Вони чекали цього 30 років. Семеро афганців з Тернопільщини отримали кошти на квартири

Вони чекали цього 30 років. Семеро афганців з Тернопільщини отримали кошти на квартири
  • Сертифікати на придбання житла отримали семеро часників бойових дій, які воювали на територіях інших держав, зокрема в Афганістані. 
  • Бійці не лише з Тернополя, але й з Кременця, Бережанського та Теребовлянського районів.

- Добре, що держава не забуває про тих людей, які через певні життєві обставини перебували в іншій державі, - коментує голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. - Ці люди жертовно боролися і відстоювали свої цінності, підтримували тих бійців, які теж були там. Вперше за багато років ми маємо можливість вирішувати ті проблеми, які були пов’язані з військовослужбовцями-афганцями.

Згідно з постановою Кабміну від 28 березня 2018 року №214 компенсацію на придбання житла виплачують сім’ям загиблих учасників бойових дій та особам з інвалідністю І-ІІ групи, які воювали на території інших держав, зокрема Афганістану.

Відео дня

На 2018 Тернопільській області виділено субвенцію у розмірі 10, 88 млн грн. Певна частина коштів - 7,19 млн грн надійшла в обласний бюджет на початку липня. Ця сума дозволяє виплатити компенсацію 7 бійцям.

- Дякуємо, що не забуваєте про нас, турбуєтесь, - висловив подяку кременчанин Володимр Любанський - Ми теж свою чергу будемо робити все, що в наших силах.

  • Ми намагаємося максимально швидко вирішити всі питання, щоб ви вже через місяць отримали ту суму, яка зазначена на сертифікаті - запевнив Степан Барна.

Висловив подяку голова Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий.

- Вдячний за ту увагу, яку зараз приділяють учасникам бойових дій в Афганістані, - каже пан Сергій. - Добре, що одночасно отримали кошти на квартири кілька хлопців.  Якщо буде так продовжуватися, то усі ті люди, які чекали на компенсацію впродовж тридцяти років отримають компенсацію.

Тернополянин Іван Боднар радий, що отримав сертифікат на компенсацію.

- Дуже довго ми цього чекали., ділиться чоловік. - Я воював у 1985-1986 роках. Тридцять років про нас не згадували. Та добре, що хоч зараз.

Павло Головацький з Тереболянського району планує придбати квартиру у районному центрі.

- Ще навесні 1980 потрапив до Афганістану. Довго чекали на те житло. Думаю, що залишу його своїй дочці, - каже чоловік.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up