Сміттєзвалище за два метри від дороги: на Східному відходи тижнями валяються біля будинків

Сміттєзвалище за два метри від дороги: на Східному відходи тижнями валяються біля будинків
  • Про сміттєзвалище на перехресті вулиць А.Малишка та Глибока в соцмережах повідомив тернополянин Юрій Кулик. 
  • За кілька метрів від дороги люди насипали цілу купу сміття, хоча до контейнерів його потрібно було пронести ще кілька метрів. 

У редакцію "20 хвилин звернувся тернополянин Юрій Кулик. Чоловік обурений, тим, що на одній із вулиць Східного обабіч дороги люди влаштували стихійне сміттєзвалище. 

9 серпня сміття ще лежало посеред вулиці. Більшість людей мовчки проходило повз, дехто, закриваючи ніс. Запах і справді переносити важко. 

На місці події журналістка "20 хвилин" зустріла місцевого мешканця, який саме йшов із пакетом сміття. Чоловік обминув стихійне звалище і проніс його до контейнерів. Ми запитали його чому:

Відео дня

- А що мені важко перейти кілька метрів? - каже тернополянин пан Андрій. - Ніколи не розумів людей, які можуть залишити сміття посеред вулиці. Я готовий навіть допомогти поприбирати, але навіщо, якщо люди знову це зроблять?

Тернопільський активіст Юрій Кулик, який опублікував фото у мережі каже, що вже надіслав скаргу на електронний сервіс "Інтерактивна мапа України". 

- Зараз є 24 години на опрацювання заявки. Чекаємо відповіді, - каже чоловік. - Мають бути інші методи впливу на людей, щоб вони не робили цього. Теоретично, якби в нас працювало Smart City ми б могли ідентифікувати людей, які це роблять. Муніципальна поліція мала б докази і штраф та вплив. Ще один варіант - є питання до роздільного збору сміття. Можна перейняти досвід у Європейських країн. 

\

Як зазначають в управлінні ЖКГ Тернопільської міської рад,  таке явище є порушенням «Правил благоустрою м. Тернопіль».

– Поява схожих стихійних сміттєзвалищ не є наслідком бездіяльності комунальних підприємств, а, навпаки, свідчать про низький рівень культури у деяких тернополян, - кажуть фахівці. – Закликаємо тернополян реагувати на подібні дії з боку недобросовісних осіб, які викидають сміття у невідведених для цього місцях, фіксувати порушників на фото чи відео та викликати представників патрульної чи муніципальної поліції.  Просимо тернополян бути совісними і не викидати свої відходи у невідведених місцях, а  хто ще не уклав угод на вивезення ТПВ – зробити це, щоб уникнути відповідальності, громадяни часто забувають про згубні наслідки стихійного накопичення відходів для екології. 

Нагадуємо, що за порушення Закону України «Про благоустрій населених пунктів» згідно ст. 152 «Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Начальник муніципальної поліції Тернопільської міської ради Ігор Максимів повідомив, що представниками управління будуть проведені додаткові рейди на предмет укладення жителями приватно сектору угод на вивзення ТПВ. При відсутності такої угоди громадянам загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень.

Якщо ви бачите такі сміттєзвалища біля своїх будинків - ви можете надсилати скарги на електронний сервіс: Інтерактивна мапа природи або залишайте коментарі під матеріалом із адресою вулиці, де помітили безлад.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Цьвєк

    Зато сміттєпроводи заварені,вже на крок ближче до європи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up