Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста.

 Якщо ваша дитина не любить їсти кашу, і ви думаєте, як її переконати — приготуйте пшоняну із сухофруктами і подайте у половинці апельсина. Такий диво-смаколик готують у ресторані “Зорепад”, що на просп. Злуки.

— Спочатку промиваємо і запарюємо в окропі всі сухофрукти, які маємо, — розповідає шеф-кухар Ольга Михалюк, беручись до справи, — курагу, чорнослив, родзинки, сушені яблука та груші.

Жінка заливає сушеню окропом і відставляє посуд убік. Запарюватися все має 20-30 хв. Тим часом пані Ольга починає чаклувати над апельсином: розрізає його майже навпіл і з більшої частини фрукта вибирає ложечкою всю м’якоть.
— Можна трохи м’якоті залишити, — каже вона, — тоді каша, яку ми сюди покладемо, буде ще смачнішою.

Промивши пшоно, кухар висипає його у каструлю з окропом і ставить на слабкий вогонь варитися.
— Варимо кашу до готовності, приблизно 20 хвилин, — додає вона, — і весь час помішуємо, щоби не підгоріла.
Поки вариться пшоно, моя співрозмовниця ретельно відціджує рідину із сухофруктів і нарізає їх вузькою соломкою. А тоді, перевіривши, чи каша готова, висипає у каструльку до неї сушеню і все вимішує. Щіпка солі, щіпка цукру — ось і всі присмаки до пшона. Та це ще не все.

Пані Ольга перекладає частину каші в половинку апельсина і поливає страву рідким медом. — Така каша смакуватиме і теплою, і холодною, — усміхаючись, каже жінка, — незчуєтеся, як з’їсте усе і ще добавки попросите.

Скільки чого треба:
По 10 г кураги, родзинок, чорносливу, сушених яблук і груш, 150 г пшоняної крупи, по щіпці солі і цукру, апельсин, мед для поливання.

Послідовність приготування:
1. Промити і запарити в окропі сухофрукти, залишити їх на 20-30 хв.
2. Зрізати в апельсина “кришечку”, вибрати ложкою всю м’якоть
3. Відцідити із сухофруктів воду, накраяти все вузькою соломкою
4. Висипати в окріп пшоняну крупу, варити 20 хв., додати сухофрукти
5. Начинити гарячою кашею із сухофруктами половинку апельсина
6. Прикрасити страву скибками ківі, полити пшоняну кашу медом

3
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

14:30 У Тернополі намагались заманити дівчинку до авто 14:00 На реабілітацію коштів не зібрали. Судоми у Вікторії Павлік трапляються двічі за ніч 13:30 Волейболісти ДСО не змогли пробитися до наступного етапу Кубка України 13:00 ДТП на Тернопільщині: автівка перекинута, водій втік у ліс Від читача 09:25 Нову лісову дорогу здали в експлуатацію в Теребовлянському лісництві 12:30 Пропав житель Тернополя: поліція просить допомогти розшукати чоловіка 12:00 Чоловік, який отримав опіки під час пожежі у власному будинку на хуторі Гончарки, помер в лікарні 11:50 ПриватБанк доплачує за квитки в Приват24 (прес-служба банку) 11:00 Підтримайте красуню з Тернополя у фіналі конкурсу "СтудМіс України" 10:30 На Микулинецькій на пішохідному переході збили жінку. Вона у лікарні (шокуюче фото) 10:12 Подробиці трагічного випадку на підприємстві, де загинув працівник 09:50 На Тернопільщині оголосили траур у зв’язку із трагічною загибеллю десятків людей у Керчі 09:30 З цукру, патоки та фруктів: солодощі з натуральних інгредієнтів готують на Валовій 09:03 Долар та євро подорожчали - курс валют на 19 жовтня 08:30 Лора Підгірна напише продовження роману «Омбре» 08:00 Цей день в історії, 19 жовтня: почалося масове вивезення українців до Сибіру play_circle_filled 07:00 Погода у Тернополі: 19 жовтня, сонце, +20° 21:00 Золота осінь б'є температурні рекорди 20:00 У гандбольному дербі сильніші студентки педуніверситету 19:40 Вулицю 15 Квітня перекрили протестувальники, які викликають владу на діалог play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up