Під вікнами будинку на Тролейбусній – «басейн з мазутом»

Під вікнами будинку на Тролейбусній – «басейн з мазутом»
  • У редакцію «20 хвилин» звернулись мешканці багатоквартирного будинку на Тролейбусній, 4В, які обурені будівництвом у зеленому сквері.
  • В кількох метрах від будинків робітники злили невідому речовину, схожу на мазут.  
  • Чи законною є забудова та що за котлован з’явився біля будинків – з’ясовував журналіст «20 хвилин».

Мешканці одного з будинків на Тролейбусній помітили, як територію з зеленими насадженнями обгородили та почали зрізати дерева. Мешканцям розповіли, що на цьому місці будуть будувати багатоповерхівку.

- В нас за будинком є ділянка з зеленими насадженнями, – розповідає мешканка будинку Наталя. – Туди приїхали робітники, які почали щось вимірювати, зрізати дерева, забивати стовпці. Наш голова ОСББ з’ясовував і розповів нам, що та ділянка давно продана і там будівництво мало б бути давним-давно.

Мешканці будинку розповіли, що коли вони купували квартири, їх запевняли, що зелені насадження ніхто чіпати не буде і ніяких будинків не повинно бути. Однак більше занепокоїло людей те, що робітники почали виливати біля будинку речовину, схожу на мазуту.

Відео дня

- Раніше на тій території була служба по ремонту доріг, – каже житель будинку Ярослав. – Там залишились прикопані бочки. Робітники відкопали бочки і їх вміст вилили у яму біля будинку. До нашого дому від цієї ями буквально 10 – 15 метрів. Ми викликали поліцію. 

Одна з мешканок будинку пані Тетяна, роботи почались минулого тижня. Кілька бочок відкопали і вони деякий час стояли біля будинку. У вівторок, 23 жовтня, невідому речовину почали зливати. Вона має різкий запах, в’язка.

- Я побачила, що робітники почали зливати з тих бочок щось в яму, – каже пані Тетяна. – Я запитувала у робочих, що вони виливають, на що вони сказали, що самі не знають. Ті бочки були закопані у кількох місцях.

Як повідомили у міській раді, на ділянці Тролейбусна, 4В ведеться будівництво групи багатоквартирних житлових будинків ТОВ «Тернопільбуд». У них є наявні дозвільні документи. Ділянку по вул. Будного, де знаходяться зелені насадження, виділена для будівництва житлового будинку за державні кошти.

Мешканці будинку вирішили звернутися до екологічної інспекції, щоб ті провели перевірку. Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за ситуацією. Про подробиці читайте згодом.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Igor Petryshyn

    А як вам штраф у розмірі від 850 до 1500грн? Це ж не забудовник повідомив про витік, а небайдужі мешканці з сусідніх будинків! Чому  паркан після інциденту з мазутом за день звели, але і то з порушенням, адже залізли на метри території, яка належить іншому домогосподарству? Геодезія підтвердить.
  • Funny

    Класно! А де тепер жити білочкам і їжачкам невідомо. За наші податки сбушним уродам вгрохають десятиповерхову махіну. І плакав наш лісочок з жовтими листочками
  • Анонім

    От довбойоби це тільки у нас таке може бути щоб мазут чи ще якесь лайно зливати на грунт . В німетчині якщо з машини на землю капає масло то такий штраф в......ть ,що і мало не покажеться . Це ж гівно просочиться в грунтові води.
  • David Starr

    Наївні люди, їм казали, що "не буде забудови" :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up