Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста.

 Якщо ваша дитина не любить їсти кашу, і ви думаєте, як її переконати — приготуйте пшоняну із сухофруктами і подайте у половинці апельсина. Такий диво-смаколик готують у ресторані “Зорепад”, що на просп. Злуки.

— Спочатку промиваємо і запарюємо в окропі всі сухофрукти, які маємо, — розповідає шеф-кухар Ольга Михалюк, беручись до справи, — курагу, чорнослив, родзинки, сушені яблука та груші.

Жінка заливає сушеню окропом і відставляє посуд убік. Запарюватися все має 20-30 хв. Тим часом пані Ольга починає чаклувати над апельсином: розрізає його майже навпіл і з більшої частини фрукта вибирає ложечкою всю м’якоть.
— Можна трохи м’якоті залишити, — каже вона, — тоді каша, яку ми сюди покладемо, буде ще смачнішою.

Промивши пшоно, кухар висипає його у каструлю з окропом і ставить на слабкий вогонь варитися.
— Варимо кашу до готовності, приблизно 20 хвилин, — додає вона, — і весь час помішуємо, щоби не підгоріла.
Поки вариться пшоно, моя співрозмовниця ретельно відціджує рідину із сухофруктів і нарізає їх вузькою соломкою. А тоді, перевіривши, чи каша готова, висипає у каструльку до неї сушеню і все вимішує. Щіпка солі, щіпка цукру — ось і всі присмаки до пшона. Та це ще не все.

Пані Ольга перекладає частину каші в половинку апельсина і поливає страву рідким медом. — Така каша смакуватиме і теплою, і холодною, — усміхаючись, каже жінка, — незчуєтеся, як з’їсте усе і ще добавки попросите.

Скільки чого треба:
По 10 г кураги, родзинок, чорносливу, сушених яблук і груш, 150 г пшоняної крупи, по щіпці солі і цукру, апельсин, мед для поливання.

Послідовність приготування:
1. Промити і запарити в окропі сухофрукти, залишити їх на 20-30 хв.
2. Зрізати в апельсина “кришечку”, вибрати ложкою всю м’якоть
3. Відцідити із сухофруктів воду, накраяти все вузькою соломкою
4. Висипати в окріп пшоняну крупу, варити 20 хв., додати сухофрукти
5. Начинити гарячою кашею із сухофруктами половинку апельсина
6. Прикрасити страву скибками ківі, полити пшоняну кашу медом

3
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

07:00 Погода у Тернополі: 23 лютого, сніг, -5° 21:00 Тернопільський борець виступить на Гран-Прі Угорщини 20:00 На що ви витрачаєте заробітну плату? (опитування) 19:30 Патрульні виявили чотирьох водіїв з підробленими документами Від читача 21:26 Дуже цікава книга для дітей з фінансової грамотності 19:00 Міська рада Тернополя планує закупити близько ста автобусів 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:30 "Птахофабрика Тернопільська" сплатить 343000 грн Великогаївській сільській раді 17:00 Поховали 60-річного Степана Тимця, який загинув на будові у Чорткові 16:07 Допоможіть розшукати жителя Тернопільського району 15:30 У Тернополі водій залишив автомобіль небезпечно нахиленим 15:00 Громадський бюджет: реалізували усі проекти, окрім "Пам'ятника Вчителю" 14:22 Тарас Радь приніс збірній України ще два "золота" чемпіонату світу 13:47 У Тернополі вночі невідомі спалили автомобіль Infiniti FX35 photo_camera 13:22 Відійшов у вічність АТОвець Олександр Цюх, якого до напівсмерті побили на Лановеччині 13:00 Скверу в Тернополі присвоїли ім'я Віктора Гурняка, який загинув в АТО 12:35 Минуло 10 днів. А кістки й надалі розкладаються і смердять поблизу Тернополя 11:42 У 31-річної тернополянки в голові медики виявили кулю 10:53 У нічному клубі на Тернопільщині школярка побила молоду жінку 10:27 У Тернополі діти-сироти отримали соціальне житло
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up