Партнер рубрики Події

Після заяви про закриття кордону додому масово повертаються українці з Польщі. Найбільше - пішки

Після заяви про закриття кордону додому масово повертаються українці з Польщі. Найбільше - пішки

Після заяви президента Володимира Зеленського про закриття кордонів до кінця п'ятниці минулої доби зріс пасажиропотік через державний кордон, особливо громадян без транспортних засобів.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба та речник відомства Андрій Демченко у коментарі Українській правді.

У повідомленні йдеться, що 26 березня співробітники ДПСУ здійснили понад 27 тисяч пропускних операцій, як на в’їзд так і на виїзд. Переважна більшість – понад 18 тисяч - це громадяни України, які поверталися з-за кордону.

У тому числі більше 6,5 тисячі наших співвітчизників прибули пішки в пункти пропуску з країнами ЄС (раніше їхня кількість фіксувалася на рівні 3800 людей) і були переправлені через кордон.

Відео дня

Найбільша кількість людей, які очікують на оформлення — на польській ділянці (тут діють три напрямки: Ягодин, Краківець і Рава Руська).

Їх перевозять через кордон автобусами, організованими міською владою та ДСНС.

Прикордонники зазначають, що через збільшення пасажиропотоку, а також додаткові контрольно-профілактичні заходи, тривалість контрольних процедур зросла. Громадян просять бути розважливими та терплячими: не створювати конфліктних ситуацій та натовпу.

На уточнююче запитання, як саме до кінця доби буде закрито кордон, чи отримають люди, яких не встигнуть перевезти, відмову в перетині, речник ДПСУ порадив дочекатися рішення уряду.

"Які будуть діяти обмеження - потрібно чекати рішення уряду, коли будуть прописані чіткі норми. Однак, скоріш за все, конституційне право громадян України на повернення не буде порушено", - зазначив Андрій Демченко

В соцмережах УП знайшла стрім, які фіксують скупчення людей на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця дня 27 березня державний кордон буде закрито, про громадян України, які залишаться поза її межами, будуть піклуватися дипломати. Він наголосив, що 2 тижні тому попросив українців за кордоном повернутись в Україну, зараз у зв'язку з поширенням коронавірусу доводиться закривати кордон.

А 25 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що хоча 27 березня авіасполучення буде повністю припинено, ніхто не буде притискати конституційних прав громадян.

- ... в ніч з п’ятниці на суботу воно (авіасполучення) буде припинено. Президент давав час на повернення додому, однак, дехто хотів ще полежати на пляжі. Тепер ці громадяни хочуть за рахунок держави повернутися додому. В Києві, наприклад, з 34 інфікованих, 31 - це туристи, які повернулися з інших країн. Але якщо ви прийшли пішки або приїхали на власному авто – вас пустять і будуть раді, ніхто не притискатиме конституційних прав громадянина України», - сказав Арсен Аваков.

А ви вірите, що всі наші співгромадяни підуть на самоізоляцію? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (79)
  • Іраїда Гаврилюк-Мацюк

    Через таких туристів весь наш карантин до біса!!!Я ще скільки маю сидіти без роботи і дитина без школи?!!! Доки їх всіх звезуть????
  • Татра

    Там теж люди
    Але такі як я все життя з убогих державних зарплат платимо податки на які і животіє українська медицина.
    А чим за роки роботи за кордоном допомогли їй заробітчани, щоб зараз претендувати на лікування?
  • Liptuga Eduard

    10хвиля мобілізації прокажених на передок
  • Еді Мерфі

    «Операція Вісла #2» і без клятих ляхів і без клятих москалів - просто коліном під саму сраку від щирого та любого ЕС!

    Чудовий приклад наслідків псевдопатріотичного мислення та поведінки.

    Ці черги мали буди одразу після оголошення але зневага до своєї країни через гроші призвела до цього!

    Роман reply Еді Мерфі

    правда...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up