Партнер рубрики Події

Працює у в'язниці та готує обіди для бездомних: найцікавіші відеоінтерв'ю за 2021-ий рік

Працює у в'язниці та готує обіди для бездомних: найцікавіші відеоінтерв'ю за 2021-ий рік
  • У минулому році наші журналісти знайомили вас з цікавими особистостями та розповідали непересічні людські історії. 
  • Показуємо найцікавіше із нашої рубрики «Відеоінтерв'ю». Ці матеріали набрали тисячі переглядів у 2021-му. 

Працює психологом у в'язниці

Ми поспілкувались з людиною, яка щодня вислуховує їх проблеми та з якою вони діляться досягненнями. Тарас Бакун майже 20-років працює психологом в установі відбування покарань. Він розповів про життя в’язниці зсередини.

Історії в'язнів шокують! На що сподіваються довічно засуджені в чортківській тюрмі? (ВІДЕО)

Довічне позбавлення волі — це найвища міра покарання в Україні, що прийшла на заміну смертній карі. Призначається лише у виняткових випадках. Станом на 1 січня 2020 в Україні, 1536 осіб відбувають покарання у вигляді довічного позбавлення волі. І 35 із них — у Чортківській УВП №26.

Відео дня

Одним із працівників, з якими було найцікавіше спілкуватися під час візиту до в’язниці, став провідний психолог установи Тарас Бакун. Він разом з керівником установи Ігорем Драбиком, який теж погодився відкрито говорити про умови у в'язниці, проводив журналістам екскурсію.

Готує обіди для нужденних 

Одна із найсвіжіших розповідей про особливу професію тернополянки. 

Знайомимо вас з людиною, яка готує на благодійній кухні вже 27 років. Жінка каже, що більшість людей, що приходять сюди, знає за іменами, з ними спілкується, часто слухає їх.  

Коли немає за що купити їсти: показуємо, як готують благодійні обіди для нужденних. Репортаж із кухні

— Я працюю на цій кухні від початку існування «Карітасу». Тут ми готуємо обіди для безхатьок, одиноких та інших людей, які опинились в складних життєвих ситуаціях. За 27 років такого, щоб наша їдальня припиняла роботу, ще не було,  — каже кухарка благодійної їдальні пані Любов Войтович. 

Більше на відео.

З яких пасток визволяє ліфтер 

Володимир Єрмійчук працює майстром дільниці ліфтової служби «Максима». Робота чоловіка – лагодити ліфти, більшості яких уже понад 25 років.

 Як влаштований ліфт та чому ви ніколи в ньому не впадете? Приголомшливими історіями ділиться тернополянин із читачами «20 хвилин».

З яких пасток вдається визволяти людей? Ліфтер ексклюзивно для «20 хвилин» розповів про свою роботу

— Можу заспокоїти всіх. Острахи, що ліфт може обірватись безпідставні. На кожному ліфті, навіть найстарішому, є обмежувач швидкості. Коли кабіна перевищує швидкість руху на 25 відсотків від дозволеної, обмежувач швидкості спрацьовує автоматично і блокує її в шахті. Впасти у кінець шахти ви не зможете. За нормами ліфт везтиме вас зі швидкістю 0,71 метра за секунду, — розповів майстер. 

Більше дивіться на відео. 

 

Працює водієм сміттєвоза

Ще на початку 2021 року ми розповідали історію тернопільських комунальників, які працюють вночі, щоб до ранку місто було чистішим. Щоночі з-під будинків забирають тони сміття і кажуть, що до роботи звикли.

"До запаху звикли, але люди могли би бути культурніші". Відеоінтерв'ю із працівниками сміттєвоза

У багатьох людей існує чимало стереотипів про працівників сміттєвозів. Однак після нашого спілкування одразу стає зрозуміло – ця професія дуже недооцінена та, на жаль, не вважається престижною серед людей.

Скільки заробляє водій сміттєвоза, чому водії так не люблять зустрічатись з ними на дорогах та як люди реагують на їх роботу? Відповіді на ці та інші питання є на відео нижче.

Знає від чого найбільше помирають люди 

Професія судмедексперта — нелегке заняття, адже щодня спеціаліст зіштовхується з криміналом, тілами померлих та людським горем. Якщо не навчитися абстрагуватися від цього, а пропускати через себе чужі біди — нервів та сил надовго не вистачить.

Випадкові люди тут не затримуються. Потрібно бути хорошим спеціалістом та любити свою професію, щоб витримати таке навантаження. Ми поспілкувалися з тернопільським судмедекспертом, який віддав цій спеціальності понад 40 років життя.

Від чого, у які години найбільше вмирають та інші робочі таємниці розповідає судемедексперт (ЕКСКЛЮЗИВ)

Ігор Юхимець очолює Тернопільське обласне бюро судмедекспертизи із 1992 року. Досвід роботи вражає. Він розповів нам деякі таємниці професії.

Напишіть у коментарях інтерв'ю з людьми якої професії вам хотілося б почитати у новому 2022 році. Ми обов'язково підготуємо його для вас. Далі більше!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up