Партнер рубрики Події

Подаруйте дитині з інтернату домашній затишок. Візьміть участь в акції

Подаруйте дитині з інтернату домашній затишок. Візьміть участь в акції
  • Благодійний фонд "Майбутнє сиріт" продовжує акцію "Запроси дитину з інтернату на свята у родину". 
  • Шестеро сімей уже проявили ініціативу. Охочим запросити дитину до себе на канікули чи свята, потрібно зібрати деякі документи та зареєструватись. 

 

- Кожна дитина в дорослому житті створюватиме свою сім'ю, - каже координатор акції Ірина Вакалюк. - І тоді вони стикаються з багатьма проблемами у взаємостосунках, бо вони не бачили правильних моделей поведінки батька та матері по відношенню один до одного, до дітей, відношення братів та сестер. А, якщо в дитинстві у сім'ї був якийсь негатив, насильство фізичне чи психологічне, то сім'я асоціюється з чимось поганим.

Для того, щоб кожна дитина отримала сімейний затишок, відчула турботу, увагу та любов, проводять акцію "Запроси дитину з інтернату на свята у родину".  

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Потрібен пакет документів

- Навіть після завершення акції, коли діти повертаються з сімей в інтернатні заклади, часто сім'ї продовжують підтримувати зв'язок з тими дітьми, які були в них на свята, - каже пані Ірина. - Дехто забирає дитину в сім'ю. 

Кандидатам, які хочуть взяти участь у акції та забрати дитину з інтернату до себе на період канікул чи свят, потрібно підготувати пакет документів. Реєстрація для тих, хто взяти дитину на період весняних канікул, триватиме до 20 березня. А ті, хто хоче взяти дитину лише на Великдень, то потрібно зареєструватись до 26 березня. Для реєстрації потрібно зателефонувати в благодійний фонд за номером 096-683-90-13 або написати на електронну скриньку [email protected].  

 - Потрібна довідка про несудимість обох батьків, довідка з психлікарні, наркодиспансеру та акт обстеження житлово-побутових умов від служби в справах дітей, - пояснює Ірина Вакалюк. - Також, сім'ям, які долучаються до акції, ми проводимо консультації, щоб не було стресу. Бо є люди, які взагалі не стикались з сиротами і їм важливо дізнатись більше. А є такі сім'ї, які повністю готові до цього. 

Також, була українська сім'я з Монако, яка хотіла взяти дитину до себе. Але через довготривалу підготовку документів, їм відмовили. Проте, як зазначила пані Ірина, як тільки буде така можливість, то туди відправлять дитину. 

- Ми підбираємо дитину під бажання сім'ї, - продовжує пані Ірина. - Тобто, якщо сім'я має хлопчика десяти років і хочуть приблизно таку саму дитину, то ми стараємось підібрати. І ми стараємось підлаштуватись, бо може не кожна сім'я має можливість взяти дитину на тиждень. Нехай це буде на три дні, такими маленькими кроками, але це вже є результат. 

Дітей всиновлюють

За словами заступниці начальника служби у справах дітей Тернопільської обласної адміністрації Майї Шимашис, акція за роки існування має дуже позитивні результати. Після проведення такої зимової акції двоє дітей знайшли нові сім'ї, а чимало інших дітей знайшли нових друзів та підтримку. 

- Вона дає можливість дітям познайомитись з тими речима, які для нам є буденними та звичними, - каже пані Майя. - Також, це можливість для дорослих відкрити свої серця для дітей і, можливо, зробити найважливіший в своєму житті вибір - прийняти в свою родину дітей-сиріт та дітей позбавленого батьківського піклування. 

Але скільки б позитивних моментів та результатів не було б від такої акції, негатив таки є. Бо діти можуть звикнути до сім'ї і тоді для них буде великим стресом повернення назад в інтернатний заклад. Але і з цим намагаються боротись. 

- Ми не даємо в сім'ї дітей до шести років. Залучаємо дітей молодшого шкільного віку, середнього та старшого, - каже пані Майя. - Ці діти розуміють, що це тимчасово. Але, як уже говорили, є приклади, коли діти йдуть в сім'ю, а потім продовжують спілкування. І, якщо дитину відразу не всиновили, то є ймовірність, що це зроблять пізніше. Також, є соціальні працівники які проговорюють такі моменти і з дітьми, і з дорослими. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up