Помоліться за земляка, який загинув на Луганщині: йому сьогодні виповнилось би лишень 29…

Помоліться за земляка, який загинув на Луганщині: йому сьогодні виповнилось би лишень 29…
  • Володимир Гарматій служив у 51-й окремій механізованій бригаді. 25 липня 2014 року він загинув, підірвавшись на фугасі під час евакуації техніки у Свердловському районі Луганської області.
  • Указом Президента України йому присвоєно звання "Герой України" з удостоєнням ордена «Золота Зірка» 13 жовтня 2016, посмертно.

29 років могло би виповнитись сьогодні, 4 серпня, Герою України артилеристу – Володимиру Гарматію, уродженцю села Чернелів-Руський Тернопільського району.

З ранніх років він любив займався шахами, футболом, хокеєм, тенісом. До вподоби було й моржування. Зі шкільних предметів найбільше подобалась математика, брав участь в різних олімпіадах. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Тернопільської райдержадміністрації.

Володимир вступив на факультет обліку і аудиту ТНЕУ, у 2013 році закінчив військову кафедру, а також брав активну участь у подіях на Майдані у Києві. У квітні 2014 року його мобілізували до армії.

Відео дня

Володимир Гарматій служив у 51-й окремій механізованій бригаді. 25 липня 2014 року він загинув, підірвавшись на фугасі під час евакуації техніки у Свердловському районі Луганської області.

Указом Президента України йому присвоєно звання "Герой України" з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (13 жовтня 2016, посмертно) — за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

  • Ми повинні завжди пам’ятати тих, хто поклав своє життя і здоров’я за найвищі цінності – за свободу і любов до рідної землі, – йдеться у повідомленні адміністрації. – Ми маємо шанувати усіх учасників АТО-ООС і подякувати кожному, хто у найтяжчий час новітньої української історії мав сміливість стати на захист нашої держави.

Запалімо свічку і помолимось за спокій його душі!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Світлана Митулинська

    Вічна пам'ять 🙏
  • Lilya Stelmah

    Вічна пам'ять🙏🙏🙏
  • Oleksandra Senchysyn

    Вічна пам'ять Царство небесне
  • Іванна Шеник

    Вічна пам'ять.

keyboard_arrow_up