Спостерігачі з громадських організацій складають маршрути дільниць, які будуть перевіряти під час виборів

Спостерігачі з громадських організацій складають маршрути дільниць, які будуть перевіряти під час виборів
  • Громадські організації Тернополя об’єднались у коаліцію, щоб моніторити законність та чесність виборчого процесу. У день виборів вони будуть перевіряти ситуацію на дільницях від відкриття до передачі бюлетенів у ОВК.
  • Про проміжні результати виборчої кампанії та підготовку до чергування на дільницях та активісти розповіли на прес-конференції 27 березня. 

Зараз у коаліції 12 громадських організацій. Їх представники будуть спостерігачами під час виборів на дільницях. Свою діяльність вони розпочали ще 17 березня після підписання меморандому про співпрацю. Зараз представники ГО моніторять законність передвиборчої агітації та перебіг виборчої кампанії.

- Ми планували бути спостерігачами на виборах, оскільки вже відстежували місцеві вибори до ОТГ на Тернопільщині, - каже представник ГО “Автомайдан” Павло Іванечко. - Тому це дуже добре, що організація “Нівроку” знайшла можливість створення такого проекту за підтримки фонду, тому що з певними фінансовими ресурсами, ми зможемо зробити це спостереження більш масовим та більш якісним.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Коаліцію створено підписанням меморандуму 17 березня. За цей час члени організацій подали документи на те, щоб отримати посвідчення спостерігачів і зараз планують свою діяльність на виборах.

- Порядок відвідування дільниць буде хаотичним, про нього ми не будемо попереджувати комісії та місцевих жителів, - каже Павло Іванечко. - Будемо приїжджати на відкриття дільниць, потім мобільні групи будуть їздити аж до закриття дільниць. Крім того, наші спостерігачі будуть залишатись на дільницях, спостерігатимуть як буде проводитись підрахунок голосів та передача бюлетенів до ОВК.

Окрім того, Творче об’єднання “Нівроку” працює із залученням молоді до активної участі у президентських та парламентських виборах України 2019 року.

- Громадські організації Тернополя об’єднались у коаліцію, щоб відстежуватити законність та чесність виборів, - каже керівник проекту Олександр Домбровський. - Проект розрахований не тільки на вибори Президента, восени нас чекають ще парламентські вибори, тому наші довготермінові та короткотермінові спостерігачі будуть працювати на обох виборах і в проміжний період  теж.

Проект підтримує  Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні.

Слідкуйте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up