Рідні та друзі пом'янули героя АТО Андрія Дрьоміна

Рідні та друзі пом'янули героя АТО Андрія Дрьоміна

Третього січня – день народження бійця батальйону “Азов” Андрія Дрьоміна. Уже третій рік поспіль його родина відзначає цю подію разом з друзями та знайомими у Тернополі, біля меморіальної дошки Світляку на вулиці Крушельницької. І це – найкращий подарунок для матері загиблого героя Ярослави Дрьоміної.

- Кожного разу я бачу нових людей, яким я дуже вдячна, бо найбільше, чого я боюся, це байдужості, - каже мама героя. - Те, чого мені найбільше хочеться, щоб люди не були байдужими, бо війна йде. І ті, хто стежать за нею і щось розуміють, бачать, щодня помирають діти.

Пом’янути загиблого Андрія Дрьоміна приїхала з Корсуня ще одна матір загиблого героя на позивний “Сокіл” Романа Сокуренка. Її дитина віддала життя під Іловайськом, діставши тяжке поранення у живіт, намагаючись врятувати двох побратимів, що потрапили під вогонь снайпера. Один з них – Андрій.

- 44 днія боролася за життя сина. Він переніс 24 операції, - каже жінка. - Поїхали на лікування у Німеччину і там мій син помер.

Відео дня

Більше року мати Романа Сокуренка розшукувала батьків тих, кого намагався врятувати її син. І це вдалося. З родичами Андрія Дрьоміна вони стали однією сім’єю. Жінка всіляко підтримує тих, кого спіткало таке ж горе.

- В останній вечір, коли я їм зателефонувала, вони були втрьох. До бою не готувалися. Але в 6 ранку їх підняли і сказали, що у них виїзд. А я в цей час звернення готувала до матерів Росії, - розповідає матір Романа. - А о 13 годині мені повідомили, що син важко поранений. Я виїхала туди і забирала його з Старобешева і перевезла в Дніпропетровськ.

- Наші діти загинули не для того, щоб частина нашої країни залишилася ворогові. У мене залишилося одне бажання – щоб не було даремним те, що почали робити наші люди, справжні чоловіки та жінки, які там і тут, – каже мама “Світляка”.

З нагоди дня народження Андрія Дрьоміна Олександр Богомол та Михайло Апостол передали батькам “Світляка” “Книгу пам’яті”, в якій описано життєвий шлях загиблих правоохоронців, повідомляє відділ комунікації полції Тернопільської області. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up