Скоро вибори: у Тернополі придумали, як покращити процес та хочуть збільшити штрафи за політрекламу

Скоро вибори: у Тернополі придумали, як покращити процес та хочуть збільшити штрафи за політрекламу

Запровадження електронного голосування, збільшення штрафів за провопорушення на виборах, облаштування всіх дільниць для доступу людей із особливими потребами, - так у Тернополі хочуть покращувати процес виборів. 

 

Це обговорили 15 листопада, в п’ятницю, у Тернопільському прес-клубі на прес-конференції, присвяченій темі виборів на Тернопільщині. Її організатори, представники  ТО “Нівроку” та коаліції громадських організацій «За прозорі та чесні вибори», представили свої пропозиції щодо покращення виборчого законодавства, напрацьовані на основі  результатів громадського моніторингу перебігу в області президентських та парламентських виборів 2019 року.

Відео дня

Тому були напрацьовані певні пропозиції, які були викладені у резолюцію, яку надсилатимуть до Верховної ради, МВС, Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії. 

- Ми пропонуємо розглянути можливість запровадження процедури електронного голосування, - каже координатор коаліції «За прозорі та чесні вибори» Іван Марчук. - Ввести суттєві обмеження на розміщення політичної реклами враховуючи наявність політичних гасел та кольорової гамми. Посилити відповідальність та суттєво збільшити штрафи за правопорушення пов’язані із виборами, хоча б в десять разів. Потрібно визначати розмір штрафу адекватно до вартості реклами. А також внести зміни в законодавство для встановлення більш точної кваліфікації покарань при порушеннях. ПРопонуємо детально прописати у законодавстві обов’язковість облаштувань всіх дільниць для доступу людей із особливими потребами. Та також ширше розписати у законодавстві участь у виборчих процесах ЗМІ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • отаке!

    Якось я одного разу на дворі зустрів школярок з агітаційними брошурками запитую у цих дітей ви знаєте що це не законно вони відповідають ми волонтери ми допомагаємо я запитую діти а яку назву має ваша організація вони посміхнулись та швиденько пішли !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up