Помер випускник медуніверситету з Конго, який став відомим, прочитавши "Заповіт" Шевченка

Помер випускник медуніверситету з Конго, який став відомим, прочитавши "Заповіт" Шевченка
  • Астера Ндженга Нтіне запам'ятали, як щиру, мудру, життєрадісну та добру людину.
  • Помер 31-річний Астер в суботу, 4 серпня. Студенти та викладачі Тернопільського медуніверситету висловлюють свої співчуття рідним чоловіка. 

-  Астер Ндженг Нтіне був одним з найкращих та найталановитіших випускників, - розповідають в університеті. - Він був цікавим і мудрим студентом, активним членом студентської ради, учасником культурно-масових заходів. Його прочитання "Заповіту" Тараса Шевченка назавжди залишиться в історії вишу, як і його ідеї, ініціативи і щире ставлення. 

Астер закінчив навчання два роки тому, але його досі всі пам'ятають. Він був дуже спокійним, врівноваженим. На всіх засіданнях студенстької ради дуже мудро та грунтовно говорив, пропонував ідеї. Після випуску він повернувся в Конго і склав іспити, працював там лікарем. Він дуже добре знав українську мову і навчався разом з українськими студентами. Проходив практику у Вроцлавському медичному університеті разом з українськими студентами.

Помер Астер через погану діагностику. Як кажуть в університеті, скоріше за все у нього було защемлення кили (грижі), перитоніт.

В соцмережі Facebook дуже багато студентів та викладачів пишуть слова співчуття.

- Дуже шкода. Це був гарний і вихований студент, допитливий і мотивований, - пише доцент кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Олександра Шульгай. - Залишив про себе гарний спогад. Нехай спочиває з Богом.

Оксана Горленко пише, що Астер дуже любив білий костюм. Так вона його і запам'ятає - життєрадісним і в білому.

- Під час вручення дипломів у 2016 році Астер українською мовою зі словами вдячності звернувся до професорсько-викладацького складу і найкращими побажаннями до своїх колег, - пише Оксана. - Він, як один з кращих студентів, мав можливість промовити вітальні слова.

Essindi Owona Joseph пише, що всі, хто знав Астера були щасливими, бо він був прикладом людини, яка вміла працювати, мала високий інтелект, знала багато речей.

- Я не знаю, як реагувати, я намагався зрозуміти, що сталося з тих пір, як я отримав новину два дні тому, - пише Addy Yann. - Я дивився на фото, зроблене в 2011 році. Ти приїхав до мене у Львів. Ти залишився на декілька днів. Ми чудово провели час – відвідали цікаві місця, спілкувалися. Ти перша людина, яку я дійсно відкрив в Україні. Я був неповнолітнім, коли приїхав в Україну. Я не мав жодного досвіду, жив сам, був самовпевнений, нетерпимий і чутливий. Ти дав мені багато цікавого досвіду. Ти відіграв важливу роль в моєму розвитку, мабуть, тому найбільше хочу сказати зараз дякую за те, що допоміг мені бути людиною, якою я є сьогодні. Слова не можуть передати біль, який я відчуваю зараз, біль, який ми всі зараз відчуваємо. Твої друзі в Україні, твоя сім'я і всі, з якими ти був знайомий.

Віта Остапович пише, що Астер, був дуже хорошим одногрупником і дуже хорошою людиною. Вічна йому пам'ять...

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олена Дячук

    Вічна пам.ять...
  • Anonymous

    (Астер Ндженг Нтіне був одним з найкращих та найталановитіших випускників, - розповідають в університеті) про наших лобо-трясів майже ніхто так неговорить ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up