Партнер рубрики Події

Сусідські війни на Острозького: зі сварками, погрозами і судами

Сусідські війни на Острозького: зі сварками, погрозами і судами

Мешканці конфліктують і судяться. Частина нарікає, що колишня голова ОСББ не дає розпочати ремонт в під’їзді. У жінки – своя правда, яку, стверджує, й надалі відстоюватиме в судах. Тим часом в під’їзді темрява, стіни, як після війни, і нестерпний сморід

Сусідські війни на Острозького, 70 тривають вже роками. Причому словесні конфлікти і несприйняття позиції сторін не дає спокійно жити мешканцям, які або є активними учасниками конфлікту, або мимоволі стали заручниками конфліктуючих сторін.

Нагадаємо, ще у жовтні 2014 року мешканці Острозького, 70 звертались за допомогою до журналістів. У під’їзді, як після війни – брудно, стіни обшарпані, поручнів немає, а дроти з електрики звисають людям на голови. Натомість змінити нічого не могли. Як стверджували тоді мешканці, через дії чи то бездіяльність тодішньої голови ОСББ. Більше того, їм у судах довелось підтверджувати законність вселення. Люди тоді згуртувались у боротьбі з головою ОСББ та подали позов до суду на ліквідацію структури. Мешканці запеіняли, що п. Шевчук не дає їм вселитись, робити ремонти і не видає потрібних довідок. У під’їзді розруха і немає світла.
Частина мешканців знову звернулась до «20 хвилин». Просили розголосу і допомоги. Кажуть, колишня голова ОСББ не дає розпочати ремонт у під’їзді. 

У під’їзді – сморід, темнота і розруха

За майже п’ять років у будинку практично нічого не змінилось. У цьому переконалась журналістка, навідавшись на прохання мешканців до будинку.

Відео дня

У під’їзді та ж розруха, що і п’ять років тому. Обшарпані стіни, дроти звисають на голови, понівечені електрощитки та дірки з дротами. Правда, вже встановили перила на сходах між 2 і 3 поверхами. Про запах й говорити годі. Він буквально збиває з ніг настільки, що можна зомліти. Як в такому смороді можуть проживати люди – годі й думати.

Як вдалось дізнатись, за п’ять років люди пройшли по кілька судів різних інстанцій. Вони – з різних приводів і стосуються цивільно-правових відносин та майнових прав. Тому в цю площину журналісти не втручались. 

  • Після зміни законів два роки тому, що стосувались ОСББ, ми зібрали збори мешканців, невдоволених роботою голови ОСББ було більшість, тому ми переобрали голову, - розповів Олександр Маланюк. – Ростислава Шевчук через суд скасувала рішення, зробивши наші збори нелегітимними. Тому ми обрали іншого голову ОСББ – на цей раз нею стала Ольга Шевчук – наша мешканка, однофамілець колишньої голови. 

Мешканці за власний кошт готові профінансувати ремонтні роботи, вирішити питання з освітленням. А також – з утепленням будинку зовні. Навіть листувалися з міськрадою з приводу останнього та отримали відповідь, що міськрада готова утеплювати на умовах співфінансування з мешканцями. Ніби все вирішили. Навіть майстрів привели у під’їзд, аби подивились на об’єм робіт. Але…

  • Минулого тижня привели жінок, які погодились взятись за ремонтні роботи, - пригадують мешканці. - І тут «вилітає» колишня голова ОСББ і починає кричати:  «не слухайте його, він аферист, я голова ОСББ і я тут вам нікому нічого не дозволяю робити». Завіса. Жінки просто-напросто злякались і втекли.

Коли ми спілкувались з невдоволеними і ображеними мешканцями, які у розпачі, вирішили вислухати і позиції колишньої голови ОСББ Ростислави Шевчук, яка проживає у квартирі №5 будинку. Стукали в двері, однак нам ніхто не відчиняв. Тоді ми написали жінці записку з проханням зв’язатись з журналісткою і контактами. За два дні так ніхто і не подзвонив.

Рішення про ремонт… передчасне

Тоді ми вирішили знайти жінку через юриста, яка останні роки представляла інтереси Ростислави Шевчук у судах різних інстанцій. Спроба виявилась вдалою. Розмову з пані Ростиславою навряд чи можна назвати діловою і спокійною, то ж ми запропонували жінці написати коментар письмово і вислати на адресу журналістові чи редакції. Описали проблему, яку потрібно прокоментувати. Зокрема, цікавились, чому виступали проти ремонту в під’їзді. Відповідь містилась на трьох листах друкованого тексту. Друкуємо витяг з листа, що стосується ремонтних робіт.  

  • Підняття питання про проведення ремонтних робіт у під’їзді житлового будинку 70 по вул. Кн. Острозького у м. Тернополі станом на сьогоднішній день, на  моє переконання, є передчасним також і із наступних підстав, - пише Ростислава Шевчук. - Рішення суду повинно встановити співвласників будинку. І вже співвласники будинку будуть вирішувати питання проведення ремонтних робіт.

«Проведення ремонтних робіт до завершення слухання справи №607/3851/13-ц може призвести до додаткових судових тяжб. Під час судових слухань в період дії судової заборони на проведення будь-яких будівельних робіт Маланюком О.О., Шевчук Р.І. Басюк.В.В. та Ахтаніною С.А. проведені цілий ряд переробок даних надбудов  з метою створення нових об’єктів нерухомості», - пише Ростислава Шевчук.  

- Так, внаслідок переробки були збільшені площі нерухомого майна шляхом надбудови додаткового рівня без згоди співвласників будинку з використанням майна спільної неподільної власності, - пише Ростислава Шевчук. - В результаті проведених будівельних робіт, станом на сьогоднішній день, доступ до вентиляційних каналів перекритий, доступ до даху замурований.

Судяться п’ять років. Замкнене коло…

«У квартирі № 5,8  житлового будинку 70 по вул. Кн. Острозького у м. Тернополі з’явилась зворотня тяга. Отже, необхідно спочатку привести до норм димарі, забезпечити доступ до вентиляційних каналів, а вже пізніше робити ремонт», - переконана колишня голова ОСББ.

  • Крім того, ремонтні роботи проводяться, відповідно до погодженого та затвердженого кошторису, - йдеться у листі Ростислави Шевчук. - Мені не відомі факти ні погодження, ні затвердження  кошторису для проведення ремонтних робіт у під’їзді.

Щодо освітлення в під’їзді, пані Ростислава пише: «Із підвального приміщення хтось поцупив лічильник обліку використаної електроенергії, тому слід вирішити питання встановлення засобу обліку, а не влаштовувати світло».

Наразі тривають судові процеси в різних інстанціях. Якісь виграють одні, якісь – опонент. Доки люди судяться, ніяк не дійдуть згоди щодо облаштування і приведення до ладу місць загального користування. А поки що на Острозького, 70 - темінь, облуплені стіни, дроти, що звисають на голови і нестерпний сморід, що буквально збиває з ніг. Замкнене коло…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up