Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста.

 Якщо ваша дитина не любить їсти кашу, і ви думаєте, як її переконати — приготуйте пшоняну із сухофруктами і подайте у половинці апельсина. Такий диво-смаколик готують у ресторані “Зорепад”, що на просп. Злуки.

— Спочатку промиваємо і запарюємо в окропі всі сухофрукти, які маємо, — розповідає шеф-кухар Ольга Михалюк, беручись до справи, — курагу, чорнослив, родзинки, сушені яблука та груші.

Жінка заливає сушеню окропом і відставляє посуд убік. Запарюватися все має 20-30 хв. Тим часом пані Ольга починає чаклувати над апельсином: розрізає його майже навпіл і з більшої частини фрукта вибирає ложечкою всю м’якоть.
— Можна трохи м’якоті залишити, — каже вона, — тоді каша, яку ми сюди покладемо, буде ще смачнішою.

Промивши пшоно, кухар висипає його у каструлю з окропом і ставить на слабкий вогонь варитися.
— Варимо кашу до готовності, приблизно 20 хвилин, — додає вона, — і весь час помішуємо, щоби не підгоріла.
Поки вариться пшоно, моя співрозмовниця ретельно відціджує рідину із сухофруктів і нарізає їх вузькою соломкою. А тоді, перевіривши, чи каша готова, висипає у каструльку до неї сушеню і все вимішує. Щіпка солі, щіпка цукру — ось і всі присмаки до пшона. Та це ще не все.

Пані Ольга перекладає частину каші в половинку апельсина і поливає страву рідким медом. — Така каша смакуватиме і теплою, і холодною, — усміхаючись, каже жінка, — незчуєтеся, як з’їсте усе і ще добавки попросите.

Скільки чого треба:
По 10 г кураги, родзинок, чорносливу, сушених яблук і груш, 150 г пшоняної крупи, по щіпці солі і цукру, апельсин, мед для поливання.

Послідовність приготування:
1. Промити і запарити в окропі сухофрукти, залишити їх на 20-30 хв.
2. Зрізати в апельсина “кришечку”, вибрати ложкою всю м’якоть
3. Відцідити із сухофруктів воду, накраяти все вузькою соломкою
4. Висипати в окріп пшоняну крупу, варити 20 хв., додати сухофрукти
5. Начинити гарячою кашею із сухофруктами половинку апельсина
6. Прикрасити страву скибками ківі, полити пшоняну кашу медом

3
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Тернополянин став призером Кубка України з плавання 20:00 Зіркові гості та ефір нон-стоп: як Ух-радіо святкуватиме 20-річчя 19:00 “Твоя Батьківщина - Радянський Союз”: в одній із тернопільських шкіл видали “нові” Букварі 18:30 Штраф за неоформленого працівника - 112 тис. грн: які підприємства перевірятимуть першочергово Від читача 18:34 5 вопросов человеку, впервые побывавшему на Донбассе 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:01 Тернополянку обікрали на 50 тисяч гривень 16:35 На засіданні Ради Церков при Тернопільській облдержадміністрації підбили підсумки за рік (фото) (прес-служба) 16:12 Від спогадів волосся дибки: тернополянин про Чорнобиль 15:40 Помер артилерист з Тернопільщини 15:20 На Бандери велосипедист з милицею врізався в авто. Чоловіка забрала "швидка" 15:00 Свідоцтво за кілька копійок: які послуги є в Open Space і скільки коштують 14:34 Судитимуть тернопільського поліцейського, який на вокзалі обікрав дітей із Закарпаття 14:00 Водій, що пошкодив авто на дорозі "Тернопіль-Львів", виграв суд, але "тяганина" триває 13:34 На Гайовій виник конфлікт між власниками підприємства 13:00 Підгрушна розпочала другий етап Кубка світу з 27-ї позиції у спринті 12:36 Нічна погоня у Тернополі: п'яний водій тікав від поліції і потрапив у ДТП 12:01 У Тернополі пропонують назвати одну із вулиць на честь Андрія Пушкаря 11:32 На "Дружбі" з парковки викрали автомобіль 10:54 На Тернопільщині дядько викрав гроші племінників і залишив дітей на Миколая без подарунків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up