Що потрібно знати про картку тернополянина

Що потрібно знати про картку тернополянина
  • З 1 жовтня у громадському транспорті почне діяти нова система оплати проїзду.
  • Усе, що потрібно знати про види карток тернополянина та неперсоніфіковані проїзні квитки розповіли представники КП "Тернопільелектротранс" та ТОВ «Системний зв’язок».

- З самого початку цей проект розпочинали для того, щоб легалізувати всі доходи, - коментує директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. – Не тільки електротрансу, а й всіх перевізників у Тернополі. Друге – це чіткий обіг пільг, за які платить місто.

У 2016-ому році  державного бюджету на органи місцевого самоврядування переклали навантаження на облік та компенсацію за перевезення пільговиків.

- Тоді ми передбачали, що це станеться і ми були готові, - каже пан Мастюх. - Ще в 2016-ому ми започаткували проїзні квитки тривалого користування в  електротрансі. З 1 жовтня почнуть діяти картки на весь пасажирський транспорт. Хочу наголосити на тому, що проїзні квитки тривалого використання, які дозволяють проїзд лише в тролейбусах і надалі будуть дійсними. Також до картки тернополянина в 2018-ому році ми плануємо запровадити нові сервіси.

Про види карток та їх функції розповіла начальник відділу інформаційно-комунікаційних технологій КП «Тернопільелектротранс» Тетяна Фурман. Картки запрограмовані під кожного пасажира – для пільговиків окремо, для студентів та учнів окремо, для тернополян окремо.

Відео дня

-    Проїзний квиток тривалого використання на проїзд у тролейбусі діє з 1 грудня 2016-ого року, - каже Тетяна Фурман. - Нею користується близько 900 пасажирів. Є люди, які їздять лише в тролейбусах а ця картка на 99 поїздок дає можливість зекономити 27 грн. Така картка коштує 15 гривень. 

З 1 жовтня в громадському транспорті діятиме нова картка – проїзний квиток тривалого користування у вигляді електронного гаманця. Якщо на попередній карті  є тарифні пакети поїздок, то у цій картці є електронний гаманець, який потрібно поповнювати. Обмежень щодо суми та терміну дії використання цих коштів – немає. Цю картку можна придбати за 20 гривень та поповнити на будь-яку суму. Таких карток зараз є близько 5-ти тисяч. Але нестачі цих карток не буде, бо їх постійно виготовлятимуть. 

- Далі говоримо про картки тернополянина. Це уже персоніфіковані картки і нею може користуватись лише власник, оскільки вона передбачає різні пільги, - продовжує пані Тетяна. - Зараз в системі видачі транспортних карток зареєстровано 34 000 заяв. 72% - це пільговики, які отримують цю картку безкоштовно, а 28% - учні, студенти та мешканці міста.

Для тернополян картки синього кольору, зеленого – для учнів та студентів, помаранчеві – для пільговиків. Синя та зелена картки теж у формі електронного гаманця і її можна поповнювати на будь-яку суму. З них за поїздку списується оплата відповідно до діючого тарифу. Для учнів та студентів – 2 грн, для тернополян 3 грн у тролейбусі та 4 у маршрутці. Картка тернополянина для пільговиків запрограмована у вигляді проїзного квитка, у якому немає обмежень у кількості поїздок. 

Як розповів директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків, зараз уже є перших 2000 карток тернополян, заяви на яких тернополяни подавали до 19 вересня. Також уже є учнівські та студентські картки – їх більше 5000. І близько 15 000 пільгових карток. Картки можна забрати у пунктах, де люди заповняли заяви. Окрім того люди отримуватимуть смс з сповіщенням. 

- Ми передбачаємо багато корисних функцій та можливостей по карті тернополянина, - каже Віталій Васильків. - Кожен громадянин міста матиме свою персоніфіковану картку, яка дає право найнижчий тариф проїзду в громадському транспорті. В подальшому будуть й інші муніципальні, комунальні послуги. 

Заразу громадському транспорті встановлюють обладнання та проводять тестове відпрацювання з приватними перевізниками, щоб вони вміли працювати з цими картками.

- Звертаюсь до громадян, щоб вони свідомо віднеслись до цього питання, бо від нас залежить подальший розвиток транспортної інфраструктури міста, - каже пан Васильків. - І нам потрібно відповідально відноситись до оплати проїзду та обліку пасажирів. Чи платитимуть пасажири за проїзд перевірятиме відповідна служба контролю.  

Як користуватись карткою тернополянина у громадському транспорті дивіться на відео. 

- Тернопіль – перше місто, у якому вводять такі картки, тому ми не маємо від кого переймати досвід і самі створюємо усю цю систему, - додає Віталій Васильків. - Надіємось, що в подальшому інші міста перейматимуть наш досвід і братимуть приклад. Хочу зазначити, що перевага персоніфікованої картки у тому, що при її втраті можна відновити баланс і перенести на нову карту. 

У жовтні тариф на проїзд з карткою та без картки не відрізнятиметься. За цей час усі, хто ще не встиг отримати персоніфіковану картку чи придбати неперсоніфіковану, зможуть це зробити. Також з 1 жовтня можна подати онлайн заявку на отримання карти. Як це зробити дивіться на відео. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Павлович Холява

    Тернопіль – перше місто, у якому вводять такі картки, тому ми не маємо від кого переймати досвід і самі створюємо усю цю систему, - додає Віталій Васильків  ------   Брехнув і оком не моргнув! Ай молодець!

    Вже писали що  в Ризі (Латвія) давно існує картка Рижанина з персональними данними на картці з фото на любих транспортах і цей проект вже як 2 роки існує. Щось дуже запідозріло!

    В Швеції ніхто не був? Там теж проїзний на метро і автобуси
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up