Суд оштрафував за п'яну їзду голову Господарського суду Тернопільської області

Суд оштрафував за п'яну їзду голову Господарського суду Тернопільської області
  • Із використанням кайданок, скачком тиску та викликом швидкої відбувалося складання протоколу за п'яну їзду на голову  Господарського суду Сергія Стопника  у червні цього року.
  • І хоч чоловік до останнього стверджував, що був у той вечір тверезий — штраф за п'яну їзду таки змушують заплатити. 

Суд його оштрафував на 10200 грн та позбавив права керування строком на рік. Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 29 серпня, оприлюдненій у ЄДРСР 6 вересня. 

Як випливає із  постанови,  інцидент трапився 11 червня 2018  близько 23.40 на вулиці Бригадній. Патрульні зупинили Mitsubishi Grandis судді, бо не горіла задня фара. А під час спілкування із ним, виявили в нього ознаки сп'яніння. Однак той відмовився від проходження огляду на стан сп'яніння як за допомогою алкотестера, так і від проходження медичного огляду в наркодиспансері. 

У суді водій вини у вчиненні правопорушення не визнав. Розповів, що опісля повідомлення про фару, запитання поліцейських про наявність у нього документів та ствердної відповіді на це питання, сів у авто і продовжив рух в напрямку свого дому. А поліцейські, з незрозумілих причин, побігли вслід за його автомобілем. Далі, після того як він зупинився та вийшов з машини, застосували до нього фізичну силу та спецзасіб-кайданки. Внаслідок таких дій його самопочуття різко погіршилось, піднявся тиск і поліцейські на прохання його дружини викликали швидку допомогу. Його провели на подвір'я його будинку, де він очікував приїзду лікарів. Також усі вони очікували протягом години алкотестер, який мав привезти інший патрульний екіпаж. Коли ж поліція отримала алкотестер та запропонувала йому пройти огляд, то він, будучи обуреним через застосування фізичної сили та кайданок, відмовився від проходження огляду. В цей час приїхала швидка і, у супроводі поліцейських, його доставили у лікарню. Там лікарі прийняли рішення про необхідність його госпіталізації. Опісля отримання допомоги, він з рідним поїхав в наркодиспансер, де здав кров на аналіз. Він показав, що алкоголю -  нема. Поліція ж уже відмовилась їхати з ними, мовляв, пропущений час огляду. 

Втім, не зважаючи на такий “закручений сюжет” затримання, наголошуванні водія та його захисника та порушенні поліцейськими їхніх же інструкцій,  відсутності складу в діях водія складу адмінправопорушення, суд, дослідивши докази та вислухавши свідків, вирішив, що  той — таки винен. Долучені до матеріалів довідки з медзакладу про відсутність алкоголю в крові, суд не став враховувати.

Відтак визнав водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП  і дав штраф. 

Поки що постанова законної сили ще не набула.  Оскаржити цю постанову водій, його представник чи прокурор  може протягом десяти днів з дня її винесення.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up