Партнер рубрики Події

Що із студентом, якого активісти змусили вибачатись за образи у сторону учасників Народного Віче

Що із студентом, якого активісти змусили вибачатись за образи у сторону учасників Народного Віче
  • Неприємна ситуація сталась з одним зі студентів Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя. Він написав кілька образливих коментарів в сторону учасників Народного Віче, яке відбувалося на Театральному майдані у неділю, 6 жовтня.
  • Образливі коментарі обурили багатьох тернополян, тому представники громадських організацій вирішили провести для хлопця профілактичну бесіду. Частину цієї бесіди зняли на відео.
  • Як до цієї ситуації ставляться у навчальному закладі, знає журналіст "20 хвилин".

На Народне Віче прийшло чимало тернополян. Протестували проти капітуляції та "формули Штанмайера". Такі заходили відбулися у всіх містах України. Серед активістів була велика кількість учасників АТО та ООС. Молодий чоловік вирішив написати кілька коментарів під прямою трансляцією мітингу на сторінці одного із тернопільських каналів, називаючи учасників «дебілами» та «даунами». Тому представники громадських організацій прийшли до хлопця в університет у вівторок, 8 жовтня.

Як розповів проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук, який був присутній під час розмови зі студентом, в університет прийшли кілька представників громадських організацій, які вже знали, де він навчається.

Відео дня

- В університет прийшли активісти, які сказали, що знають прізвище студента і що він навчається в технічному університеті, – розповідає Степан Дячук. – Йому ніхто не погрожував, просто провели бесіду. Іноді вони говорили на трохи підвищених тонах, тому я їх весь час стримував. Але все закінчилось нормально.

На початку відео можна почути, як один з активістів говорить до хлопця «ставай на коліна». У коментарях уже самі активісти зауважили, що ніхто до цього хлопця не примушував. Студент після розмови видалив свої коментарі. Як пишуть самі активісти, вони сподіваються, що слова вибачення сказані ним на камеру, були щирими і цей чоловік осмислив те, що ми всі несемо відповідальність за свої слова і вчинки.

Як розповів Степан Дячук, з хлопцем спілкувались 5 – 6 активістів. Після розмови та вибачень, проректор поговорив зі студентом сам.

- Звичайно, я після того лишився зі студентом в кабінеті та поспілкувався з ним особисто, – каже Степан Дячук. – Він зрозумів, що помилився. Я з ним як батько з дитиною поговорив і на цьому все закінчилося. Хлопець сказав, що не мав на увазі тих людей, які були на віче, коли писав ті образливі слова.

Багато студентів про цю ситуацію навіть не знали. Дехто вважає, що хлопець не мав писати таке, але більшість обурились тим, що за коментарі в соціальній мережі наробили такого галасу.

- Я не розумію, навіщо потрібно було принижувати хлопця і влаштовувати публічну «прожарку», – каже студент четвертого курсу Олександр. – Кожен може писати і говорити те, що йому захочеться. Переслідувань за свою позицію не повинно бути ні з боку держави, ні з боку будь-яких громадських організацій чи людей. Інший випадок – коли хтось несе реальну загрозу національній безпеці чи іншим громадянам. Я хоч і не підтримую поглядів цього студента, але він має право на свою думку.  

Як запевнив проректор з науково-педагогічної роботи, цей випадок ніяк не вплине на навчання хлопця в університеті. Самого ж юнака він характеризує позитивно. Зараз студент навчається на першому курсі магістратури. На жаль, з самим хлопцем журналісту поспілкуватися не вдалося, оскільки він не вийшов на контакт.

А як ви ставитесь до вчинку хлопця та представників громадських організацій? Чи варто було проводити таку бесіду з молодиком? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (97)
  • Александр Кот

    А Володимир Петришин сам був у воєнкоматі? Чи йому сцикотно?
  • Марія Петрівна

    Такі активісти громадських організацій,  це приховані педофіли які  отримують кайф від того що принижують публічно дітей.

    Такі активісти, це засланці ФСБ Росії, тому  що головна мета цих активістів  з середини знищити Україну, одних дітей на війну відправити інших затравити в тилу.  Таких активістів треба на передову в окопи кинути разом з їхніми дітьми, нехай  мразі поздихають першими.

    Анонім reply Марія Петрівна

    Герасимчук Ростислав reply Марія Петрівна

  • Татьяна Адамова

    А як же демократія? Право на власну думку? Свобода? Чи це стосується тільки тих, хто ЗА?
  • Доброго ранку Володя доброго =))

    На світі варто жити ВУЗВ https://www.youtube.com/watch?v=qg0NGuxEng4!!!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up