Платний вхід та сонячні батареї - як може виглядати парк Нацвідродження

Платний вхід та сонячні батареї - як може виглядати парк Нацвідродження

На громадських обговореннях реконструкції парку Національного відродження  тернополяни запропонували зробити накриття Співучого поля сонячними батареями, канатну дорогу від літака, встановити басейн-фонтан, огранізувати місця занять йогою та навіть зробити вхід у парк платним.

Тернопільська міська рада спільно з молодими архітекторами громадської ініціативи URBAN.te провели громадські обговорення для проектування парку Національного відродження 20 лютого.

Ідеї були досить різні, зокрема тут планують оновити дитячий майданчик, організувати спеціальні місця для вигулу собак, проведення занять йогою.

- Великою проблемою є застарілі атракціони, - каже депутат міської ради Назар Зелінка. - Живу неподалік парку вже багато років, і ці атракціони були там ще з часів заснування парку. Зараз вони просто небезпечні. До того ж, вони не приносять ніякого доходу місту.

Відео дня

- Можна зробити вхід у парк платним або закривати його на нічний час, - запропонував тернополянин. - А то в нас нема ніякої культури, вандали все нищать, а такі заходи цьому б запобігли.  За кордоном це нормальна практика. Щодо Співучки, то накриття там все таки потрібне - від дощу чи спеки сховатись. Але на ньому можна встановити сонячні батареї, за допомогою яких можна освітлювати парк.

Нагадаємо, у міській раді запропонували зробити зі Співучки закритий хол з накриттям та огорожею, де прийматимуть світових зірок.

Найбільше дискусій викликало обговорення майбутнього вигляду фонтану біля Співучого поля. Більшість зійшлись на думці, що він має бути саме пішохідним. Була ідея навіть зробити з нього неглибокий басейн з фонтаном, як у Кам’янці-Подільському. Також були пропозиції поєднати його з клумбою та прикрасити квітами чи зробити в центрі фонтану фігури закоханих.
 
Також на заході обговорили майбутню долю літака. Хтось вважає, що літак потрібно залишити як багаторічну візитівку Тернополя. А хтось вважає, що він не несе ніякої історичної та естетичної цінності, мовляв можна придумати кращий символ, ніж радянську військову техніку. Один з тернополян запропонував встановити там оглядовий майданчик.
Нагадаємо, наразі триває конкурс проектів на кращу ескіз-ідею композиції замість літака.

- Колись була ідея створити від літака через увесь парк канатну дорогу, - каже Антон Марчевський. - Краєвид мав би бути надзвичайно гарним, адже за декілька кроків є багатоповерхівка, яка є найвищою точкою Тернополя.

Також на заході були присутні екологи, які наполягають, щоб площа зелених насаджень не зменшувалась. Велосипедисти планують розробити систему велодоріжок, аби не наражати на небезпеку пішоходів.

- Наразі ми збираємо усі можливі ідеї, а потім будемо думати як їх втілювати в життя, - кажуть активісти URBAN.tе. - Архітектори можуть мати власне бачення, але парк має бути для людей, тому ми хочемо, щоб тернополяни самі вирішували як має виглядати їхнє місто. Тому запрошуємо усіх бажаючих долучитися до ініціативної групи, зв’язавшись з нами. Також 12 березня місцеві мешканці можуть провести нам "екскурсію" парком і наочно показати його проблеми.

Як на вашу думку має виглядати парк Національного відродження? Чого бракує парку а що варто залишити як є? Відповідь пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Кактус

    Літак треба зняти і крапка. А от оглядовий майданчик зробити було б круто, чи якийсь водоспад зробити з цієї стріли. Та і сонячні батареї доцільно поставити, бо хоч і дорого, але ті бабки все рівно роздерибанять. Ще потрібно зробити якісь туалети, бо поки добіжиш з другого кінця парку до того підземного біля атракціонів, вже і не потрібно буде

    Герасимчук Ростислав reply Кактус

    Літак відремонтувати, кактусу запхати в ...опу кактус !!!
  • Діонісій

    вхід в парк платний, купатись в ставі платне, ходити по бруківці теж буде скоро платне, як і дихати повітрям в нашому місті.
  • Катенька Катя

    Щире спасибі владі, особливо міській, особлива подяка за цьогорічне очищення міста від снігу.  Бруківку в студію. У Тернополі потребує негайного ремонту міст, що на Об’їзній дорозі біля повороту на Великі Гаї.



    Згідно з висновками спеціальної комісії Тернопільської мерії, міст перебуває в аварійному стані. З метою уникнення нещасних випадків, а то й трагедії, рух на найбільш аварійній ділянці шляхопроводу перекрито по правій смузі від вул. Протасевича в напрямку вул. Гайова, а рух важковагового транспорту — обмежено.  На сьогоднішній день парк- головна проблема міста !!!! Цікаво, чи буде знижка на вхід до платного парку людям, які там мешкають в новозбудованих будинках. Адже платити доведеться, як мінімум, раз в день.
  • Анонім

    Під час війни не цією х.... треба займатися . Краще нехай реалізовують свої ідеї на військових заводах ,а не про розваги думають .

    Stels reply Анонім

    Тернопіль потребує нормальних доріг та тротуарів ,нормальну парковку (як варіант багатоповерхову) в районі центр-ринок і в туристичному місті напевне потрібна громадська вбиральня в районі центр -парк Шевченка.

    Але то НЕшановне керівництво робить тільки те що вміє: ставити неякісну бруківку та деребанити землю громади.

    Тернополянам потрібне місто без парків ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up