Старі-нові обличчя: перше засідання виконавчого комітету. Хто кого замінив та які рішення приймали?

Старі-нові обличчя: перше засідання виконавчого комітету. Хто кого замінив та які рішення приймали?
  • Перше засідання виконавчого комітету Тернопільської міської ради нового скликання відбулося у п’ятницю, 20 листопада. Новий склад виконкому затвердили на першій сесії міської ради 18 листопада.
  • Які рішення приймали та більше про новий склад – читайте у матеріалі.

Повноваження виконавчого комітету визначені Законом України «Про місцеве самоврядування». Зокрема, на засіданні виконавчого комітету можуть попередньо розглядати проекти місцевих програм соціально-економічного і культурного розвитку, цільових програм з інших питань, місцевого бюджету, проекти рішень з інших питань, що вносяться на розгляд Тернопільської міської ради; координувати діяльність відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Тернополя, заслуховувати звіти про роботу їх керівників; змінювати або скасовувати акти підпорядкованих йому відділів, управлінь, інших виконавчих органів ради, а також їх посадових осіб.

Як змінився склад виконавчого комітету?

Як розповідав напередодні міський голова Тернополя Сергій Надал у своєму інтерв’ю журналістам «20 хвилин», масових кадрових змін у міській раді після місцевих виборів не буде, однак нові обличчя все ж шукають. Тоді заміну шукали лише Леоніду Бицюрі.

- Я бачу, що всі діючі заступники міського голови мали б залишатися працювати, за винятком одного, який обрав для себе інший шлях, - заявив Сергій Надал у своєму інтерв’ю журналістам «20 хвилин». – Я думаю, що кадрові зміни будуть. Можливо, вони будуть не настільки масовими, але ми спілкуємося з людьми, які могли б і мали б бажання працювати у міській раді. Ми хотіли б взяти людей молодшого віку, але які мають певний досвід. 

Відео дня

Новий склад виконавчого комітету майже не змінився. На місце заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леоніда Бицюри прийшов Ігор Крисоватий помічник-консультант народної депутатки від Слуги Народу Людмили Марченко. Інші заступники міського голови залишились на своїх місцях.

Змінився і секретар міської ради. Раніше цю посаду займав Віктор Шумада, тепер – Ігор Гірчак.

До складу виконавчого комітету додали директора заводу ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Віктора Солтиса. Тепер загалом є 15 членів виконкому.

Серед старост сіл громади також змін немає. Новий склад виконавчого комітету має три нових обличчя.

 

                     Був

                    Став

Міський голова

Сергій Надал

Сергій Надал

Секретар міської ради

Віктор Шумада

Ігор Гірчак

Заступник міського голови

Вікторія Остапчук

Вікторія Остапчук

Заступник міського голови

Володимир Дідич

Володимир Дідич

Заступник міського голови

Владислав Стемковський

Владислав Стемковський

Заступник міського голови

Леонід Бицюра

Ігор Крисоватий

Заступник міського голови-керуючий справами

Іван Хімійчук

Іван Хімійчук

Заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області

Петро Якимчук

Петро Якимчук

Начальник Тернопільського відділу поліції

 

Сергій Осадца

Сергій Осадца

Директор заводу ПрАТ «Тернопільський молокозавод»

 

-

Віктор Солтис

Староста у селі Кобзарівка та Вертелка

 

Ольга Туткалюк

Ольга Туткалюк

Староста у селі Курівці

Ольга Кузьма

Ольга Кузьма

Староста у селі Малашівці та Іванківці

Володимир Корнутяк

Володимир Корнутяк

Староста у селі Чернихів, Глядки та Плесківці

 

Богдан Татарин

Богдан Татарин

Староста у селі Городище та Носівці

Руслан Кошулінський

Руслан Кошулінський

Як минуло перше засідання

Перше засідання виконкому у оновленому складі відбулося 20 листопада. Під час засідання члени виконкому прийняли чимало технічних рішень. Затвердили регламент виконавчого комітету ТМР, внесли корективи до деяких попередніх рішень виконкому, тощо.

Прийняли рішення про надання грошової та адресної безготівкової допомоги, створення житлової комісії з огляду внутрішньо-переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо-переміщених осіб.

Прийняли рішення про черговий перерахунок платіжок для споживачів централізованого опалення та гарячого водопостачання. Таке рішення приймають щомісяця. Однак, як прозвучало на засіданні, цього разу зменшення суми в платіжках будуть не такими значними.

- Цей перерахунок не буде настільки разючий, як це було у попередні місяці, оскільки «НафтоГаз» значно підняв ціну на газ, -  пояснив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. - Різниця після перерахунку буде невелика, але вона відбудеться.

Були і рішення, які не підтримали члени виконкому. Зокрема, не підтримали проєкт рішень «Про встановлення режиму роботи закладам ресторанного господарства». Мова йшла про заклад «Бункермуз». Роботу у нічний час закладу не дозволили, оскільки він, за словами начальника Тернопільського відділу Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергія Осадца, входить у трійку «лідерів» по порушенням карантину. Лише за останні два тижні правоохоронці фіксували там 9 порушень. Аналогічний проєкт рішень для закладу «За склом» на вул. 15 Квітня виконком підтримав.  

- Нам надали гарантійний лист з даного закладу, що після надання дозволу буде збільшено заробітні плати та кількість найманих працівників - заявив заступник міського голови Володимир Дідич.

Якщо своїх зобов’язань заклад не дотримається – рішення скасують.

На баланс міської ради від КП «Тернопільелектротранс» передали моторного човна для виконання функцій муніципальної інспекції по контролю порядку на території Тернопільського ставу.

Також на засіданні виконкому заслухали звіти про роботу відділів та управлінь міської ради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслан Елизаров

    Крисоватий Ігор Андрійович - Сума грошових активів декларанта і родини в 10+ разів вища за суму всіх доходів декларанта і родини.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up