Сріляти їм доводилось навіть з гармати, яку зняли з постамента

Сріляти їм доводилось навіть з гармати, яку зняли з постамента

Відзнаки за доблесну службу отримали воїни АТО на плацу військової частини у Тернополі. Більшість з нагороджених - бійці окремої артилерійської бригади оперативного командування "Захід". 

З рук керівників місцевої влади, медалі та ордени отримали 15 воїнів, які з'їхались до Тернополя з усієї України. Більшість з них отримали відзнаки окремої артилерійської бригади. Також були вручені ордени "За мужність III ступеня" та медаль за "За військову службу Україні".

Андрій Кобзар, позивний «Нестор»:
 - Як і більшість тут присутніх побратимів, я пішов служити добровольцем. Прийшов в українське військо у вересні 2014 року, коли Україна балансувала на грані, йшло масове вторгнення російських військ. Проходив раніше строкову військову службу і отримав спеціальність артилериста-обчислювача, тому вирішив записатись у  спішно сформовану 44-ту артилерійську бригаду. Цікаво, що з 76 чоловіків, які служили в батареї, тільки п'ятеро мали поняття, що таке артилерія. Але наполегливо вивчивши премудрості військової справи, ми відправились на фронт. В грудні 2014-го року потрапили під Щастя, пройшли через бої під Бахмутівкою, біля 31-го блокпосту. У нас була далекобійна зброя, тому  значно підвищували вогневу спроможність наших бойових сил. Часто доводилось бувати впритул до лінії фронту, наша техніка діставала ворога всюди. Особливий привіт хочу передати бурятським танкістам, попалили ми їх добряче. В травні 2015-го року переїхали в Горлівку, де провели нічну операцію, зірвавши плани ворога. На початках нам не вистачало елементарних речей. Не було, наприклад, спецключів, щоб виставляти детонатори. А Руслан, наш боєць, 25 років тому, коли повернувся з армії додому, привіз із собою чомусь комплект ключів. Одна гармата в частині взагалі була  пам'ятником, її з постамента зняли. Зараз час грає нам на руку, війна перейшла в позиційну фазу. Наша армія не була готова взагалі, а зараз ми набралися досвіду. Думаю Росії буде скрутно. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up