Понад сто діток бійців АТО отримали подарунки з-за кордону

Понад сто діток бійців АТО отримали подарунки з-за кордону

122 дітей з числа дітей сімей загиблих в АТО, військовослужбовців та добровольців отримали адресні подарунки від молоді української діаспори в рамках благодійної акції “Теплом зігріємо серця”.

 

Акція, яка об’єднує українців з усього світу, - “Теплом зігріємо серця”, відбувається в Тернополі вже п’ятий рік поспіль.

Ідея доброчинної ініціативи належить членству Спілки Української Молоді – організації, яка діє понад 90 років й об’єднує українців у 12-ти країнах світу. Цього року сумівці зі Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії, Португалії та Великої Британії вже підготували й надіслали 2 500 пакунків із гостинцями для своїх ровесників в Україні, батьки яких виконують бойові завдання на сході та півдні України.

Відео дня

9 лютого в Тернополі 122 дитини із сімей загиблих в АТО, військовослужбовців та добровольців отримати адресні подарунки з-за кордону.

- Протягом цих п’яти років ми намагаємось передати подарунки в ці родини, а разом з тим, - радість та любов, яку відчувають члени нашої організації, - розповідає координатор акції в Тернопільській області Мар’яна Марець. - Ця організація символізує єдність українців, незалежно від місця їхнього проживання.

  Оля Мацьків сьогодні разом зі своїм 9-річним сином Владиславом також прийшла отримати частинку любові та подарунок для сина з-за кордону.

Жінка працює військовослужбовцем вже 13 років. А у 2016 та 2017 була учасником бойових дій. Зізнається, у іншій професії себе вже й не бачить.

- Мені приємно, що про нас турбуються,- каже жінка. - І я справді рада, що акції відбуваються в нашому місті.

Загалом за п’ять років члени Спілка Української Молоді у рамках цієї акції підготували 9,5 тисяч подарунків на загальну суму 275 тисяч доларів.

- Ми співпрацюємо із обласним військкоматом, і вони допомагають нам сформувати списки військових, - пояснює координатор акції. - Кожен подарунок, який ми сьогодні вручили діткам, особливий, у багатьох з них є листи від сумівців із інших країн.

Подарунки підібрані з урахуванням потреб та побажань тих, хто їх отримає. У спеціально придбані для цього рюкзаки-наплічники благодійники поклали цукерки, книжки, іграшки, одяг, взуття та шкільне приладдя.

- Коли ми починали проводити цю акцію, то вона була спрямована на допомогу переселенцям та дітям військових, - розповідає голова Тернопільської міської організації "СУМ" в Україні Леся Голик. - Цьогоріч ж ми вже не вручаємо подарунки переселенцям, бо, на жаль, дітей військових стає все більше. А термін "вимушено переселені особи" діє протягом трьох років.

Після вручення подарунків учасники акції переглянули художній фільм.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Мацьків

    Я в курсі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up