Партнер рубрики Події

Як у Тернополі пасажирів впускають у транспорт на камеру та без? Чи можна зайти без маски: ми перевірили

Як у Тернополі пасажирів впускають у транспорт на камеру та без? Чи можна зайти без маски: ми перевірили

Карантин та «червона» зона мали б змусити водіїв ще суворіше контролювати потік пасажирів, які заходять в громадський транспорт. Тепер вони точно не впускають людей без маски. Чи ні? Це і перевірили журналісти «20 хвилин».

На зупинці біля Центрального ринку завжди багато людей, адже ринок – це місце, де люди ледь не зі всієї області купують речі та продукти. Тому й маршрутки тут зупиняються часто та у великій кількості. Журналісти «20 хвилин» запиталися у водіїв, чи виникали у них конфлікти з пасажирами, які хотіли проїхати без маски та чи багато людей дотримуються маскового режиму у маршрутках.

«Попереджаємо та просимо людей, щоб надягали маски»

Водії маршруток хоч і не надто охоче, та все ж розповіли, що порушень у своєму транспорті не фіксують. Кажуть, що всі чемні і заходять у масках.

Відео дня

– Порушень немає, у мене всі в масках, – каже водій Володимир. – Ті, хто масок не мають, одразу виходять із салону. Щодо «червоної» зони, то нам ще нічого не казали, чи припинить роботу громадський транспорт.

А от водій Михайло пояснив, що ситуації бувають різні. Наприклад інколи людина спочатку хоче розрахуватися за проїзд, а потім про маску забуває.

– Ми попереджаємо, просимо, щоб пасажири спочатку надягали маски, а тоді вже заходили, – каже водій. – Звичайно, є люди, які взагалі відмовляються надягати маски, сперечаються. Не всі знають, що Тернопіль опинився в «червоній» зоні.

Також журналісти «20 хвилин» завітали в один з тролейбусів. Контролер Віталій розповів, що враховуючи високу температуру повітря, людям частіше доводиться нагадувати про маски. Часто якщо і вдягають їх, то лише на підборіддя.

– Звичайно, що люди не хочуть надягати маски, через високу температуру, – каже контролер. – Але доводиться нагадувати.

Журналісти проїхали в тролейбусі декілька зупинок. На камеру люди одразу при вході надягають маски та без суперечок заходять всередину, а контролер постійно нагадує пасажирам про те, щоб вони носили їх правильно, прикриваючи бодай рот.

Чи впускають водії людей без масок та «без камер»?

Для "чистоти" експерименту один із журналістів спробував проїхати у маршрутці без маски. Водій навіть не звернув уваги на те, що людина зайшла в салон без маски та їхала так декілька зупинок.

Зауважимо, що без маски в салоні знаходився не тільки журналіст, але й ще декілька пасажирів: двоє дітей та жінка, які сиділи на передніх місцях.

«Перевіряємо маршрутки та тролейбуси регулярно»

Як повідомила речниця управління патрульної поліції Катерина Басалига, патрульні поліцейські як і раніше регулярно перевіряють регулярно на дотримання карантинних вимог маршрутки та тролейбуси. 

Протягом тижня працівники поліції склали 7 протоколів за ст. 44-3 КУпАП, рішення по яких прийматиме суд.

– Ми постійно говоримо водіям про те, щоб вони впускали пасажирів тільки в масках, – каже перевізник Юрій Лагіш. – Також водіїв регулярно перевіряють патрульні поліцейські.

Чи помічали ви порушення карантинних вимог у маршрутках та тролейбусах міста? Чи потрібно, на вашу думку, дотримуватися маскового режиму в громадському транспорті? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Mikhailo Sushko

    Писаки не іздили ніколи в маршрутці у 40 градусну спеку!Іх би посадити і повозити по місту і хай потім би пізділи
  • Богдан Мандзюк

    Автор моя тобі порада
  • Vova Khrystynych

    Вам журналістам нєхуй робити
  • ID 18

    Клоуни в намордниках, а ви не подумали, що барановірус до вас попаде через слизову оболонку очей? Скоро скажуть закрити очі і здохнути, бо лишні на цій землі, ви їм не потрібні, тому і закрили вам роти, щоб не сміли гавкнути часом, а заодно, скоріше похворієте від хвороб спричинених браком кисню

    Цьвєк reply ID 18

    Нормально,ID18,скажу більше,група американських вчених недавно довела,що необхідно всім носити кільця у носі(такі,як ставлять бикам),
    бо вони захищають від багатьох хвороб.За відсутність такого кільця у громадському транспорті-штраф.При наявності кільця маска не обов"язкова.

    Cаша reply ID 18

    Клоун Надал, який провів парад випускників!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up