Пришвидшити виготовлення омріяної біометрики можливо!

Пришвидшити виготовлення омріяної біометрики можливо!
  • У затримці з друком паспортів винен безвіз та ажіотаж.
  • Чекати тепер менше: «термінові» паспорти надходять впродовж  3-ох тижнів, «звичайні» - більше 2-ох місяців.

 

На очікування більше трьох місяців омріяного біометричного закордонного паспорту скаржаться в соцмережах тернополяни.

Вже навіть з’явились поради, як пришвидшити процес виготовлення документа. Скажімо, одні радять написати скаргу на офіційному сайті Міграційної служби. Інші радять їхати за біометрикою в райони області – мовляв, там черги менші. Треті переконані: документ одразу видадуть, щойно надасте підтвердження – чи то квитки на літак, чи копію  заброньованого закордонного туру.

У міграційній службі пояснили причину затримки виготовлення паспортів. Однак переконують: ситуація покращується.

Відео дня

- В кого яка ситуація з чергою на біометричні закордонні книжечки? – пише в одній з груп у соцмережі "Фейсбук" тернополянка Тетяна Семусь. – Я здала 15.11.17 року, минуло 3 місяці. Глухо.

Обговорювали цю тему сотні тернополян.

Пишіть на сайт і перевіряйте онлайн

- Перевіряйте стан готовності онлайн у них (Міграційної служби – прим. авт.) на сторінці, - радить тернополянка Ольга Палилик. - Я здавала наприкінці жовтня – показало, що вчора уже прибуло. Можу йти забирати. А от ті, що здавала на початку листопада – ще, бачу, тижнів два буду чекати.

Якщо пройшов місяць після здачі, а паспорт треба терміново - можна писати заяву, аби пришвидшили, пише Леся Голик.

- Перед Новим роком так робила - на той час минуло два місяці після здачі, - пише тернополянка. - Заява пишеться "під аркою", де стрімкі сходи, на другому поверсі. Краще мати підкріплення - в мене було запрошення. Але в знайомого, який також писав заяву - не було запрошення, він вказав причину. На той час в нього було 1.5 місяці після здачі документів. За три дні паспорти були готові.

«Здавав 17.11.17 на місячний термін, і дали талон на 30.01 для отримання, - пише Руслан Фортуна. -  Але було глухо - отримав 08.02.2018 р. і тільки після скарги про затримку на офіційному сайті Міграційної».

Якщо є квитки, пишете заяву - і паспорт готовий за кілька днів, переконує Андрій Пелех.  Йдеться про будь-які квитки за кордон.

- Ця бюрократія вбиває, черги страшенні, приймає одна людина, - обурюється Галина Гаврилюк. - Чоловік о п'ятій ранку їхав, замерз в черзі. А що робити людям, в яких нема авто і нема як добратися? В черзі потрібно добряче понервувати. Та і працівникам там не легше!!!

Чому існують затримки із друком паспортів

Зважаючи на значний ажіотаж щодо оформлення біометричних закордонних паспортів, який виник у 2017 році після підписання угоди про безвіз, виникли затримки із друком документів на поліграфкомбінаті «Україна».

Про це повідомили в управлінні міграційної служби в області.

- Для вирішення ситуації на поліграфкомбінаті нещодавно запровадили у експлуатацію додаткову лінію персоналізації закордонних паспортів, що дозволить поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів у строки до 7 або 20 робочих днів в залежності від терміновості оформлення, - каже головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю і ЗМІ управління міграційної служби в області Ірина Бойко. - На даний час ситуація змінюється в кращу сторону. Скоротився термін надходження в підрозділ міграційної служби Тернопільщини: «термінові» паспорти – надходять впродовж  3-ох тижнів; «звичайні»- трохи більше 2-ох місцяців.

Як пришвидшити виготовлення паспорту

Місце подання заяви на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, чи то підрозділ міграційної служби, чи то «Паспортний сервіс», не впливає на швидкість оформлення документа, переконують в міграційній службі.

- Оскільки проведення необхідних перевірок та прийняття рішення про друк документа здійснюється територіальним органом чи підрозділом ДМС, - пояснила Ірина Бойко. - А «Паспортний сервіс» та ЦНАПи здійснюють прийом заяв на оформлення паспорта та видачу готового документа. Тобто, виступають у ролі фронт-офісу.

Для пришвидшення оформлення закордонного паспорта громадяни можуть звернутися на сайт ДМС за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/hotline.html. Або особисто в Управління ДМС України в Тернопільській області із відповідною заявою, долучивши до неї за наявності копії документів, які підтверджують необхідність термінового виїзду за кордон. Йдеться про квитки та оплачені путівки.

Довідка

Стан оформлення паспорта можна перевірити на сайті ДМС за посиланням  https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html.

Цифри

Майже 15 тисяч паспортів громадянина України для виїзду за кордон оформили на Тернопільщині за перший місяць 2018 року.

Для порівняння у січні 2017 року – було оформлено трохи більше п’яти з половиною тисяч.

Загалом впродовж 2017 року – близько 115 тисяч.

Пік звернень за закордонними паспортами минулого року припав на липень, тоді підрозділи міграційної служби оформили трохи більше 13 тисяч документів.

Читайте також У січні тернополяни оформили майже 15 тисяч (!) закордонних паспортів . Тут є інформація де можна оформити біометричний паспорт, як потрапити до електронної черги, скільки доведеться викласти за чіпований документ і які документи потрібні для його виготовлення.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Роман Безкоровайний

    Здав доументи на закордонний паспорт 07 лютого по вул. Коновальця, були вже готові  22 лютого. Без ніяких блатів, переплат, прохань і т.д. , за прискореним виготовленням.

    Сергій reply Роман Безкоровайний

    А я ніяк здати не можу. Або чергу в 6-й годині потрібно займати, або опівночі "ловити" місце в електронній черзі. Ходив навіть на прийом до першого заступника (помойму прізвише Чубатий чи якось так), так ось перший заступник сказав що нічим зарадити не може. Цікаво як ви це зробили?! Напишіть більше подробиць!
  • Oleg

    Звертаюсь до автора статті: дізнайтесь будь-ласка в паспортному столі чи дійсно вбили їх керівника: https://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/chi-volodie-htos-informatsieyu-za-scho-bulo-zvilneno-ochilnika-derzhav-10676985.html Люди говорять що навіть виконувача обовязків (В.О.) не призначили!? Працівники кажуть що начальник звільнився по власному бажанні (в що я не вірю, за таке тепле місце щоб людина звільнилась з власної волі)

  • Oleg

  • petpo

    Омріяної? Ви що там всі з глузду з'їхали?

    Валера Матів reply petpo

    виходить шо трохи є)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up