Під час епідеміологічного розслідування спалаху гострих кишкових інфекцій, пов’язаних із закладом громадського харчування в м.Борщів, фахівці епідеміологи розшифрували фактори передачі та джерело інфекції.
Збудником, що став причиною спалаху, є Salmonella enteritidis, що занесена в заклад громадського харчування з сирим курячим м’ясом. Через порушення технології приготування блюд, утримання виробничих приміщень (підтверджено результатами дослідження змивів) відбулося інфікування страв, що готувалися.
Загальна кылькысть постраждалих - 10 осіб, двоє з них вже виписані з стаціонару, перебіг захворювання в інших - середньої тяжкості. Хворі видужують. Здійснення комплексу протиепідемічних заходів триває, повідомляє Тернопільський обласний лабораторний центр.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер