Скучив за ОК чи ВК - зайдеш через VPN-сервіси – відповідальності не існує

Скучив за ОК чи ВК - зайдеш через VPN-сервіси – відповідальності не існує
  • Зайти в російські соцмережі реально.
  • Ми знайшли понад 150 тисяч інструкцій в пошуковиках, як це зробити.
  • Законодавчо відповідальність не прописана.

Українці не почали масово користуватись VPN-сервісами, які обходять блокування російських соцмереж. Трафік з України в Росію продовжує падати.

Про це йдеться на сайті http://watcher.com.ua.

Після указу президента України, яким вводилось в дію рішення РНБО про санкції щодо російських соціальних мереж, частина українців почала користуватись VPN-сервісами для обходу заборони. Яскравим свідченням цього є зростання трафіку в Рунет одразу після 18 травня з боку користувачів Нідерландів, США та Німеччини. Українці почали використовувати VPN сервіси, які перекидають трафік з України в Росію саме через вище названі країни.

Відео дня

За даними Liveinternet ріст трафіку склав 2,5 млн користувачів. Варто зауважити, що Liveinternet не вміє ідентифікувати одного й того ж користувача, який заходить в інтернет з різних пристроїв. В результаті частина користувачів врахована двічі, а іноді й більше разів. Ймовірно, що реальних користувачів VPN-сервісів є десь від 1,5 до 2 млн.

  • Зайти на сайти російських соцмереж реально, - каже керівник маркетингової компанії «Прості рішення» Юрій Кулик. - Скажімо, певні браузери мають модуль VPN, в інші цей модуль можна доставити. Тобто, ставиш програму, натискаєш кнопку «включити VPN» і без проблем заходиш на ресурси.

Останнє оновлення мобільного додатку ВК також дозволяє зайти через деякі провайдери на сайт.

  • Тобто, аби туди при бажанні зайти, потрібно максимум 10 хв, - каже Юрко Кулик. - Тим паче, що в інтернеті є чимало статей з покровими інструкціями.

Таких «покрокових інструкцій» ми знайшли чимало. Пошуковик за кілька секунд нам знайшов таких понад 150 тисяч.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Це вже п’ятий за останні півтора роки указ президента про санкції, але вперше до списку потрапили російські соцмережі. 

За кілька днів тернопільські провайдери заблокували доступ до цих мереж.

  • Відповідальності за відвідування російських соцмереж не існує, - каже заступник начальника Подільського управління кіберполіції Георгій Кондратюк. – Вона законодавчо не прописана. Російські соцмережі заборонені. Провайдери, а їх у Тернополі понад сотню, ці соцмережі заблокували.

Тобто, відвідувати російські соцмережі чи ні – рішення тільки за користувачами.

Українці шукають VPN в 7 разів менш інтенсивно, ніж це було 3 тижні тому, йдеться на сайті сайті http://watcher.com.ua.

За 3 тижні українці зменшили інтенстивність пошукових запитів зі словом VPN в Google у 7 разів. Про це свідчать дані сервісу Google Trends.

18 травня, після підписання Указу президенту щодо введення в дію рішення РНБО про блокування російських інтернет-сервісів ВКонтакте, Мейл.ру, Одноклассники та низки інших, українці різко почали шукати методи обходу блокувань.

Пік пошуків припав на 19 травня, і у всі наступні дні демонстрував чіткий тренд на зниження зацікавленості з боку українців. Станом на 14 червня, кількість запитів впала у 7 разів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Герасимчук Ростислав

    Тільки реальне чмо несвідоме зараз користується тими сервісами, ще є такі які цим хизуються.
  • Діонісій

    ви ще пропишіть законодавчо заборону,  як в Кореї і в Китаї, люди будуть раді. користувався яндексом, як пошуковою системою, гугл порівняно з нею гівно повне! за одноклассники і контакти нічого не буду говорити, хто, як хоче , так і користується.

    Vlad Vladuk reply Діонісій

    твій хуяндекс гавно повне, і доречі добре, що його заборонили. Ті підераси хуяндекса по зоні ато катаються вічно тіпа ми карти робимо.

    Kiborg Kiborg reply Vlad Vladuk

    ваш гугл хуйня повна гавно гавном фууу кака
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up