Нагородили матерів-героїнь, які виховали п'ятьох і більше дітей

Нагородили матерів-героїнь, які виховали п'ятьох і більше дітей

Сьогодні в нашій області 11 158 багатодітних сімей. Ця цифра щороку зростає, повідомляють у ОДА. Президент присвоїв звання «Мати-героїня» 591 українській жінці, в тому числі 20 мешканкам Тернопільщини.

Ще на День Матері, 14 травня, Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 591-й українській жінці, серед них є 20 тернополянок. Про це йдеться в Указі Глави держави № 129/2017.

Сьогодні, 18 липня, нагороди передав матерям-героїням очільник області Степан Барна. До нагороди представлені – багатодітні матері, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.

Відео дня

- Моїй мамі випало долею народити трьох синів. Більших вар'ятів світ не бачив, - жартома розповідає Степан Барна. -  Я часто шкодую, наша мати стільки переживає за таких синів. Я лише собі можу уявити, що означає мати п'ять, шість, сім чи вісім дітей. Але я знаю, що кожен перержитий день - ваша відповідальність, опіка та турбота. 

Очільник області подякував матерям за те, що вони роблять область багатшою, і щасливішою. 

Сьогодні у області 11 158 багатодітних сімей, ми маємо добру традицію цю цифру збільшувати, додав Степан Барна. 

“Дав Бог дитину - дасть і на дитину”

Тернополяни також поділилися своїми нелегкими життєвими історіями. Батько багатодітної сім'ї Ігор Романюк, з села Плоске, Кременецького району, має шестеро дітей.

- Наймолодшій дитині шість років, найстаршій - 25. Загалом чотири сина та дві донечки, - розповідає пан Романюк. - Ми дітей не плануємо. Нас з дружиною Бог благословляє дітьми. Спершу з дітьми було дуже важко, оскільки це були 90-ті роки, роботи нема - нема і грошей. Сьогодні життя налагодилося, старші діти себе в житі знайшли. Хто займається підприємницькою діяльністю, хто поїхав зв межі країни - в кожного своя доля.

Ігор Романюк з 1973 року, однак каже, що вже з дружиною бавлять внуків. Молодий дідусь каже, що вже чекають п'ятого внука.

Про те що було важко у 90-х роках розповідає мати-героїня Наталія Дешлюк. У її сім'ї один з синів сьогодні служить в армії. Загалом у матери-героїні п'ятеро дітей: два хлопця і три дівчини. 

- Діти родилися в 90-ті роки, життя так склалося, що я пішла у невістки, - каже пані Дешлюк. - Було важко. Нам всіляко допомагали батьки. Старші діти мають вже свої сім'ї, ми з чоловіком вже дідусь з бабусею. 

В свою чргу, Христинка Гуцуляк зі своєю молодшою сестричкою Мар'янкою також розповіли свою історію, та й кажуть, що у їхньої мами їх аж восьмеро. Мати-героїня їх виховує без батька, його немає в живих вже третій рік.

- Наша сім'я живе недалеко від Тернополя, у Підгородньому, - розповідає Христинка. - Я зараз навчаюся у 11 класі у Почапинській школі. 

У сім'ї Гуцулюків один хлопчик та сім дівчаток. 

- Наш братик інколи буває нечемний, бо вважає що він один і йому все можна, - жартома каже Христинка. - Ми з сестричками інколи його  повчаємо, аби він не бешектував.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up