Сесія облради почалась зі сварок депутатів

Сесія облради почалась зі сварок депутатів

Сесія облради 10 травня розпочалася вже традиційно із запізненням на годину. А майже до обіду, депутати формували порядок денний. Між тим, обранці та посадовці обмінювалися взаємними образами. 

 

До прикладу, головний радикал області Богдан Яциковський назвав першого заступника голови обласної ради Василя Деревляного - людиною, що сприяє розкраданню Тернопільського аеропорт.

  • Перше, що зробив пан Деревляний - наклав "лапу" на Тернопільський аеропорт, - заявив Богдан Яциковський з трибуни ради. - Під його керівництвом “пропав” гектар землі, літаки, як не літали так і не літають, але гроші на нього рада вправно виділяє.

Пан Деревляний заявив, що питанням аеропорту повинні займатися правоохоронці і усіх винних, якщо такі є - потрібно притягнути до відповідальності. В тому числі тих, хто з трибуни ради робить брехливі заяви, та наклепи. 

Звинувачення лунали і в бік голови облради Віктора Овчарука. Зокрема, депутат Олександр Башта зауважив, що пан Овчарук порушує регламент ради. Оскільки біля нього за президією сидить Степан Барна. 

Відео дня
  • Депутат Степан Барна повинен сидіти на своєму місці в залі, а не в президії ради! - наголосив пан Башта.

За голову ОДА Степана Барну заступилися інші депутати ради, як результат - розв'язалася дискусія.

Перепалку між депутатами намагався зупинити Любомир Крупа.

  • Ми сьогодні вже дві години показуємо лице своєї неорганізованості,  - зауважує він. - Приїхали люди з цілої області, а ми замість того, щоб займатимся своїми прямими обов'язками та приймати життєво важливі рішення - займаємося демагогією. 

Після того як депутати “випустили пар” один на одного, обранці заслухали представників громадськості Зборова та Чорткова. Зборівчани говорили про проект створення госпітальних округів на Тернопільщині. Працівники Чортківського шкірвендиспансера закликали зберегти цей медичний заклад. Аж після того, майже під обід, депутати розпочали обговореня питань порядку денного, а їх чимало - 127.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up