Партнер рубрики Події

Скоро відмінять паперові довідки про реєстрацію місця проживання та склад сім’ї

Скоро відмінять паперові довідки про реєстрацію місця проживання та склад сім’ї
  • Кабмін ухвалив рішення, яке дозволить скасувати необхідність отримання паперових довідок.
  • У Тернополі невдовзі запрацює система, яка скасує необхідність збирати купи паперів про дошкільнят та про будинки і квартири, введені в експлуатацію після 2016 року. Залишились технічні моменти.

 

18 вересня під час засідання Кабінету міністрів України було прийнято рішення, яке дозволить в майбутньому скасувати необхідність отримання довідок про реєстрацію місця проживання та склад сім’ї. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що при переведенні документообігу в цифровий формат скасують декілька видів довідок – зокрема, довідка про реєстрацію місця проживання та склад сім’ї. Відтепер функція формування політики у сфері адміністративних послуг переходить Міністерству цифрових трансформацій. Приміром, незабаром планується скасувати так звану “форму 13”, тобто довідку про реєстрацію місця проживання громадянина. Планується створити єдину електронну форму, замість подання 37 документів при народженні дитини.

Відео дня

Антон Горохівський, начальник відділу реєстрації проживання особи Управління держреєстрації, запевнив: їм про це відомо з новин. Коли саме відмінять необхідність подачі паперових довідок, - все залежить від рішень Кабміну.

  • Бажання таке впровадити сприймаємо позитивно. Поки що це тільки проект. Коли все це запрацює - Кабмін нам не доводив, - каже Антон Горохівський. – Проте  частину цих довідок в межах міськради ліквідують вже найближчим часом.

Йдеться, скажімо, про купу паперів, які мають зібрати батьки дошкільнят. Всю інформацію про малюків вже оцифрували. І довідки для садочків і шкіл невдовзі не вимагатимуть у батьків.

Не вимагатимуть скоро і паперових документів по будинках і квартирах, які ввели в експлуатацію після 2016 року. Ці дані теж «оцифрують». Інші роки на етапі відпрацювання. Коли саме запрацює система – поки не говорять. Лише зазначили, що залишилось все технічного запустити. Проте прогнозують, це станеться за місяць-два.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Ну добре переведуть все на електрону версію ,а про таке гівно як віруси вже забули .Що забули про вірус "Петя", коли багатьом похерело інформацію . А тепер ці "продвинуті антикризові менеджери " все загонять в електрону версію ,а як москалі запустять ще якесь гівно і та інформація пропаде ,то що та зелена шобла заставить всіх довідки заново збирати . Я запитую це ,що питання номер один довідки в електронку заганяти чи як .Я поки бачу ,що замість заробітчан в Україну повертаються поплічники  мудака януковича та і він сам грозиться повернутися . А де ж стратегія розвитку виробництва ,де стратегія розвитку оборонки ,де стратегія розвитку медицини .

    David Starr reply Анонім

    Інфу похерило тим, хто економив на ІТ. Там де нормальні адміни - усе норм, накрайняк відновили з бекапів.
  • Діонісій

    вже відмінили колись прописку, назвали реєстрацією, але без неї нікуди і ніяк, а що змінилось ?
  • David Starr

    Нова влада не триндить, а працює.

    Анонім reply David Starr

    Вы стоите на самой низшей ступени развития!
    Вы еще только формирующееся, в умственном отношении особь, все ваши поступки чисто бред , и вы, в присутствии  людей с университетским образованием, позволяете себе с развязностью говорить совершенно невыносимой рекламы новой власти космического масштаба и космической же глупости

    David Starr reply Анонім

    У мене кандидатська захищена та 2 вищих, тому йди нахер.

    Анонім reply David Starr

    Давай бухти мне, как космические корабли бороздят большой театр .

    Анонім reply David Starr

    Знаємо ми тих кандидатів ,магістрів і осіб з двома освітами .Як на виробництво приходять ,козиряють своїми дипломами магістра чи ,що там у них ,і з порогу кажуть давай нам 15 т. зарплати ,а даєш йому єлементарну річ зробити воно голову чухає . Тож не п......и мені про всякі кандідатські у нас через один як не кандидат то професор ,а живемо гірше рівня африки .

    David Starr reply Анонім

    Усі проблеми тільки у твоїй голові, а живемо ми дуже навіть добре, нема чого нити. Як ніц не вмієш, то жодна влада тобі не допоможе.

    Анонім reply David Starr

    Хто тобі сказав ,що у мене проблеми в голові . Я скажу одне ,що проблеми з головами в першу чергу у тих хто голосував за всю ту зелену шоблу разом з їхнім лідером який вічно вляпується у якісь скандали . Що значить живемо ми дуже добре може у нас суди стали чесними ,може у нас пенсіонери стали краще жити ,може у нас меньше стало черг біля банків щоб оплатити робочу візу ,може у нас заводи на всю потужність запрацювали та ні ми як були в жопі так ще більше туда залізли . Я навіть більше скажу ,що у тих хто голосував за зелену шоблу і блазня то у них в голові розруха

    David Starr reply Анонім

    Так після кого ж те все лишилось, а? "Зеленій шоблі" якраз тепер треба буде те все розгрібати. А зможе чи ні - побачимо.

    Анонім reply David Starr

    Що лишилося? Були нормально напрацьовані закони ,які були приняті згідно процедури ,а коли прийшла ця зелена чума все почали херити навіть не вникаючи і не дотримуючись регламенту і порушуючи все ,що тільки можна . Ви хоч бачили хто увійшов до партії "слуга народу" та там купа одіозних осіб які навіть не читають за ,що голосують і навіть не в курсах кого в уряд обрали . А те ,що "депутатка" з слуги народу в помічники собі бере і свою персональну візажистку і свого чоловіка і зарплата у них 17000 грн . А те ,що коломойський вивів 5 лрд доларів з країни ,і кожен з нас заплатив по 3 тисячі грн щоб врятувати приватбанк ,а тепер цей коломойський хоче собі   повернути державний банк в приватну власність плюс компенсація за котру ми  знову заплотимо і все це через Зе і його команду він буде здійснювати .Ми вже бачимо як суди приймають на користь цього олігарха рішення . А те ,що такі особи як Богдан ,Портнов ,Лукаш , вас не лякають , а те що йде повна узурпація влади вас це не лякає , а те що йде капітуляція перед росією теж не хвилює ,а договорняки про які ми не знаємо і не знаємо справжньої ціни обміну . А те ,що Зе купляє хати за наші податки цим морякам і цим політичним вязням це ,що нормально . Моряків мали повернути за рішенням суду він це сам говорив , а ці політичні вязні, якщо так розібратися то вони самі винуваті , що в полон потрапили починаючи з Гриба який повівся на б......й з ФСБ .

    David Starr reply Анонім

    Все вищенаписані проблеми роздуті на пустому місці от такими переляканими. Займись спортом чи що, щоб так усього не боятись.

    Анонім reply David Starr

    Що роздуто ?  Все ,що я написав це з офіційних джерел . Новини треба троха слухати і дивитися . Наведи конкретику,що  роздуто . Що може вояки у нас не гинуть кожного дня через договорняки у мінську і політику Зе . Щось при Порошенку і відповідь вояки давали конкретну терористам ,а зараз 0 інформації . Зараз тільки рахують скільки обстрілів ,і що то за договорняки ,коли терористам можна відкривати вогонь і щось жодної політичної відповідальності . Мені ось цікаво, якщо і воду окупантам в Крим пустять ти теж будеш казати , що Зе молодець . Для себе я вже зробив висновки ,що то за так звана нова влада це ті самі риги- Богдан ,Лукаш,Портнов ,Богатирьова, Єфремов . Всі вони в найближчому часі будуть займати якусь посаду . Що ж закон про люстрацію похерили , що всякі риги тепер при владі Лукаш в ЦВК , Богдан вічно тому блазню на вухо шепче . Зелнський тільки і вміє ,що з папірця читати ,а забрати папір то два слова не звяже .Призначив на посаду СБУ Баканова який і дня не служив в армії і не перебував на військовому обліку , а той йому ще звання лейтинанта дав це є порушення закону про службу в СБУ де чітко написано ,що кандидат на посаду має пройти поліграф ,медичну комісію , і мати службу в армії . Як можна призначати незаконо звання людині яка не служила в армії .  Ми вже бачили до чого призвела узурпація влади при януковичу ,і таке саме може повторитися знову. Що ж Зе на саміті ООН не визначив конкретику хто у нас агресор .Патрони кожен дурак може показувати і читати цитати відомих людей тільки зрозуміти можуть по різному .

    Ольга reply Анонім

    100 % погоджуюся  з Вами !

    David Starr reply Анонім

    І ото дійсно хочеться отак цілі простині якоїсь херні писати, які й так ніхто не читає. А може тобі за це платять? За кількість слів без суті :)

    Анонім reply David Starr

    Це не херня це факти для таких твердолобих, які все бачать через зелені окуляри .Щодо оплати можеш спати спокійно ніхто мені не плотить . Мені за державу обідно і тих хлопців ,які загинули за Україну і тих хто відвойовував клаптик за клаптик нашої української землі ,а тепер вони будуть на 2 км по всій лінії відступати щоб сепари і московська навоч зайшла в цю сіру зону і це дякуючи Зе і його некомпетентній компашці яка поступово зливає країну.
  • Анонім

    Та з цією владою скоро буде ось так

    Анонім reply Анонім

    Або ось так буде

    Анонім reply Анонім

    Ну може бути і так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up