Партнер рубрики Події

Реконструкція моста на Об'їзній "потягне" на 30 млн. Грошей попросили в Кабміну

Реконструкція моста на Об'їзній "потягне" на 30 млн. Грошей попросили в Кабміну

Міст, який проектували ще в 70-х роках настільки зносився, що капітальний ремонт вже нічим не зарадить, його потрібно реконструювати, запевняють в міській раді.

З середини вересня в'їзд вантажівок через міст, який знаходиться на повороті на Гайову, перекритий.

- Ми подали звернення Кабінету Міністрів і персонально прем’єр-міністру щодо необхідності виконання термінових робіт з реконструкції. Підкреслюю: реконструкції, а не капремонту, - коментує заступник міського голови з питань ЖКГ Владислав Стемковський. - Міст за своїми технічними параметрами відповідав вимогам 70-х років. Теперішні навантаження по вазі, інтенсивності та швидкості руху цим параметрам не відповідають.

Міська рада надіслала прохання виділити кошти на термінові роботи з резервного фонду держави. Є доручення Володимира Гройсмана.

Відео дня

 - Знаємо, що його надіслали Національній поліції, Службі автомобільних доріг та Міністерству надзвичайних ситуацій, в компетенції яких є це питання. Ми їм теж надали результати експертизи мосту, - продовжує пан Стемковський. - 70% навантаження на міст створює транзитний міжнародний транспорт. Держава при заїзді з-за кордону транспорту збирає кошти. Держбюджет ці кошти отримує, а Об’їзну, по якій рухається транзитний транспорт, залишили на утриманні міста. Ситуація ненормальна.

Тому кошти і хочуть попросити із держбюджету. За попередніми підрахунками реконструкція обійдеться в 30 млн грн - а таких коштів у міському бюджеті просто немає.

Тож наразі зробили те, що могли -  обмежили рух по одній з смуг (аварійній) і обгородили ділянку.

 - Також обмежили вагове навантаження транспорту до восьми тонн. Поліція виставила пости з обох боків мосту і контролює, щоб перевантажений транспорт ним не їхав. На всіх в’їздах у місто стоять інформаційні щити, які показують схему об’їзду мосту, - каже Владислав Стемковський. - Це питання безпеки всіх нас. Якщо ігнорувати порушення вантажівками вимог безпеки, на мосту може статися біда. Нагадаю, що під ним проходить залізнична колія, яка сполучає Київ і Берлін. Знак обмеження там стоїть не тому, що комусь захотілось обмежити права далекобійників.

Крім того, водіїв закликають стежити, чи не порушують ті ж далекобійними заборону в'їзду.

 - Записувати номери чи подавати записи відеореєстраторів патрульним. Це не вчинок в стилі Павліка Морозова, це піклування про безпеку, - уточнює заступник міського голови.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Андрій Хвіст Рассказов

    Там вже на лівій смузі тріщина(станом на 23,10,16) з'явилась це-1, 2-це якщо до снігопадів(а у мене є припущення,що в другій половині зими вони будуть потужні) цей міст не ввести в експлуатацію для вантажного транспорту,то наше місто буде у транспортній блокаді,а саме ділянки:від кільця з Хмельницького до Подолян і від Ватри до виїзду на Львівську трассу(судячи з минулих років як чистили обхід Тернополя біля Білої)
  • Jura Jurges

    З тернопільського базару хай візьмуть .....там мільярди крутяться по кишенях....
  • David Starr

    Укрзалізниця у нас теж не бідна, хай дають гроші, бо як впаде міст на колію, то збитків теж буде чимало.

    ghf reply David Starr

    Підтримую, залізниця хай також гроші дає, поїзд не машина, через Білу не об'їде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up