На вул. Крушельницької брили снігу злетіли прямо на перехожих. Куди скаржитися? (ВІДЕО)

На вул. Крушельницької брили снігу злетіли прямо на перехожих. Куди скаржитися? (ВІДЕО)
  • Через потепління на дахах будинків "наростають" бурульки, а кучугури снігу осипаються на землю.
  • Тернополянин надіслав відео, на якому видно, що снігова брила з даху впала просто на перехожих.

Відео надіслав тернополянин Віталій. Чоловік встиг зафіксувати момент на відеореєстратор з автомобіля. Трапилось це на вулиці Крушельницької в Тернополі. 

Видно також, що під снігом опинились кілька людей. На щастя, вони встигли втекти, але сніг все ж попав на них.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Читайте також: Добре, що не на голову: через потепління з дахів падають брили льоду. Будьте обережні

Смерть над головою, або Де у Тернополі небезпечно ходити. Що робити, якщо на вас впав лід?

Хто має збивати бурульки?

В управлінні ЖКГ міськради нам пояснили, хто має стежити та збивати бурульки з дахів будинків. Безпосередньо працівники управління цього не роблять. Цим зайняті обслуговуючі організації будинків, ОСББ.

Якщо бурульки на приміщенні школи, лікарні чи іншого закладу – цей заклад має стежити та збивати бурульки або відгороджувати небезпечну зону.

В Управлінні ЖКГ наголошують, що чимало перехожих не розуміють, навіщо начепили стрічку та перекрили частину тротуару. Дехто її ігнорує або зриває. Тому будьте обережні. Однак не лише бурульки несуть загрозу. Їх, принаймні, можна побачити здалеку і оминути небезпечне місце. Але на пологих дахах будинків може утворюватись льодяний корок, який може впасти на перехожих.

Сніг починає танути та намерзати на покрівлі. Може утворитися велика глиба льоду та статися зсув. В управлінні ЖКГ розповідають, що обслуговуючі організації за допомогою техніки ще з п’ятниці знімають намерзлий лід та бурульки з дахів. В першу чергу – в тих місцях, де найбільший трафік людей. Тернополян закликають по можливості самостійно збивати бурульки в тих місцях, де це можна безпечно зробити. 

За коментарем ми звернулись у заклад "Техас" та сусідні офіси, біля яких все трапилося. Наразі відповідь очікуємо.

Повідомляти про виявлення бурульок тернополяни можуть на «гарячу» лінію міста за тел.: 067-351-57-10 або 1580.

Що робити, якщо бурулька «прилетіла» на голову?

Від нещасного випадку не застрахований ніхто. Постраждати від бульки чи снігу з даху може будь-хто. Така ситуація сталась у Львові. Там на 20-річну студентку впала брила льоду з даху будинку. У потерпілої діагностували забій спини, руки та відкритий перелом ноги. Медики уже провели студентці операцію.  

Як розповідає юрист Ростислав Небельський – це актуальна проблем в цю пору року, адже постраждати може не лише пішохід, а і майно – зазвичай автомобілі, припарковані під будинками. Щоб довести свою правоту та добитись компенсації, варто дотримуватись певного алгоритму дій. Хоча часто «знайти крайнього» часто буває дуже важко.

– В першу чергу потрібно максимально зафіксувати те, що сталось, – радить юрист. – Це допоможе вам в подальшому довести, що ви чи ваше майно постраждало саме через падіння льоду саме з того будинку. Треба зробити фотографії, знайти свідків, які були поруч та взяти у них контакти. Треба викликати поліцію, яка зможе зафіксувати це. Якщо людина отримала серйозну шкоду для здоров’я – можуть навіть відкрити кримінальне провадження.

– Стежити за будинком мають відповідні обслуговуючі організації чи ОСББ, – продовжує юрист. – Якщо будинок не житловий – треба встановити, хто його власник, на балансі у кого він знаходиться, хто був відповідальний за обслуговування, тощо. Краще за все викликати поліцію. Слідчі вже це зареєструють та за необхідності направлять вас на проведення фіксації отриманих травм. Навіть якщо кримінальну справу, якщо така буде, закриють, зібрані матеріали допоможуть вам у суді. Бо питання відшкодування збитків вже вирішуватиметься в судовому порядку.

Якщо через недбальство постраждали люди і «крайнього» знайдуть – йому загрожуватиме позбавлення волі від 2 до 5 років за статтею 267 ККУ ч. 2.

Як не стати жертвою бурульок

Рятувальники нагадують, як не стати жертвою крижаних бурульок.

Проходячи повз будинків або біля високих дерев, перехожим необхідно переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів. не ходити під дахом будівель, а також під балконами, де навислі бурульки. пішоходам не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності самому звернути увагу на наявність небезпечних утворень з криги й снігу на дахах будинків. Якщо ви бачите, що під бурульками стоять люди – варто попередити їх про небезпеку.

Чи збивають бурульки біля ваших будинків? Пишіть у коментарях!   
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Гаращук

    #ЮридичніпослугиКиїв, #юристКиев, #АдвокатКиев, #ГаращукСергій, #составитьдоговорКиїв, #разводКиев, #розлученняКиїв, #аліментиКиїв, #поділмайнаподружжяКиїв, #разделимуществаКиев, #юридичніконсультаціїКиїв, #юридическаяконсультацияКиев,  #ЮридическиеуслугиКиев. #Спадщина, #Кердитніспори;  
    #Стягненняаліментів, #додатковівитратинадитину;
    #Збільшеннязменшеннярозміруаліментів;
    #Визначеннямісцяпроживаннядитини;
    #Визначенняпорядкузустрічейздитиною;
    #Виїздзакордондитинибездозволубатькаматері;
    #Усиновленнявстановленняопікинаддитиною;
    #Позбавленнявідновленнябатьківськихправ;
    #Консультуваннязбанківськихпитань;
    #Аналізкредитнихіпотечнихдоговорівдоговорівпоруки;
    #Написанняпозовнихзаявапеляційнихскарг;
    #Адвокатськізапити;
    #Захистпредставництвоінтересівклієнтавсуді; #стягненнямзаборгованості #визнаннямнедійснимидоговііпотекипоручительства; #припиненняпоручительства; #припиненняіпотеки;
    #визнаннявиконавчогонаписунотаріусатакимщонепідлягаєвиконанню;
    #Нерухомість;
    #Консультуваннязпитаньукладенняугодщодонерухомогомайна
    #Юридичнаперевіркаобєктівнерухомості #аналізнерухомості;
    #Юридичнийсупровідугодщодонерухомості #підготовкатааналіздоговорів, #участьвпереговорах
    #Судовіспоризнерухомості #визнанняправавласності, #визнаннянедійснимитарозірваннядоговорів, #визнанняособитакоющовтратилаправонажитло, #визначенняпорядкукористуваннянерухомиммайном, #поділквартирибудинкуземельноїділянки;
    #Спадщина;
    #Оскаржуванняоспорюваннязаповіту;
    #Визнанняправавласностінамайновпорядкуспадкування;
    #Відновленняпродовженнястрокунаприйняттяспадщини;
    #Усуненнявідправанаспадкування;
    #Встановленняфактузнаходженняособинаутриманніспадкодавця;
    #консультаціїпоспадковомуправу;
    #вивченнядокументівіправовоїситуації
    #підготовкапроцесуальнихдокументівпозовназаявавідзивклопотаннямироваугодаапеляційначикасаційнаскарг; тел.: 097 937 75 05   Сайт: https://ggcompany.com.ua

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up