Партнер рубрики Події

На Дубовецькій посеред тротуару знову утворилося провалля

На Дубовецькій посеред тротуару знову утворилося провалля
  • До редакції "20 хвилин" звернулися мешканці Дубовецької,1 з проханням про допомогу: навпроти їхнього будинку прямо посеред тротуару знову утворилося провалля. 
  • Люди занепокоєні: підуть дощі і всі стічні води можуть потрапити до їхніх підвалів.
  • Хто має вирішити проблему, з'ясовували журналісти "20 хвилин".

Мешканців будинку 1А, що на вул.Дубовецькій, роками турбує провалля перед їхнім будинком. Яму підсипають чи не щороку, але проблему це не вирішує. Після сильних дощів ґрунт щоразу просідає.

Читайте також На тротуарі біля будинку на Дубовецькій вже рік яма: комунальники не можуть знайти крайнього
Біля будинку яма, яку вже ремонтують кілька років, - скаржиться тернополянин

Це провалля – проблема не нова. Декілька років тому працівники ЖЕКу засипали його будівельним сміттям: цеглою, а також камінням, каже мешканець вулиці Дубовецької пан Володимир.  

Відео дня

—  На дорозі біля тротуару стоїть дерев'яне спорудження для того, щоб автомобілі й близько до тротуару не під'їжджали і не ставили їх там, а то би ще більше провалилося, — каже чоловік.

Мешканці занепокоєні, адже на перший погляд невелика проблема може перерости і в значно серйознішу –  пов'язану із каналізацією. 

Люди турбуються також за можливе затоплення восьми підвалів у їхньому будинку, адже під час дощів вся вода лине в напрямку їхнього будинку і потрапляє у це провалля. 

Мешканці будинку 1А на Дубовецькій кажуть, що зверталися із проблемою і до свого обслуговуючого підприємства – ТОВ "Коменерго Тернопіль-4", і у Водоконал, але служби перекидають проблему з одної на іншу – кажуть, то не їхня компетенція.

Журналістка «20 хвилин» звернулася у міську раду, щоб з'ясувати, хто ж насправді має розбиратися з цим?

Речниця Тернопільської міської ради Мар'яна Зварич відповіла, що звернення з цього питання міська рада переадресувала у Водоканал, бо саме вони мають з'ясувати причину утворення провалля. 

А ось речниця «Тернопільводоканалу» Наталія Федорців пояснила, що на даній ділянці виконували ремонтні роботи працівники ЖЕКу і після заміни труби отвір, що став наслідком такої заміни, мали заробити. Вони цього не зробили. 

– Вся відповідальність за ґрунт, що там розмивається, лежить на працівниках ЖЕКу, Водоканал до цього не має стосунку, - пояснила Наталія Федорців. 

Як повідомили у ТОВ «Коменерго Тернопіль», яке обслуговує вказаний будинок, про проблему їм відомо. Тут вже здійснювали підсипання ями, що утворилася внаслідок просідання ґрунту після проведення ремонтних робіт, втім зараз через дощі сталося повторне просідання. Тому найближчим часом яму знову засиплять щебнем. 

Поточний мінімальний ремонт тротуару на прибудинковій території в компетенції ТОВ «Коменерго Тернопіль». Для виконання капітального ремонту у обслуговуючому підприємстві радять звертатися у міську раду і ця ініціатива мешканців буде розглянута при формуванні титульних списків. Не зайвим буде звернутися з даною проблемою і до діючого депутата.

Ми будемо стежити за розвитком ситуації. 

Довідка

Якщо у вашому будинку є схожа проблема – вам необхідно звернутися до балансоутримувача вашого будинку, або ж повідомити про проблему на гарячу лінію міської ради за номером 15-80.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Taras Vovk

    Тернопіль розцвів, правда надалоботи?)

keyboard_arrow_up