Порошенко, "море" поліції та кілька тисяч людей на Театралці

Порошенко, "море" поліції та кілька тисяч людей на Театралці
  • Президент України Петро Порошенко в Тернопіль завітав 25 березня. На Театральному майдані, за попередньою інформацією, зібралося близько семи тисяч людей. 
  • Одні уважно слухали, хтось стояв із портретом діючого президента, хтось прийшов "заселфитись". 
  • Порошенко знову говорив про важливість прийняття Томосу, про те, що на передовій, про перемогу над російським окупантом, назвав державу українською хатою. 

Спершу Петро Порошенко нагородив переможців фестивалю "Вставай, сонце" і заспівав разои з 1500 жителів Тернополя та області пісню “Вставай, сонце”, автором якої є Андрій Підлужний. Встановили рекорд. Потім відвідав Архикатедральний собор. Разом із священиками гарант молився за мир в Україні. Після Служби Порошенко підійшов до тернополян, щоб сфотографуватись із ними. Це були робочі візити.

А на Театральному майдані, де на нього очікували о 17.00, була зустріч у рамках передвиборчої кампаніїї. На неї президент запізнився приблизно на півтори години через нараду в ОДА. Поки він був там, на Театралці людей розважали "Мандри". Потім виступала акторка Ірма Вітовська-Ванца.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

За цей час в Центрі зібралося кілька тисяч людей. За порядком спостерігали чи не всі підрозділи поліції. Кілька вулиць перекрили. А на всіх підходах до Театрального майдану, де виступав Порошенко, встановили пости. Тобто усіх, хто проходив в напрямку до Театралки правоохоронці перевіряли металошукачем та просили показати, що в сумках. 

Зустрічали президента під музику. Люди знімали та фотографували його, хтось аплодував, хтось щось вигукував. 

Свою промову Петро Порошенко розпочав із слів, які тернополяни красиві, як їх багато.

- І хай всі побачуть нашу силу звідси, з Тернополя, я дуже вас люблю, шановна громадо, шановні жителі Тернопільської області, - сказав президент. - Українці завжди мріяли про комфортну власну домівку, тому і державу ми уявляємо собі, як українську хату. Андрій Шептицький свою політичну працю написав у вигляді книжки під назвою "Як будувати рідну хату". І не треба нікому пояснювали що значить Андрій Шептицький для України. Від 14-ого року в наш український дім прийшла війна. Деякі кандидати, які так піклуються про Україну, п'ять років цієї війни не помічали. А воїни України захищали нашу землю. А за лінією фронту теж наша домівка, в якій поки що хазяйнує російський окупант. І наш святий обов'язок - змусити того окупанта піти геть з української землі.

На цих словах у відповідь президент отримав кілька оплесків. Далі він говорив про те, що регулярно буває не передовій, про важливість Томосу для України, про те, що зараз створений міцний фундамент української хати, про створення армії. 

Поки президент говорив, чимало людей обговорювали між собою його, як кандидата, як діючого президента, його виступ. Були старші люди, які просили молодь помовчати і послухати президента. Люди тримали брошури із зображенням Порошенка і українські прапори, яких було чимало. Поки він оголошував свою промову, журналістка "20 хвилин" розпитала людей, чому ж вони прийшли. Одні щиро зізнавалися в прихильності до нього, у тому, що вже визначилися з кандидатом. Інші хотіли просто послухати, що пан Порошенко скаже. 

- От ніби розумний чоловік, файно говорить. Але є але. Вони всі файно говорять, коли треба людських голосів, - каже Олександра Крутяк. - Я тут постояла півгодини, різного почула від людей. Одні так яро його захищають. Тут якийсь старший чоловік молоді розказував, щоб вони уважно слухали, бо то добрий президент. Трохи розмішило, бо та компанія розвернулася і пішла. Був чоловік, який викрикував, щоб той не розвалював країну. Знаєте, все, як завжди. Вірити чи ні словам кандидатів - то вже справа кожного. Ніхто і так не знає, що в них насправді на умі. І що вони хочуть зробити з тою країною. 

Після промови з президентом фотографувалися всі, кому вдалося хоч трішки підійти до нього. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Андрій Боднарчук

    Хороший президент, треба брати. З того списку, що є - інших варіантів немає. Кошулинський - можливо, але надто малі рейтинги "Свободи" все вбивають.

    David Starr reply Андрій Боднарчук

    Кошулинський - чмо, як і решта лідерів "Свободи".
  • David Starr

    Не дивіться намальовані ретинги, голосуйте за Ігоря Смешка .

    Marcus Aurelius reply David Starr

    Чому? Тому що пірамідка-Гордон його ввів в ці вибори? Чи тому що його постійна платформа віщання - Медведчуковський 112й в прайм тайм (найдорожчий час) скільки завгодно коли завгодно?
    Гордон горітиме в пеклі за те що цей ублюдок два десятки років клонував і рекламував окультних фармазонщиків і з їх допомогою обманював і оббирав до нитки тисячі важкохворих людей.

    David Starr reply Marcus Aurelius

    Поганий із тебе аналітик.

    Marcus Aurelius reply Marcus Aurelius

    Жаль що люди такі не глибокі. Красиві слова ніжно осідають на їх вухах і вони завойовані людиною. А не роблять кропіткий ресерч об'єкту.
  • Jack

    баба-брехуха Юля чи Клоун??? Ні, краше вже Порошенко.

    Marcus Aurelius reply Jack

    От і я так думаю.
    Якби клоун був безобідний, так у нього проросійська позиція...
  • Андрій

    Свинарчук вперед!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up