«Руки геть від ветеранів»: чого вимагали тернополяни під стінами поліції

«Руки геть від ветеранів»: чого вимагали тернополяни під стінами поліції
  • Кілька десятків людей зібралися під стінами головного управління Національної поліції в області, щоб висловити свій протест проти дій київських правоохоронців, які затримали учасників бойових дій у четвер, 12 березня.
  • Мітингувальники передали своє звернення до начальника поліції.

Нагадаємо, у столиці співробітники МВС затримали шість учасників московсько-української війни, які прийшли висловити обурення ганебними діями радника секретаря РНБО Сівохо. Ветеранів, серед яких і колишній командир ОЗСП "Азов" Максим Жорін, заштовхали до автобуса та доправили до відділення поліції. Учасників війни на Сході незаконно утримували всередині будівлі поліції у Києві.

Щоб висловити свій протест проти таких дій, під стінами головного управління Національної поліції зібралося кілька десятків представників «Національного корпусу» та організації «Сокіл».

Відео дня

- Пан Сівоха дозволяє собі цинічно стверджувати, що ветерани та учасники війни на цьому заробляють, - каже голова тернопільського осередку "Національного корпусу" Олександр Пастух. - Хочу нагадати, що в той час, коли російські війська вбивали населення Донбасу та українських воїнів, він веселив москвичів, явно не безкоштовно. Ми – націоналісти, вимагаємо щоб були негайно припинені репресії проти українських патріотів, воїнів, волонтерів та тих, хто допомагає здобувати українську перемогу.

Як каже Олександр Пастух, серед затриманих є уродженці Донецької та Луганської області, які з перших днів стали на захист своєї землі.

- Деякі затримані під час війни пройшли тортури і полон, і нам би не хотілося, щоб їм довелося пройти через українські тюрми, - кажуть протестувальники.

Учасники акції підготували звернення до начальника поліції в області Олександра Богомола, в якому вимагають припинити репресії проти учасників російсько-української війни та вжити заходів щодо до тих, хто підриває національну безпеку, цілісність та стабільність держави. Свою заяву мітингувальники просять передати керівництву Національної поліції України в особі Ігоря Клименка. Також мітингувальники вигукували гасла: «Руки геть від ветеранів!» та «Сівоху за грати!».

За діями молодиків спостерігали правоохоронці, які прийняли звернення від громадян. Акція тривала близько пів години. Ніяких сутичок та провокацій не було, усе відбулося мирно.

А як ви ставитесь до подій у Києві? Чи підтримуєте тернопільських націоналістів? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Патріот

    Пора вже те рагульйо майданне пакувати

    Володя але ти не чемний!!! reply Патріот

    А для тебе теж є відповідь знаєш як я кажу свому сину бачиш москалятко совкове росте він каже так я кажу будеш його як підросте в сраку копати:)

    Mao Dzedun reply Володя але ти не чемний!!!

    спочатку рідну мову вивчи, а потім навчай сина, хоча твоя рідна як видно рагульська "гвара"
  • alex les

    бандерососные уебки сосите хуй
  • ВолодяПадонокНатовський!!!

    Той Самий Момент коли зе бобік сивоха драпав з України!!!
  • Смердюча не мита зелена жаба!!!

    А це тобі підсрачник від Джамали за Крим !!!

    ВАСИЛЬ reply Смердюча не мита зелена жаба!!!

    Нормальні люди то всі знають що війна на сході це для багатьох бізнес.Ветерани це ті хто на фронті а ті хто в Києві   це заробітчани легкого хліба. Відносно війни на сході. В Сирії воюють війська Асада  з бойовиками  росіяни. американці  турки.Ізраїль Іран  в саудити. І хто говорить що це віна америкосів чи росіян чи турків. всі говорять що це внутрішній сірійський конфлікт.

    ВолодяУкраїна!!!! reply ВАСИЛЬ

    так так розкажеш свої казки совкові росіянам а не українцям тому відповідь проста Україна не росія.

    Mao Dzedun reply ВолодяУкраїна!!!!

    дурному будь що розказувати, себе не поважати, в тебе ж каструля до голови приварена намертво, мабуть і їси через клізму дупою...

    ВАСИЛЬ reply Смердюча не мита зелена жаба!!!

    Нормальні люди то всі знають що війна на сході це для багатьох бізнес.Ветерани це ті хто на фронті а ті хто в Києві   це заробітчани легкого хліба. Відносно війни на сході. В Сирії воюють війська Асада  з бойовиками  росіяни. американці  турки.Ізраїль Іран  в саудити. І хто говорить що це віна америкосів чи росіян чи турків. всі говорять що це внутрішній сірійський конфлікт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up