Партнер рубрики Події

«Перш ніж померти, я хочу купити єнота»: про що мріють тернополяни у своєму житті

«Перш ніж померти, я хочу купити єнота»: про що мріють тернополяни у своєму житті
  • Стіна «Перш ніж померти» з’явилася у Тернополі у жовтні 2015 року. З того часу її вже понищили вандали, зламали підставку для крейди, помалювали її фарбою та навіть викрали шматок дошки.
  • Про що мріють тернополяни найбільше та які записи залишають на стіні - дізнавався журналіст «20 хвилин». 

Такі ж стіни є в різних міста по всьому світу. Більше 70 країн долучилися до мистецького проєкту «Before I Die». Тернопіль став першим в Україні містом, де з’явилася така стіна.

Хоча малювати на дошці можна лише крейдою, щоб записи могли стирати та всі охочі могли щось написати, дехто почав писати маркерами, коректорами та звичайною фарбою. Написів на дошці багато, хоча прочитати можна не всі.

Відео дня

Однак зараз за стіною ніхто вже не доглядає. Відновлювати її також скоріше за все не будуть. 

- Після відкриття дошки у форматі усної домовленості інші організатори передали проект (для контролю за станом) "Карма каві" (коли вони були на попередньому місці), – розповідає одна з ініціаторів мистецького проекту Тетяна Іваніцька. – Наскільки мені відомо, зараз цим проектом ніхто не займається.

Багато тернополян на стіні пишуть про своє бажання подорожувати. Хтось мріє Відвідати Канаду, хтось – Норвегію. На дошці можна знайти назви багатьох країн та міст. Є і кілька написів про навколосвітню подорож. Багато людей мріють про звичайні і буденні речі:

Відвідати море;

Побувати в Карпатах;

Об’їхати Україну;

Стати хорошим програмістом;

Вивчити англійську мову;

Побувати в катакомбах;

Мати двох діток;

Вийти заміж за хорошого чоловіка;

Бути разом з друзями;

Прожити гідне життя.

Найбільше написів на дошці про створення сім’ї та пошук другої половинки. Пишуть як жінки, так і чоловіки, хоча чоловіків шукають частіше. Дехто, щоб знайти свою другу половинку, вказує свій номер телефону та залишає посилання на свої сторінки в соціальних мережах.

Чимало тернополян залишили написи, що хочуть відкрити в собі таланти та чомусь навчитися:

Хочу зняти фільм;

Стати відомим кулінаром;

Навчитися грати як Шопен;

Написати книгу, яка змінить життя кожного;

Стати політиком;

Навчитись співати;

Навчитись малювати портрети.

На стіні можна зустріти і досить дивні, незвичні та жартівливі бажання тернополян. Не всі з них можна сприймати серйозно:

Купити єнота;

Схуднути, бо жирна;

Зварити мівіну в горілці;

Одружитися на двох мулатках;

Взяти в заручники повітря і станцювати польку;

Екранізувати свої сни;

Знайти лампу з джином;

Побороти діда;

Вміти зупиняти час.

Дехто перш ніж померти мріє знайти еліксир вічного життя або народитися знову. Написи продовжують з’являтися навіть на місці, де викрали шмат дошки. Багато тернополян та гостей міста зупиняються щоб почитати та написати щось від себе.  

А ви писали щось на стіні мрій? Чого б хотіли досягти протягом життя? Діліться своїми думками у коментарях!

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up