Партнер рубрики Події

Школярі збирали харчі та кошти для собак

Школярі збирали харчі та кошти для собак
  • Для Лакі та Багіри, а також численних мешканців Центру стерилізації тварин у Дичкові 10 травня у 29-й школі організували благодійну акцію. Тут збирали харчі та кошти на утримання собак.
  • Школярі зібрали кілька десятків кілограмів харчів і більше 300 гривень.
  • Після акції волонтери «Ноєвого Ковчегу» заберуть зібране для своїх підопічних

Благодійну акцію «Допомагай тваринам, вони на це заслуговують» організували семикласниці цієї школи Вікторія Файко і Софія Головко.

Акція тривала впродовж усього дня навчання до 15-ї години. У молодших класах активістки проводили бесіди, вікторини, квести, а потім діти мали танцювальні флешмоби. Далі збір продовжили на вулиці - зацікавленим розповідали про необхідність допомоги тваринам, роздавали флаєри та розмальовували аквагримом усіх бажаючих. Загалом школярі зібрали кілька десятків кілограмів харчів і більше 300 гривень.

Відео дня
v class="video-block">

 

  • Ми збираємо крупи, корм, все, що можна надати тваринам, які знаходяться в Центрі стерилізації в Дичкові, - розповідають організаторки акції, члени організації Brave love Freedom Вікторія та Софія. - Наша мета  – закликати людей допомагати тваринам. Ми шукали організації, які в Тернополі допомагають тваринам, познайомилися з волонтерами «Ноєвого Ковчегу», поїхали туди, побачили цих тварин і побачили, які потреби є. Там знаходиться десь 70-80 собак, всіх їх тримають в гарних умовах і там працюють люди, які люблять свою справу. Вони розповідають про свій заклад з гордістю. Всі собаки там мають клички. Більшість -  у вольєрах, а ті що дуже добрі, то просто бігають. До нас завжди прибігав Лакі, скакав, всюди бігав за нами. Ще там є така старша собака Багіра, вона у вольєрі.

Дівчата кажуть, що до люди гарно відгукуються на ініціативу, підходять мешканці навколишніх будинків, виносять крупи чи приносять корм, підходять мами з дітками, роблять пожертви чи приносять продукти, навіть прибігають учні з інших шкіл.

  • Ми долучаємо до акції навіть найменших, які тільки вилізли з візочка, - каже учасниця акції семикласниця Катерина Пастух. - Це така класна атмосфера. Тому що ти розумієш, що ти робиш щось важливе, що ти допомагаєш іншим і ти робиш вагомий вклад і це справді допоможе. Я буду дуже щаслива, яка хоч трохи допоможе цим тваринам, собакам, які живуть в цьому центрі. А якщо ще хоч одна тварина знайде собі дім, це буде дуже класно

Тернополянка Уляна теж підтримала акцію школярів.

  • Я є ветеринаром, знаю, скільки потрібно всього, щоб утримувати тварин, - каже жінка. – Тварин треба берегти, як вуличних, так і домашніх. Сама маю собаку з вулиці. Ми пускаємо вуличних собак взимку додому і завжди годуємо, бо якщо не ми усі, то ніхто їм не допоможе. Вони ні в чому не винні, що не мають власників. Ми купили корм на вагу, він трохи дешевше фасованого, зате купили трохи більше, бо тварин в Центрі стерилізації є багато

У школі радо підтримали дитячу ініціативу і об’єднали її з екологічною акцією школи.

  • Ми щиро радіємо, якщо діти звертають за підтримкою їхніх ініціатив, як от ідея благодійної акції наших семикласників, - зазначила заступник директора школи Людмила Петренко. - Це дуже добре, що діти відчувають, що вони є членами громади, що від них теж щось залежить. Учні 7-В класу подали таку ініціативу, вони знайшли волонтерську організацію, з якою співпрацюють, самі розробили проект на цілий день і задіяли учнів молодших класів для квестів, кросвордів, вікторин. У нас було два флешмоби з танцями і на завершення акції діти роздали флаєри про цю ініціативу, розмальовували аквафарбами і закликали перехожих небайдужих долучитися до акції. В школі неодноразово організовуємо акції для допомоги тваринам, але захід такого масштабу відбувся у школі вперше.

Школярки планують організувати благодійний ярмарок для допомоги тваринам, а також провести схожі акції і в інших школах. Також створять сторінку акції в соцмережах, щоб поширювати фото-, відео- звіти та інформацію про майбутні ініціативи.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач43

    тест тест
  • Читач43

    тест

keyboard_arrow_up