Радикальний Півторак на сесії міськради підіграв свободівцям

Радикальний Півторак  на сесії міськради підіграв свободівцям

Без політичних розбірок серед депутатів партії Олега Ляшка не обійшлося на сесії міськради 15 червня. Зокрема,  депутка Оксана Яциковська позбулась головування у постійній комісії з питань бюджету та піддалась публічному осуду зі сторони голови міськради та однопартійця. 

Причиною таких подій стала, вочевидь, позиція партії радикалів під час нещодавнього голосування в обласній раді за перспективний план формування територій громад в області — вони підтримували селян, які не хотіли об'єднуватись з Тернополем.

чит. також: Навколишні села з Тернополем не об’єднуються


- 7 червня відбулося  засідання фракії радикальної партії Олега Ляшка, на якому прийняли рішення про обрання нового керівника фракції, - повідомила на початку сесії Оксана Яциковська. - І одноголосно проголосували за Тараса Серетного (був Святослав Півторак — прим. ред.). Прошу просто взяти це до відома.


“Пристрасті” розгорілись серед радикалів далі, уже під час розгляду та голосування питань з порядку денного. А зокрема, навколо питання, яким Оксану Яциковську замінювали у бюджетній комісії.  Так, новим головою цієї комісії став свободівець Михайло Ібрагімов, а свободівець Іван Зінь замінив його на “посаді” голови постійної комісії з питань економіки. Обидва депутати нібито і були серед ініціаторів таких “рокіровок”.
- Колеги, ще вам хочу зачитати вголос те, що тільки-що опубліковано (у Фейсбуці — прим. ред.) людиною, яка вважає себе депутатом міської ради і нібито дбає про місто Тернопіль, пані Яциковської, - звернувся перед голосуванням за такі зміни до депутатів міський голова  Сергій Надал та зачитав, коментуючи. - “Сьогодні на порядок денний сесіі міської ради ( проект 255) вноситься питання про зняття мене з керівника бюджетної комісіі. Цей крок для мене прогнозований. Розцінюю його, як помсту міських свободівців за свою поразку і спільну перемогу фракції РПЛ в обласній раді та активістів навколишніх сіл, які виступали за створення Білецької ОТГ. ” Зрозуміло, вона живе в Білій і відстоює інтереси Білої.. “Ніхто з тернопільських радикалів, і я в їх числі, не шкодуємо, що стали на бік тисяч наших краян і допомогли їм відстояти свій вибір та не опинитися під патронатом обласного центру. Ми ніколи не пошкодуємо, що не дозволили розкрадати прилеглі до Тернополя землі, нав’язувати селянам нечесні правила гри, диктувати корупційні умови..." і так далі і тому подібне.  Це просто як мотивація тим, хто ще думає, що йому робити під час голосування. Ставлю проект рішення на голосування, якщо заперечень нема. 

Далі голова надав слово Святославу Півтораку. Радикал, покаявшись та пожалівшись на колегу по партії, попросив депутатів підтримати проект. 

- Хочу повернутись трошки до початку сесії, коли було озвучено звернення щодо зміни голови фракції, яке нібито підтримали одноголосно, - сказав він. - Ніякого одноголосного рішення не було. Це раз. Я не буду говорити про моральну сторону, ціна питання — це окрема тема окремої прес-конференції. Лише можу сказати, що я вболівав за місто, буду вболівати, ніякі тиски на мене, які чиняться чи можуть чинитися, мені не страшні. У свою чергу, я хотів би попросити вибачення в депутатського корпусу, міста свого...  Я доклався до проекту про призначення Яциковської головою бюджетної комісії. Помилився. Я думаю, що не помиляється той, хто нічого не робить. Зараз я прошу вибачення і прошу підтримати даний проект рішення.

Рішення ухвалили 26  голосами “за”. На цьому “радикальна драма” не закінчилась. Адже того ж дня нардеп від партії Олега Ляшка  Ігор Мосійчук опублікував у “Фейсбуці” заяву, у якій написав про оголошену ВО “Свободою” війну їхній партії та назвав Святослава Півторака алкозалежним зрадником. Окрім того, на сесії міськради 15 червня було прийнято ще одне рішення, яким поставили під питання існування фракції "радикалів" у міській раді. Адже, відповідно до проголосованого рішення, фракція формується тільки за наявності 4 депутатів від тієї чи іншої сили.  А таких у міськраді від партії Олега Ляшка - всього три.

Відео дня


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up