Партнер рубрики Події

Що робити, якщо в продуктах виявили сторонній предмет

Що робити, якщо в продуктах виявили сторонній предмет

У новинах від читачів на нашому сайті тернополянка скаржилась, що виявила у хлібі залізну дужку.  Журналістка “20 хвилин” дізналась, що робити тернополянам, якщо вони купили неякісний товар.

Нещодавно у редакцію звернулась тернополянка, яка знайшла у хлібі металеву скобу. Жінка купувала цей хліб у кіоску, де чек їй не видали.

Час від часу натрапляла на чутки про різні знахідки в тих чи інших продуктах, - пише Інна Свідерська. - Цього разу сама стала очевидцем. І не просто, а можна сказати, мало не жертвою.  В цьому кіоску купуємо хліб дуже давно, бо він тут завжди свіжий і смачний. Звичайно для всієї сім'ї.  Їв його і мій 2-ох річний син.  Я і уявляти не хочу,  що могло б статися, якщо б дитина проковтнула ІРЖАВУ МЕТАЛЕВУ СКОБУ!
 

Відео дня

   - Завжди потрібно брати чек, - розповідає прес-секретар держспоживслужби Наталія Гресько. - Кожен заклад торгівлі на вимогу споживача має видавати чек. На ринках можуть видавати звичайну накладну написану від руки, а в магазинах мають пробивати чеки через касовий апарат.

Але навіть, якщо у вас немає чеку, а товар який ви купили неякісний - то потрібно писати скаргу на заклад торгівлі,зазначають у держспоживслужбі.

  - Тернополянин має прийти і написати заяву у держспоживслужбу, що на Микулинецькій, 20 - каже пані Гресько. 

Також тернополяни можуть звертатись за гарячу лінію головного управління держспоживслужби у Тернопільській області : (0352) 52-10-10.

  - На упаковці хліба зазначено виробника, до якого і потрібно звертатись із претензіями, - каже Наталя Гресько. - Бо у цій ситуації продавець не винен. Жінка повинна прийти і написати заяву, а після цього Держспоживслужба має право проводити перевірку виробника.

Як зазначають у Держспоживслужбі, схожі скарги тернополяни пишуть дуже рідко.

У ГО "Асоціація захисту прав споживачів" зазначають, що після отримання будь-якої шкоди від неякісного продукту - потрібно більш ретельного підходити до вирішення проблеми.

   - Необхідно негайно звернутися до лікаря, якщо вам рекомендують пройти курс лікування - погоджуйтесь, - розповідає в.о. голови ГО "Асоціація захисту прав споживачів" Інна Стретович. - Потім потрібно написати низку заяв: до продавця, до виробника та у держспоживслужбу.  А у особливих ситуаціях, якщо розлад здоров'я є таким, що викликає серйозне занепокоєння, напишіть заяву в поліцію.

В "Асоціації захисту прав споживачів” пояснюють, що чим оперативніше ви напишете скарги, тим більша ймовірність розгляду запитів.

   - Якщо ж є достатньо доказів про придбання товару, про лікування, про звернення до виробника , відповідних органів - можна подавати позовну заяву до суду, - каже пані Стретович.

Зазначимо, споживачі звільняються від сплати судового збору у справах про порушення їхніх прав.

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up