Партнер рубрики Події

Рідні снайпера Віктора Семчука до кінця сподівалися, що він не загинув

Рідні снайпера Віктора Семчука до кінця сподівалися, що він не загинув
У переліку загиблих в бою біля Ямполя вояків є і 23-річний снайпер-розвідувальник Віктор Семчук із Тернопільщини. Кореспондент 20minut.ua побував 20 червня у рідному селі солдата. Там він поспілкувався із близькими Віктора. Батько та сестра розвідувальника на момент розмови ще не вірили у його загибель. Сподівалися, що це — помилка...

Список загиблих вояків у бою під Ямполем, що на Донеччині, оприлюднили у Львівській ОДА вдень 20 червня. Інформація миттєво розійшлася по всесвітній мережі.

- Про те, що він загинув, ми дізналися з Інтернету, - розповідає з-за брами молодша сестра Віктора. Дівчина заплакана. Розмовляти більше не хоче. 

По подвір'ю іде батько. Набирає із криниці воду. З ним перекидаємося кількома словами. 

Відео дня

- Ми не знаємо, чи це правда. Ну, що його більше нема... - каже чоловік. - Ми телефонували у військкомат...Там сказали, що перевіряють інформацію

Сім'я Семчуків мешкає у селі Залав'є Теребовлянського району. Мають просторий будинок під червоним шифером. Сусіди розповідають, що мати Віктора уже років із десять в Італії на заробітках. Батько - вдома, порається по господарству. Молодша сестра солдата - студентка. 

- А Віктор навчався в Львові, у військовому училищі, - пригадує сусідка Семчуків пані Тетяна. - Що у них таке горе трапилось, у селі взнали по Інтернету...

Розповідаючи про хлопця, жінка витирає з обличчя сльози.

- Він був вихованою і дуже доброю дитиною. Про нього ніхто нічого поганого не скаже, - продовжує сусідка. - Боже ж ти мій, горе яке!..


Інтернет-звістка про загибель солдата-односельчанина по Залав'ю розійшлася миттєво. Розмовляючи із журналістом, люди не стримують сліз. Утім, як і рідні Віктора, сподіваються - інформація про смерть 23-річного хлопця не підтвердиться.

- Станом на 15.45 ми не маємо жодної інформації щодо підтвердження факту смерті Віктора Семчука, - звітує військовий комісар Теребовлянщини Олександр Кравець.

Спростувати або ж підтвердити лиху звістку намагається й сільський голова Плебанівки та Залав'я Володимир Козак.

- Ми ще жодних офіційних документів про смерть Віктора не маємо, - пояснює він. - Я - член Комітету спротиву Теребовлянщини. Мені повідомили про цю інформацію, власне, з цього комітету. Але чи вона правдива - досі з'ясовуємо.

Із сім'єю снайпера-розвідувальника сільський голова ще не контактував. Каже, що не хоче цього робити, поки належно не розберуться у шокуючій звістці про Віктора.

Згодом Володимир Козак по телефону підтвердив журналістам про факт загибелі Віктора Семчука. Цю інформацію голові сільради повідомили у військкоматі.

Редакція "RIA плюс" та 20minut.ua висловлює щирі співчуття сім'ї солдата.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Anonymous

    вас захищаємо а ви придурки потікали і як труси відсиджуєтеся?? самі би попробували захистити свою землюа то скоро за вас ніхт овоювати не буде і гинути будете ви самі!!!
  • Anonymous

    Які ви тварі ниці прихистку в нас шукаєте хліб наш жерете зароблений тяжкою працею ,а наші хлопці гинуть відвойовуючи наші землі щоб ти падаль одна з другою мали куда повернутися
  • Anonymous

    Каратель получил по заслугам. Мне жаль солдат. Но раз ты прибыл Чужой порядок насаждать, Ты стал врагом, и кто б ты ни был, Пощады ты не вправе ждать. Задумайтесь. А написано ещё в 1939 году.
  • Anonymous

    Интеллект типичного укра.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up