“Тут роками ніхто не прибирає”. Мешканці Орлика скаржаться на купи сміття біля будинку

“Тут роками ніхто не прибирає”. Мешканці Орлика скаржаться на купи сміття біля будинку
  • Тротуар ніхто не прибирає, а біля дому немає сміттєвих контейнерів, скаржаться мешканці Орлика, 2.
  • В управлінні ЖКГ кажуть, що люди самі собі під вікнами створюють стихійне звалище, а працівники ЖЕКу щоранку прибирають прибудинкову територію.

Проблема існує уже давно, кажуть люди. Мешканка будинку пенсіонерка пані Надія розповідає, що останній раз тротуар біля дому прибирали, коли у будинку встановлювали меморіальну дошку бійцю Павлу Басу, тобто два роки тому.

- Дорога біля будинку влітку була “встелена” аличею, літали мухи, - розповідає пані Надія. - Взимку сніг також ніхто не прибирає.

Тепер ще й контейнери забрали, потрібно йти в інший двір викидати сміття, каже пані Надія.

Відео дня

- Я розумію, що це сміття викинули не люди з інших мікрорайонів, а самі ж жителі прилеглих будинків, - розповідає пенсіонерка. - Але ж прибрати це потрібно, бо сморід на всю вулицю.

В управлінні ЖКГ пояснюють, що на таких ділянках, які наче нікому не належать, прибирають кілька раз на рік під час толоки.

- Ми не зобов'язані прибирати територію під вікнами мешканців та тротуар зі сторони дороги, - розповідає прибиральниця пані Леся. - Але я вже навіть декілька разів виносила те сміття, що наскладали мешканці, хоч це і не прибудинкова територія.

Декілька днів тому на прохання вірян церкви Святих Володимира та Ольги,  контейнери від будинку на вулиці Пилипа Орлика, 2 перенесли на контейнерний майданчик до будинку на Пилипа Орлика, 3, розповіла директор ПП «Загребелля» Марія Лемега.

Всі мешканці проінформовані про це шляхом вивішування оголошень на дверях під’їздів.        

 - Але дехто вперто продовжує нести своє домашнє сміття на місце, де контейнерний майданчик стояв раніше, створюючи таким чином стихійне звалище, - зазначає пані Лемега. - Просимо жителів будинку врахувати зміни у розташуванні контейнерного майданчика та виносити сміття  у відведене місце.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Грицько Штахета

    Не розумію. Там всі такі слабі й старі що не можуть донести своє сміття з Пилипа Орлика 2 на Пилипа Орлика 3?? Люди, то там не контейнери ставити/прибирати сміття треба, а терміново ставити на цілодобове чергування машину швидкої допомоги. А ще краще - швиденько розселити їх усіх по лікарнях і хоспісах. За такими людьми потрібен постійний догляд.
  • Діонісій

    а хто сере ? люди самі сруть , а потім бідкаються, яке сортування сміття, про що мова, якщо самі свинячемо на кожному кроці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up