводитися відповідно до попереднього запису. Такі розпорядження підписав директор КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» Андрій Артимович

Також цим розпорядженням:

  • заборонено на території КНП «ТМДКЛ» проведення масових заходів у закритих приміщеннях (збори, навчання та ін.);
  • працівники закладу  не будуть допущені до роботи за наявності ознак ГРВІ;
  • запроваджується строгий масковий режим у закладах КНП «ТМДКЛ»;
  • дітей з високою температурою (більше 38 градусів) медичні працівники будуть обслуговувати на дому.

До слова, введення карантинних заходів не є протипоказанням до проведення  планових профілактичних щеплень.

Також медичними працівниками КНП «Тернопільська міська дитяча лікарні» будуть проводити роз’яснювальну роботу з батьками пацієнтів та пацієнтами закладу щодо запобігання занесенню і поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, спрямованих на безпеку дітей та профілактику захворюваності.

Коментарі лікарів:

Ростислав Левчук, директор Тернопільської комунальної міської лікарні №2

-  Ми виконуємо усі вказівки оперативного штабу. Масковий режим у нас введений з початку епідсезону. Щодо зменшення черг, ми провели відповідну нараду та адміністративно скорегували режим роботи деяких відділень. Які саме зміни відбулись, ми просимо уточнювати людей в адміністрації, попередньо зателефонувавши.

Зокрема, деякі прийоми наші лікарі роблять у дві зміни. Попередньо люди можуть записатись через інтернет або по телефону, або звертатись до вузьких спеціалістів, які вас проконсультують. 

Микола Медвідь, директор Центру первинної медико-санітарної допомоги.

- Ми постійно працюємо над тим, щоб у лікарнях не було черг, незалежно від того, чи епідемія, чи ні. Для цього і створено електронний запис пацієнтів. Також люди можуть записатись, телефонуючи в реєстратуру. Також, за рішенням штабу, ті особи, які повернулись з-за кордону і мають питання до нас, як до сімейних лікарів, ми не запрошуємо на прийом, а закликаємо залишатись вдома. У випадку необхідності лікарі можуть відвідати цю людину.

Масковий режим у нашому закладі введений давно, його дотримуються. Також щодня у коридорах, палатах та кабінетах проводять дезінфекцію спеціальними засобами. У кожному кабінеті є дезінфікуючі засоби для рук. Лікарі забезпечені респіраторами, які фільтрують небезпечні віруси, у тому числі коронавірус.

Читайте також: Як збираються лікувати хворих на коронавірус у Тернополі - ми перевірили. Ексклюзив "20 хвилин"

Карантин 2020: інтернет вибухнув мемами

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Sana Yaroshevych

    naszu medycynu nachir gnaty
  • Максим'як Наталія

    Кругова безвідповідальність!ці питання треба було починати вирішувати ще в січні!! Ганьба!! Думають тільки  про бабки для себе!!

    Natalia Lesovych reply Максим'як Наталія

    Максим'як Наталія Ви праві.Вірус вже більше місяця в Україні і вже більшість людей заражених,а вони лише щвраз почали робити карантин,але лікарні нічим не забезпечили
  • Василий Непомнящий

    чому гімн не співають?
  • Руслана Дзьоба

    А як що потрібно екстрено то що робити?
    Нічого нового,кава,чай,зачекайте,ви не записані.Стара схема.
    Тільки є виправдання.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up