Священник з Тернопільщини очолить єпархію УГКЦ на Хмельниччині

Священник з Тернопільщини очолить єпархію УГКЦ на Хмельниччині
  • Кам'янець-Подільську єпархію УГКЦ очолить 40-річний священник Іван Кулик, який народився на Тернопільщині.
  • Урочистості відбудуться 1 грудня цього року у Хмельницькому.

Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації отця Івана Кулика, єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, відбудеться 1 грудня 2019 року в Хмельницькому, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Зарічанська, 10/3). Початок Божественної Літургії о 12.00. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, головний святитель. Співсвятителі - владика Василь Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, та владика Діонісій Ляхович, делегат Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, які проживають в Італії.

Чин найменування відбудеться 26 листопада в каплиці реколекційного центру Львівської архиєпархії УГКЦ під час проведення спільних реколекцій єпископів УГКЦ та РКЦ.

Відео дня

До слова, 10 вересня 2019 р у Ватикані Папа Франциск надав свою згоду на обрання всечесного отця Івана Кулика, пароха парафії святих Сергія і Вакха у Римі, Єпархом Кам’янець-Подільським УГКЦ, яке здійснив Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви.

Біографічна довідка

Владика-номінат Іван Кулик народився 16 березня 1979 року в Переволоці, Тернопільська область. Священиче формування розпочав у Тернопільській вищій духовній семінарії, а завершував у Люблінській семінарії в Польщі, після чого 8 травня 2005 року отримав пресвітерське рукоположення.

Від 2005 до 2009 о. Іван навчався в Папському Патристичному Інституті «Augustinianum», здобувши ліценціат з патристики. Під час навчання здійснював душпастирську опіку в українських греко-католицьких громадах в різних містах Італії. У 2009 році був призначений Адміністратором української парафії святих Сергія і Вакха в Римі, парохом якої став 2013 року.

Кам’янець-Подільська єпархія

11 грудня 2015 року у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець поблагословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Кам’янець-Подільської єпархії з осідком в м. Хмельницькому, виокремивши її з території Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідкові. До призначення Єпарха адміністратором цієї єпархії був митрополит Тернопільсько-Зборівский архиєпископ Василій Семенюк.

Згідно з інформацією інформаційного ресурсу Синоду Єпископів УГКЦ, єпархія охоплює Хмельницьку область.

Назва єпархії походить від м. Кам’янця-Подільского, однак осідок єпископа розташований в м. Хмельницькому.

Єпархія межує із Чернівецькою єпархією на півдні, із Бучацькою єпархією та Тернопільсько-Зборівською архиєпархією на заході, із Луцьким екзархатом на півночі та із Київською архиєпархією на сході.

Єпархія розділена на Хмельницький, Кам’янець-Подільський і віднедавна Шепетівецький протопресвітерства.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up