Робота двірника- як альтернатива війську

Робота двірника- як альтернатива війську
Дедалі більшої популярності набуває в Україні альтернативна "Невійськова" служба. І це попри те, що вона на пів року довша за звичайну.

 Проходити таку службу можуть люди, яким релігія забороняє носити зброю.
- Такий закон дійсно діє для громадян України, - сказав виконувач обов'язків секретаря міської комісії у справах альтернативної "Не військової служби" Сергій Никоненко. - Якщо військовий обов'язок суперечить релігійним переконанням людини, вона може не йти у військо, а відпрацювати на державу. На сьогоднішній день в Тернополі вісім таких юнаків.

Альтернативна служба триває півтори терміни від звичайної строкової служби і проходити її можна тільки на державних підприємствах. Відтак, для "альтернативників" без вищої освіти служба триває 18 місяців, а з вищою 13, 5. Щоб оформитися треба принести довідку з релігійної організації, до виписки яких підходять дуже строго.


- Хлопці укладають договір з установою, де будуть працювати і отримують заробітну плату, яка не перевищує державного мінімуму, а це близько тисячі гривень, - продовжує пан Никоненко. - Записи про роботу вносяться в трудову книгу, після закінчення служби кожен з таких юнаків отримує військовий квиток.
Призовники Андрій Носевич і Дмитро Реус служать в парку Шевченка вже більше, ніж пів року. Замість ротних сержантів - мітла і лопата. Така робота хлопців не лякає, навпаки, вони дуже задоволені. Зараз збирають листя, а влітку фарбували лавки.

Відео дня
>
- Я домовлявся про альтернативну службу за місять до призову,- каже тернополянин Андрій Носевич. - Це добре, що є така можливість- не служити. Ми з Дмитром- свідки Єгови і зброю носити не можемо - забороняє релігія.
За словами юнаків робота не є легкою, а після закінчення служби планують знайти хорошу роботу за спеціальністю.
Знайомі Дмитра Реуса відбувають альтернативну службу в психо-неврологічній лікарні і будинку пристарілих. А їхнім батькам доводилось служити ще за радянської армії.
- Тоді за відмову у службі відправляли до тюрми на три роки, - кажуть хлопці.
А під час першої та другої Світових воєн відмову стати до лав армії розцінювали, як зраду, за яку могли засудити до смерті.

 

 

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Anonymous

    Про яку армію можна говорити оскільки від тої армії тільки назва лишилася . Користуються ще радянською технікою з якою тільки навчання проводити , сучасної техніки 0 ,виробництво сучасної військової техніки 0 то про яку армію можна говорити . Що то за армія де солдат вічно голодний а після служби приходять з купою хвороб . І взагалі якщо навіть хтось і посягне на територію України то і так віддадуть без всяких бойових дій за борги котрі Україна набрала . Що стосується закону про військову службу то я не збираюсь захищати 15 олігархічних сімей , все депутатське шобло від ПР і їм подібним котрі гвалтують країну своїми реформами і залазять людям до кишені оскільки З ДЕРЖАВОЮ ТРЕБА ПОСТУПАТИ ТАК ЯК ДЕРЖАВА ПОСТУПАЄ З ТОБОЮ . Якщо закон один для всіх то нехай спочатку відслужать синочки всіх високопосадовців та іншої мажорної масті .
  • Anonymous

    Щось неуявляю як можна прожити зараз на мінімальну зарплату молодій людині , хібащо проіснувати цілий рік робити за харчі, томущо одягнутись чи купити взутя навіть на секонді буде вже складно, не держава а кіно.

    Anonymous reply Anonymous

    как правильный коммент, так сразу минусуют... - редакторы, видимо...
  • Anonymous

    оскільки стаття знову появляється на перших шпальтах роблю висновок що вона заказна. А оскільки згадуються Свідки Єгови то логіно подумати хто і заказує музику.
  • Anonymous

    не бачу смислу йти до армії. Кого і що захищати. Всі заводи приватизовані, землі розікрали (поки що оренда потім взагалі розпродадуть). То я що маю за маєтки якогось пана свою кров проливати.

    Anonymous reply Anonymous

    Батька і неньку захищати!

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо ти не привязаний до землі то можна і звалити з батьком і ненькою з України

    Anonymous reply Anonymous

    Привязуйся тоді до іншої держави і вали на всі 4 сторони!

    Anonymous reply Anonymous

    А походу ти і зараз можеш піти до Ахметова чи до Фірташа (щоб далеко не їхати в Заліщики) і найнятись безплатно охороняти теплиці. Це ж для тебе так важливо. може і пан тобі якусь крухту кине зі свого стола.

    Anonymous reply Anonymous

    Хочу подивитись як наприклад Ахметов заховається на Багамах і скаже тобі: -Біжи захищай мої шахти, стадіони металургійну заводи ну і свого батька і неньку а ні твій батько також нехай біжить захищати та й неньку не забудьте. То ж для вас я їх прихватизував.

    Anonymous reply Anonymous

    Можна звалити а можна захищати в залежності від того що кому дорожче!

    Anonymous reply Anonymous

    Це називається свідома дерьмократія, синку. Перше, що зробили свілорасти дорвавшись до влади в 1991, це розвалили армію. Тепер модно розповідати як ти любишь Україну та мріяти про криївки. Лише так ди допоможешь Батьківщині.

    Anonymous reply Anonymous

    Продвинутий комунізм ми вже бачили у Афганістані... Молоді пацани після школи, по суті діти гинули через тупоголовість партійного керівництва. Пузатому бидлу вгорі начхати було куди посилати гарматне м'ясо. А та "надсучасна" армія ніяк не могла дати ради купці пастухів душманів. Про це мріяти знову, йолопе тупоголовий?

    Anonymous reply Anonymous

    Звичайно, значно краще вгробити 2 роки свого життя і при тому шалено гордитися, що ти своїми смердючими портянками наводив жах на всі армії світу...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up