Партнер рубрики Події

Сусіди "воюють" через паркувальні місця й незаконні обмежувачі

Сусіди "воюють" через паркувальні місця й незаконні обмежувачі
  • Мешканці будинку, що на Мазепи, 2 за допомогою звернулись до журналістів. Адже кажуть – куди тільки не звертались – всюди ігнорують і їх, і проблему.
  • Юрист стверджує, що бар’єри встановлені незаконно. Потрібно викликати муніципалів і нехай ті вирішують питання демонтажу.

Про незаконно, на їхню думку, встановлені поруч з їхнім будинком паркувальні бар’єри повідомили листом до редакції мешканці п’ятиповерхівки, що на вул. Мазепи, 2.

Люди кажуть – куди тільки не звертались і що не робили – все марно. Юрист радить викликати на місце представників муніципальної поліції. Ті мають встановити винних осіб та зобов’язати їх демонтувати незаконно встановлені споруди. Або зобов’язати це зробити балансоутримувача – в даному випадку ПП «Фаворит».

В патрульній поліції повідомили, що мешканцям будинку необхідно звернутись зі своєю проблемою до Тернопільської міськради. Оскільки порушення в сфері благоустрою входять до компетенції муніципальної поліції.

Відео дня

Незрозумілим методом «забиті» місця

В жеку розводять руками і стверджують – дозволів на встановлення не давали.  

  • Не знайшли правди ні в жеку – ПП «Фаворит», - ні в поліції, - звертаються листом до журналістів мешканці будинку №2 на вул. Мазепи. - На подвір’ї було встановлено паркувальні бар’єри. Їх встановили зухвало, без згоди мешканців будинку, які також, до речі, є власниками авто. Якимось незрозумілим методом були «забиті» місця.

Розмова спокійним тоном з тими сусідами, які облаштували бар’єри, не допомогла. Сусідські війни можуть призвести до небажаних наслідків, попереджають невдоволені мешканці.  Поліція на виклик приїхала, але нічого не зробила. Жек теж належним чином не реагує.

  • Також встановлені клумби, які не дають змогу власникам квартир паркуватись біля будинку, в якому проживають, - йдеться у листі. - А інші місця – на майданчику поруч з будинком, - вже зайняті тими, хто захопив територію і на них незаконно встановив обмежувачі.

Два роки тому на цьому подвір’ї зробили капітальний ремонт. При встановленні бар’єрів величезними шурупами пошкодили асфальт. «Хто тепер і за чий кошт має все відновити? – цікавляться мешканці. - Допоможіть, будь ласка, у нашій проблемі. Адже куди ми не звертались – результату нуль».

Деякі мешканці з Мазепи, 2 зокрема жінка, яка посадила клумби біля будинку, переконана, що парковку під вікнами потрібно заборонити.

- Це є прибудинкова територія, а не парковка машин, - жаліється 65-річна мешканка Мазепи, 2, яка посадила клумби біля будинку. - Під будинком територія всіх людей, а не декількох. Тому, перед тим, як придбати машину потрібно думати куди ви будете її ставити. За санітарними нормами авто не можуть стояти під самими вікнами.

Жителька вважає, що потрібно заборонити парковку машин під вікнами.

- Ми посадили клумбу не просто так, жителям просто вже немає чим дихати, - скаржиться жінка.

Жінка розповідає, що вона пробувала мирно говорити з сусідами, але їм байдуже, що іншим жителям заважають машини під вікнами.

Буже звернення більшості мешканців - демонтують

Директор ПП «Фаворит» Олег Лемега стверджує: стосовно облаштування паркувальних бар’єрів у дворі будинку на вулиці Мазепи, 2 звернень до обслуговуючого підприємства не надходило.

  • У випадку «сусідських воєн» вирішення проблеми лише одне: люди мають дійти  згоди і з готовим рішенням звернутися до обслуговуючого підприємства, - каже Олег Лемега. - Монтаж чи демонтаж обмежувачів, паркувальних бар’єрів тощо не входить в обов’язки обслуговуючого підприємства, оскільки такі роботи не передбачені структурою тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Однак, при отриманні схожих звернень тут роблять все можливе, щоб вирішити ту чи іншу проблему, запевняє Олег Лемега.

  • Демонтаж несанкціоновано встановлених мешканцями бар’єрів може бути здійснений представниками підприємства на підставі письмового звернення від більшості мешканців, - каже Олег Лемега. - Також при наявності такого звернення підприємством можуть бути надані приписи на демонтаж особі, яка, не порадившись із сусідами, встановила паркувальні бар’єри.

Коментар

Олена СТЕПАНОВА, юрист:

  - Це є порушенням правил благоустрою. Представники муніципальної поліції мають провести перевірку, встановити винних осіб і зобов'язати їх демонтувати споруди. Або зобов'язати це зробити обслуговуючу організацію –балансоутримувача. В даному випадку – ПП «Фаворит».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • ірина

    продовжую- є .Цікаво, як би реагувала пані юристка Степанова, якби під її вікнами стояла не власна машина, а якись металобрухт.. Р,С. Наймачі - ставте свої євробляхи на власному подвіор"ї, десь у Козові, а би хоча б на відведеному для цього місці- парковці. Тим самим покращите життя ммешканців Мазепи2, та й поповните місцевий бюджет Тернопілля
  • ірина

    Мешканці будинку все правильно зробили, що встановили так звані паркани. Так це і не паркани, а іметовані клумби з квітами. Дітям немає де гратися, посидіти на подвір"ї теж не можливо, бо причина одна - стоянка машин. І, переважно, ці машини не власників квартир, а наймачів, в яких грошей на свою квартиру не має, а ось на придбання так званих евроблях
  • Anonymous

    та в дворах взагалі паркуватись не можна , так само як захламлювати сходові клітки,але чомусь місцева влада не проводить рейди і штрафує
  • David Starr

    Сорі, мав на увазі перший під'їзд, а з останнім просто прийти і зрізати, у чому проблема? Всеодно незаконно.

    Faine Misto reply David Starr

    Згоден з вами на сто відсотків! Тільки я думаю зрізати повинні не жильці будинку.
    Прибудинкова територія є спільним майном співвласників, що належить їм на праві спільної сумісної власності (п. 6 ч. 1 ст. 1, ч. 1 ст. 5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 р. № 417-VIII (далі – Закон № 417); ч. 2 ст. 382 Цивільного кодексу України (далі – ЦКУ)).
    Якщо, у зв’язку із встановлення паркувальних бар’єрів співвласникам було завдано майнової шкоди (скажімо, пошкоджено асфальтне покриття), можна також просити суд, аби той зобов’язав винуватців відшкодувати заподіяні збитки (на підставі п. 8 ч. 2 ст. 16 ЦКУ).
    Установка паркувальних бар'єрів на будь-яких територіях громадського користування є незаконною.Зокрема, відповідно до п. 15.15 Правил дорожнього руху встановлювати предмети, що заважають транспорту проїхати або припаркуватися заборонено.Слід звернути увагу, що за блокування доріг ст. 279 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність.

    David Starr reply Faine Misto

    Воно то так, але ніхто не признає бар'єр своєю власністю, відповідно - нема із ким судитись. Плую купа гемору. Тому простіше зрізати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up