Свіжий інжир, лайми та фізаліс: які екзотичні фрукти продають у Тернополі

Свіжий інжир, лайми та фізаліс: які екзотичні фрукти продають у Тернополі

У місцевих магазинах та на ринку можна знайти чимало різних фруктів, овочів та ягід.А от чи легко знайти екзотичні плоди? Це і спробував журналіст "20 хвилин".

На ринку вже подешевшали сезонні ягоди та фрукти. Українські абрикоси коштують 35 – 50 гривень. Полуницю з Заліщиків продають за 35 гривень за кілограм.

З’являються кавуни та дині. Кілограм кавунів коштує 30 гривень. Дині – удвічі дорожчі.

Черешня з Мелітополя на ринку коштує в середньому 40 гривень за кілограм.

Відео дня

Чорницю продають як на вагу, так і відміряють банками. Літрова банка коштує 50 – 60 гривень.

Ці ж фрукти та ягоди є і в супермаркетах, однак там вони дорожчі, ніж на ринку. Особливо високі ціни на полуницю та черешню. Так, у супермаркетах вона вдвічі дорожча, ніж на ринку.

Що незвичайного можна купити?

Персики, абрикоси та черешні хоч ще і дорогі, однак їх можна знайти в будь-якому магазині чи на ринку. А от деякі плоди знайти важко.

Ананасами та ківі нікого не здивуєш, однак через високі ціни ці фрукти назвати доступними важко. Один ананас коштуватиме 75 – 100 гривень. Кілограм ківі вже подорожчав до 100 гривень. А от кокоси ж відносно недорогі – по 17 – 20 гривень за штуку. У деяких магазинах продають вже очищені кокоси. Такі коштують 35 – 40 гривень за штуку. Є і кокоси, які нагадують пляшку. Спеціальне пристосування дозволяє пробити плід та не втратити кокосове молоко.

Манго також продають поштучно – близько 40 гривень за великий плід та 35 - за середній. Авокадо коштує 35 – 40 гривень за штуку. Також можна придбати авокадо хаас – по 80 грн за штуку.

У деяких супермаркетах продають і лайми. Його часто купують для різних соусів чи напоїв. Кілограм коштує 120 гривень. 1 – 2 лайма заважить вам на 15 – 20 гривень.

Продають і свіжі фініки. Вони запаковані – по 200 – 350 грамів. Коштують відносно недорого – по 15 – 20 грн за 100 грамів. Все залежить від експортера та виробника. Однак всі фініки, які ми знайшли в магазинах, – з Ірану.  

Найбільш незвичний та дорогий плід, який вдалось знайти в одному з місцевих супермаркетів – фізаліс. Це ягода, яка з вигляду нагадує щось середнє між помідором чері та жовтою черешнею.

Використовують ці плоди в різних салатах, десертах, супах та навіть готують з них варення. Можна їсти їх і сирими. Однак дозволити собі такі плоди може не кожен. Продають їх у невеликих коробочках по 100 грамів. Вартість такої – 61 гривня. Везуть ці незвичні плоди з Нідерландів.

А які незвичні плоди куштували ви або бачили на прилавках магазинів? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олена Трачук

    Потрібна термінова інформація:яка ціна яблук в Тернополі за 1кг.?Дякую.

    Stepan Kruk reply Олена Трачук

    40-50 грн.залежно від сорту
  • tanja tanja

    Фізаліс)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up