Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста.

 Якщо ваша дитина не любить їсти кашу, і ви думаєте, як її переконати — приготуйте пшоняну із сухофруктами і подайте у половинці апельсина. Такий диво-смаколик готують у ресторані “Зорепад”, що на просп. Злуки.

— Спочатку промиваємо і запарюємо в окропі всі сухофрукти, які маємо, — розповідає шеф-кухар Ольга Михалюк, беручись до справи, — курагу, чорнослив, родзинки, сушені яблука та груші.

Жінка заливає сушеню окропом і відставляє посуд убік. Запарюватися все має 20-30 хв. Тим часом пані Ольга починає чаклувати над апельсином: розрізає його майже навпіл і з більшої частини фрукта вибирає ложечкою всю м’якоть.
— Можна трохи м’якоті залишити, — каже вона, — тоді каша, яку ми сюди покладемо, буде ще смачнішою.

Промивши пшоно, кухар висипає його у каструлю з окропом і ставить на слабкий вогонь варитися.
— Варимо кашу до готовності, приблизно 20 хвилин, — додає вона, — і весь час помішуємо, щоби не підгоріла.
Поки вариться пшоно, моя співрозмовниця ретельно відціджує рідину із сухофруктів і нарізає їх вузькою соломкою. А тоді, перевіривши, чи каша готова, висипає у каструльку до неї сушеню і все вимішує. Щіпка солі, щіпка цукру — ось і всі присмаки до пшона. Та це ще не все.

Пані Ольга перекладає частину каші в половинку апельсина і поливає страву рідким медом. — Така каша смакуватиме і теплою, і холодною, — усміхаючись, каже жінка, — незчуєтеся, як з’їсте усе і ще добавки попросите.

Скільки чого треба:
По 10 г кураги, родзинок, чорносливу, сушених яблук і груш, 150 г пшоняної крупи, по щіпці солі і цукру, апельсин, мед для поливання.

Послідовність приготування:
1. Промити і запарити в окропі сухофрукти, залишити їх на 20-30 хв.
2. Зрізати в апельсина “кришечку”, вибрати ложкою всю м’якоть
3. Відцідити із сухофруктів воду, накраяти все вузькою соломкою
4. Висипати в окріп пшоняну крупу, варити 20 хв., додати сухофрукти
5. Начинити гарячою кашею із сухофруктами половинку апельсина
6. Прикрасити страву скибками ківі, полити пшоняну кашу медом

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:05 Жорстоке пограбування та бюджетний відпочинок на морі. ТОП-5 новин тижня 20:08 Де в Тернополі можна закохатися photo_camera 19:00 У Тернополі провели четвертий турнір "Champion CUP" з футболу 18:03 Традиційний півмарафон у Тернополі зібрав більше 1000 учасників зі всієї України play_circle_filled photo_camera Від читача 13:08 Михайло Войцехівський: 29 років в одному обході 17:05 “На війні - між небом і землею. Повернутись було важко": інтерв'ю із тернопільським хірургом photo_camera 16:00 Визначились чвертьфіналісти Кубка Тернопільщини з футболу 15:03 Що бажають тернополяни лікарям на День медичного працівника (опитування) 14:22 Фото дня: відпочивати не вміють - на Циганці купа битого скла, пляшок та сміття 13:17 На Шептицького водій маршрутки на смерть збив жінку (оновлюється) 13:02 Чому колектори забрали у тернополянина приміщення стоматології 12:01 На скільки часу вам вистачить мінімальної зарплати? (опитування) 10:50 На Тернопільщині чоловік накинувся з ножем на водія 10:00 Журналіст рятує людей, перукарка носить класний одяг: діти знають, як заробляють дорослі 09:37 Тернопільський півмарафон триває! Відоме ім’я першого переможця play_circle_filled photo_camera 08:56 Сьогодні День батька. Чи святкують тернополяни? (опитування) 08:00 Цей день в історії: 16 червня День Святої Трійці. П’ятидесятниця 07:00 Погода у Тернополі: 16 червня, дощ, +33°
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up