Партнер рубрики Події

Повернулись на руїни: продавці з ринку «Південний» продовжать працювати

Повернулись на руїни: продавці з ринку «Південний» продовжать працювати

На ринку «Південний» частина продавців повернулись у розгромлені кіоски. Журналіст «20 хвилин» поспілкувався з продавцями. Які наміри мають люди та що робитимуть після повного демонтажу – читайте у матеріалі.

Нагадаємо, попри протести підприємців, у п’ятницю, 13 листопада, на ринку «Південний» почали демонтаж кіосків. У міській раді заявили, що підприємець орендував ділянку землі не під зведення кіосків, тому їх демонтовують.

Продавці повернулись на свої місця

На вихідних частина продавців повернулась до кіосків, точніше до того, що від них лишилось.

- Це не по-людськи було так робити, - каже одна з продавчинь пані Світлана. – Ще й таке робити під час пандемії, коли і так з грошима біда. І так виторг малий, але якось працювали, виживали. А що тепер робити?

Відео дня

Як розповідають люди – у понеділок кіоски мають повністю демонтувати. Однак навіть після цього продавці плануюють повернутися.

 - Будемо як в дев’яностих – розгортати столи, палатки, возитимемось з товаром, - каже пані Світлана. – А що робити? Звичайно, коли були кіоски, то було добре, бо товар зберігався там. Тепер з мішками доводиться возитись.

Читайте також: 

Знести не можна залишити: чому демонтували кіоски підприємців на ринку

А от що буде на місці кіосків – продавці не знають, лише мають здогадки.

- Я не думаю, що це місце залишать пустим, - каже одна з продавчинь. – Або продовження платної парковки зроблять, як є неподалік, або нові кіоски, як через дорогу.

Чому демонтували кіоски?

У міській раді повідомили, що цільове призначення орендованої землі, де були кіоски, було зовсім інше, а права на розміщення споруд торгівлі підприємець Юрій Мельник не мав.

– Є рішення виконавчого комітету про демонтаж, а також рішення суду, – повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич. – Суд прийняв рішення на користь виконавчого комітету, визнавши та констатувавши рішення виконкому законним.

Однак незважаючи на це, підприємці мають наміри продовжувати свою роботу. Журналісти «20 хвилин» будуть і далі стежити за ситуацією. Більше – читайте згодом.

А що ви думаєте про цю ситуацію? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • сергей сынькив

    давно пора зробити порядок

    Sergey Sergey reply сергей сынькив

    цей порядок мені нагадує, порядок, який зробили на привокзальній площі, кіоски забрали, супер, площа виглядає як у європі, проте через інвестиційну угоду "подарували", земельну ділянку плоцею 2,7 сотих в центрі міста іншому підприємцю, який відразу там відгрохав магазин ... а лисому занесли чумадан грошей
  • Sergey Sergey

    Треба було більше за лисого голосувати, то він усе мутить

    Ростислав Гарасимчук reply Sergey Sergey

    Доведи

    Sergey Sergey reply Ростислав Гарасимчук

    Усі депутати "ручні", жодне рішення без лисого не приймається :) Хто в темі той знає, усе можна порішати, але за гроші, що не можна порішати за гроші, можна порішати за великі гроші :)

    Ростислав Гарасимчук reply Sergey Sergey

    Хто в темі маразму, ті знають звісно.

    Sergey Sergey reply Ростислав Гарасимчук

    подивіться відео до кінця: https://youtu.be/hXbJaoau2ds Якби це була брехня, давно б подав до суду за наклеп, але  ніхто позову не подає і не вимагає спростувати

    Ростислав Гарасимчук reply Sergey Sergey

    Sergey Sergey reply Ростислав Гарасимчук

    не має про що говорити тоді, мені також багато чого не подобається, він 1+1, тоже не в захваті, завжди памятаю кому належить канал, але питання в тому, що просто не зміг знайти, щось краще щоб усе в одному відео, а такий ресурс вам підходить: https://korupciya.com/docya-mera-ternopolya-xizuyetsya-rozkishnim-zhittyam-ta-vidpochinkom-v-najdorozhchomu-goteli-svitu-foto/

    Ростислав Гарасимчук reply Sergey Sergey

    "а лисому занесли чумадан грошей" Доведи, пустобрех!

    Sergey Sergey reply Ростислав Гарасимчук

    які гроші, він напевно через аукціони відає безкоштовно ділянки під забудову, а живе за рахунок дочки, яка згідно декларації, після закінчення школи почала заробляти більше за татка. Це офіційна версія, дочка та дружина утримуюють нашого мера. А Надал бідний і нічого не має :) Саме таке, думайте так і далі, нажаль у вас відсутнє критичне мислення ... як говорив один мудрий чоловік "народжений повзати літати не може". Вибачте щераз, що хотів ввести вас у оману, Сергій Віталійович Надал - найчесніший та найбідніший мер, якого я бачив :)

    Sergey Sergey reply Sergey Sergey

    Ось декларація лисого:

    Ростислав Гарасимчук reply Sergey Sergey

    Sergey Sergey reply Ростислав Гарасимчук

    Лисий вуйко тягне ЗЕ бидлоту до мыськоъ ради тернополя: https://poglyad.te.ua/podii/strongnovi-stari-zastupnyky-miskogo-golovy-ternopolyastrong.html А ви його захищаєте? Надал маму рідну продасть за гроші! Навіщо нам слуги Зеленського в міській раді?!

    Sergey Sergey reply Sergey Sergey

  • Саша Шашкун

    Будуть. Плати. Пузатим. Мусарским. Чортам.
  • Andrey Sooher

    Будуть нові кіоски,як навпроти,по 1000грн за М2,не знати ,кому платити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up