Пройдуть повз чи втрутяться. Чи допоможуть тернополяни, коли бачать насильство (опитування)

Пройдуть повз чи втрутяться. Чи допоможуть тернополяни, коли бачать насильство (опитування)

Міжнародний день ненасильства відзначають 2 жовтня. Журналісти “20 хвилин” запитали тернополян, як вони реагуватимуть, якщо стануть свідками насильства.

 

Тернополянка Наталія Фенцюр каже, що якби могла чимось допомогти, то почала б діяти.

 

Відео дня

 

- Одразу викликала б поліцію, якби стала свідком           насильства на вулиці - каже жінка. - Все залежить від ситуації, якби чоловік бив би жінку, то точно відразу б втрутилась, а якби стала очевидцем бійки чоловіків, то не втручалась би сама, але покликала на допомогу.



 

 

Студент юридичного факультету Андрій Кравець розповів, що неодноразово у своєму житті зіштовхувався з проявами насильства і завжди старався правильно реагувати та допомагати потерпілій людині. 

- В гуртожитку часто часто можна побачити випадки насильства між студентами, - розповідає Андрій. - В таких ситуаціях я просто викликаю поліцію. А якби на вулиці став очевидцем насилля, то спочатку б спробував спокійно поговорити, а якщо не допоможе, то варто звернутися до правоохоронців.



 

 

 

Журналістка Анастасія Солтисяк вважає, що насильство не можна ігнорувати.

- Якщо я б йшла з хлопцем, і ми стали свідком насильства, то точно б звернули увагу і допомогли, - каже дівчина. -  А якщо б йшла сама, то затефонувала б у поліцію.

Хоча дівчина розповідає, що у неї були такі випадки, коли хочеш допомогти людині, а вона ще й агресивно реагує на тебе.


 

 

Тернополянка Наталя Турчин вважає, що коли ти бачиш несправедливість, то у міру своїх можливостей варто протидіяти насильству.

- Я належу до тих людей, які відразу втручаються, - каже жінка. - Хоча потрібно берегти себе, але й допомагати іншим важливо.

Якось пані Наталя була свідком ситуації, коли жінка-безхатченко впала, у неї почалися судоми, а люди просто проходили повз.

- У таких ситуаціях варто телефонувати в поліцію, - розповідає пані Наталя. - Своєю правильною та вчасною реакцією ви можете врятувати чиєсь здоров’я чи життя.

 

Тернополянин Роман Савуляк проти насилля у будь-якій формі.

 

 - Насильство будь-де і над будь-ким потрібно припиняти відразу, навіть якщо радикальними методами, - каже чоловік. - Ситуації можуть бути різними, але наприклад, якщо я стану свідком того, коли чоловік б’є дівчину, то я відразу відреагую і захищу жінку.

 

 

 

 

Екс-працівниця поліції пані Наталя розповіла, що специфіка роботи неодноразово змушувала її розбиратись з випадками насильства. Жінка розповідає, що потрібно будь-яку ситуацію правильно оцінювати, бо сьогодні знущаються над кимось, а завтра над тобою.

 - Я б точно втрутилась, якби стала очевидцем насильства на вулиці, - каже жінка. - Потрібно викликати поліцію. Головне у жодному разі не залишатися байдужим, але не ризикувати своїм життям.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Maksym Mak

    декілька разів я ставав на захист жінок, яких привселюдно били їх "кохані"
    і всі рази я отримував тільки одне:
    що ти робиш?! ти звір, нащо ти мого чоловіка бєш
    увага! це після того як цей "чоловік" з ноги ступнею бив жінку в голову, живіт, груди
    але про що говорити, всі такі герої? це на Хмельницького було, тьма людей повз ходило коли воно її гамселило, і? і тільки я втрутився, після чого почали зупинятись люди і засуджувати дії "чоловіка", а деж ви всі були коли він її бив?! чи хтось поліцію викликав?
    ні
    дана публікація фарс, проведіть справжній експеримент, так не зовсім приємний, але це не з підкиданням бумажок в вигляді грошей, а справжній і побачите як не багато людей з сотень поспішить допомогти
  • fatima

    Якби чоловік бив дружину то нічого б не робила бо такі насильники живуть в гуртожитку кожен тень мадам по морді дістає а ввечері заглотує по самі яйці.Нехай самі розбираються якщо вона заслужила на таке відношення,і дає так з себе знущатися то це її проблема,тим більше що чоловік живе в її кімнаті в гуртожитку і за 10 років спільного життя не купив навіть розетки,то навіщо тримати того йо...бка я незнаю ,але може вона без піз...дюлі як без пряників.Вихід є із різної ситуації ,я напишу як би я діяла коли б мене побив чоловік звичайно що сили в мене перебороти алкоголіка нема але коли б він заснув окріп на голову і сліпаки випечені ,неннаю як ваш але мій любить гриби ну і що наївся блідої поганки яку я так смачно зтушкувала і здох ,а поліції сказати алкоголю навалився напевне етилового.Вигнати ,розлучитися,сковорідкою по голові і забити,а саме дієве це 100% не шукати дураків бути самому і не портити свої нерви на якогось недоробка.
  • Надія Нанинець

    Так,що писати про бійку чи б втрутились,якщо сьогодні один горе-водій нецензурною лексикою кидався на жінок-контролерів,і всі мовчали!
    Не вірю,що багато оточуючих є,які можуть захиститись!Але Є,от таким щира подяка,що ви з нами!
  • Olga Kokailo

    Відійшли та визвали міліцію а там самі розберуться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up