Партнер рубрики Події

Продовжують вакцинувати від ковіду: які відгуки тернополян. Коли ще можна щепитися?

Продовжують вакцинувати від ковіду: які відгуки тернополян. Коли ще можна щепитися?
  • У неділю, 13 червня, у Тернополі працював Центр масової вакцинації проти COVID-19. Тернополяни могли отримати щеплення із 09:00 до 16:00 у Центрі дозвілля та молодіжних ініціатив імені Довженка, що розташований на проспекті Злуки, 45. 

  • Журналісти «20 хвилин» відвідали Центр вакцинації і перевірили, яка ситуація там зараз, чи є черги, що думають про щеплення люди, які уже вакцинувалися та коли можеа буде щепитися. 

Отримати щеплення від ковіду можуть жителі Тернопільщини, які записались на імунізацію через мобільний додаток “Дія” або на порталі diia.gov.ua. Для підтвердження особи слід прийти на вакцинацію із паспортом, ID-карткою або ідентифікаційним кодом. У Центрі масової вакцинації жителів області імунізують препаратом CoronaVac. Нагадаємо, що він офіційно визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров’я. 

Яка ситуація у Центрі масової вакцинації

Перед Центром масової вакцинації у неділю, 13 червня, було припарковано багато автомобілів, через них людям потрапити усередину приміщення досить важко. На вході чергували волонтери. Вони координували бажаючих отримати свою дозу вакцини та відводили їх до потрібного лікаря. Черги у місці імунізації на момент візиту наших журналістів відсутні. Це пов’язано із тим, що люди повідомлені про час власної вакцинації і приходять заздалегідь.

Відео дня

Перед входом до Центру вакцинації висіли інформаційні таблички і плакати про безпечність ін’єкцій. Частина відвідувачів Центру прийшла сюди виключно заради консультації. Таким людям надавали необхідну інформацію  і допомагали зробити вибір. 

Потрапити усередину Центру без маски на обличчі неможливо. Через завантаженість роботою працівники, які здійснвали вакцинування жителів Тернопільщини, від коментарів відмовились.

Що думають тернополяни?

Люди, які вже вакцинувались, виходили через інший вихід Центру дозвілля та молодіжних ініціатив. Жіночки, які не представлялися, кричали, що вони проти вакцини. За їхніми словами, від неї усі помруть. На щастя, таких людей меншість. Дивно, чому вони взагалі прийшли сюди. 

Журналісти «20 хвилин» поставили кілька запитань вже вакцинованим. 

Я вже хворіла, і більше мені не хочеться

Надія, 62 роки: 

- У червні я важко перехворіла, довго лежала в лікарні, тому вакцинуюсь, щоб не захворіти знову. Я реєструвалась в свого сімейного лікаря, потім вона подзвонила і сказала, що сьогодні можна йти в палац Довженка і вакцинуватись. Тому я і прийшла. Це важливо, бо мені хворіти вдруге не хочеться, і я думаю, що нікому цього не захочеться.

Краще вакцинуватись ніж потрапити в лікарню
Світлана, 49 років: 

Світлана хоче застерегти себе від хвороби, каже, що сама на COVID-19 не хворіла, але має знайомих, які перенесли недугу.

- Страшно не було, тільки минулого разу, коли дзвонили і пропонували вакцинуватись «CoviShield», то не пішла, запитала про «Coronavac» у знайомих, а тоді вирішила йти. Важливість вакцинування у тому, що всі люди по-різному хворіють, у когось легкий перебіг захворювання, а хтось, як мої знайомі, можуть і під апарат штучної вентиляції легень потрапити, тому краще себе убезпечити. Записувалась в «Дії», мені подзвонили і сказали що є CoviShield, тоді я не ходила. А цього разу подзвонила до дільничного лікаря і отримала інформацію, – каже жінка.

Будь-яка сертифікована вакцина полегшить перебіг хвороби

Віталій, 29 років: 

- У будь-якому випадку сертифікована вакцина, якою б вона не була, допоможе вберегтись від захворювання, чи, принаймні, полегшить його перебіг. Не сказав би, що було страшно перед вакцинацією. Я реєструвався в “Дії”, але до мене не телефонували, тому я вирішив приїхати сам. Важливість цієї ін’єкції в тому, що вона полегшує перебіг хвороби і чим більше людей вакцинуються, тим швидше буде сформований колективний імунітет».

Вакцинуватися радитиму іншим, це важливо

Людмила, 21 рік:

Вакцинація  -  це не страшно

Михайло Львович, 80 років

Михайлу Львовичу 80 років, у пункті вакцинації він зі сином, який зробив щеплення від COVID-19 раніше.

- Мені подзвонив сімейний лікар, і я прибув, коли настала черга. Я не боявся, чого тут вже боятися. На ковід не хворів. Важливо вакцинуватись, щоб не хворіти. Зі записом проблем не було, тільки, коли перший раз подзвонили і сказали прийти, то не вистачило вакцини, тому прийшов сьогодні. Всім однозначно потрібно прийти і вакцинуватись», – говорить чоловік.

Вакцина – це один з інструмент боротьби з хворобою

Олександр, 38 років:

- На ковід не хворів, але це не точно, можливо, був безсимптомний перебіг. Процедура вакцинування страху в мене не викликала. Записувався в «Дії» минулого разу, але тоді не прийшов. Сьогодні прийшов без запису, процедура тривала секунд п’ять. Всім важливо вакцинуватись. Раз є така хвороба, то потрібно з нею боротись, а вакцина - один з інструментів боротьби.

Коли ще вакцинуватимуть

Жителі області, котрі отримали першу дозу вакцини CoronaVac/Sinovac Biotech у Центрі масової вакцинації, другу дозу отримають у тому ж Центрі. Для проведення другого щеплення громадяни будуть запрошені телефонним дзвінком за контактом, який був залишений у Центрі.
Ревакцинацію проводитимуть через 28 днів.

Як відповіли нам у пресслужбі Тернопільської ОДА, і наступних вихідних, 19-20 червня, будуть щеплювати тернополян.

Як записати на щеплення і як все проходить, читайте в нашому матеріалі за посиланням:

Вакцинуються навіть сім'ями: як працює пункт масового щеплення в Тернополі і чи можна ще встигнути (ВІДЕО)
 

 

 

Автори: Остап Грицишин, Юлія Іноземцева

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач24

    Вакцина добре але не всім. Одні переносять легко а інші мають алергічну реакцію.. Кожному треба визнати чи слід робити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up