Партнер рубрики Події

П'ятеро дітей потрапили до реанімації з отруєнням чадним газом

П'ятеро дітей потрапили до реанімації з отруєнням чадним газом

Випадки отруєння чадним газом зафіксували 2 березня в Заліщицькому та Підгаєцькому районах. Про це повідомляють у прес-центрі управління ДСНС в Тернопільській області. 

 

Зокрема, о 08:30 до реанімації Заліщицької центральної районної клінічної лікарні госпіталізовали двох дітей, 2003 та 2006 років народження, жителів с.Іване-Золоте Заліщицького району з діагнозом: «отруєння чадним газом». Причину отруєння встановлюють. Стан потерпілих – задовільний.

З таким же діагнозом цього ж дня, о 10:00 до реанімаційного відділення Підгаєцької райлікарні потрапили троє дітей, 2005, 2007 та 2010 років народження. Вони - жителі с.Вербів Підгаєцького району. За попередніми даними, ймовірна причина отруєння – несправність (захаращеність) димаря системи газового опалення. Стан потерпілих – задовільний.

Чадний газ - вкрай небезпечний, наголошують рятувальники. Він не має ні запаху, ні кольору. А потрапляючи в організм, замінює кисень в крові, що приводить до удушення. 

Відео дня

Симптоми отруєння чадним газом

  • Головний біль (самий ранній симптом);
  • Блювота;
  • Запаморочення;
  • Біль у грудях;
  • Дратівливість;
  • Сплутаність свідомості;
  • Порушення координації рухів;
  • Синюшний або яскраво-червоний відтінок шкіри;
  • Втрата свідомості.

Найчастіше отруєння побутовим і чадним газом відбувається серед дітей, залишених без належного нагляду, сплячих людей і людей, що знаходяться в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння. Досить часто отруєнню чадним газом піддаються і при пожежі.

Прилади, що виробляють чадний газ:

  • Печі-гриль;
  • Побутові печі;
  • Кухонні плити;
  • Каміни;
  • Водонагрівачі;
  • Печі дров'яні;
  • Автомобілі (вантажні, легкові).

Перша допомога

Надання першої допомоги при отруєнні чадним газом зводиться до наступних дій:

  • Слід негайно усунути джерело надходження чадного газу. Ні в якому разі не можна запалювати світло або вогонь, тому що це може спровокувати вибух. У приміщенні необхідно відкрити вікна для надходження свіжого повітря.
  • Постраждалого від впливу чадного газу необхідно якнайшвидше винести на повітря. Також необхідно викликати «Швидку допомогу».
  • При знаходженні потерпілого від чадного газу при свідомості, слід його вкласти, забезпечивши постійний доступ свіжого повітря, для чого можуть бути використані, як технічні засоби (кондиціонер, вентилятор), так і підручні (наприклад, газета, за допомогою якої його необхідно обмахувати, за для створення більшої циркуляції свіжого повітря).
  • У разі відсутності свідомості у постраждалого слід негайно приступати до закритого масажу серця з поперемінним виконанням штучного дихання, що робиться аж до приїзду «Швидкої допомоги», або його приходу до тями.

Коли виносите потерпілого  в умовах підвищеної концентрації чадного газу, подбайте про власну безпеку. Діяти потрібно з максимальною швидкістю. При відсутності спеціальних засобів для захисту органів дихання, необхідно використовувати марлю або носову хустку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up