Довго думали і ... Тернопіль перестрибнув із "червоної" одразу в "зелену зону". Як будемо жити?

Довго думали і ... Тернопіль перестрибнув із "червоної" одразу в "зелену зону". Як будемо жити?
  • 12 протоколів за порушення карантинного режиму склали поліцейські міськвідділу, 7 – патрульні за порушення громадським транспортом.
  • У Лабораторному центрі кажуть, що ми маємо всі шанси перейти у зелену зону – чекаємо на остаточне рішення столичної комісії.
  • У київських чиновницьких кабінетах почули сотні тисяч тернополян, які не хочуть жити у так званій червоній карантинній зоні. До нас дослухалися і запросили на селекторну нараду з міністрами, каже Сергій Надал. Що вирішили – читайте.

Завершується робочий тиждень, відколи Тернопіль опинився у червоній зоні. Нагадаємо, у зв’язку з цим мали припинити роботу громадський транспорт, садочки, заклади харчування тощо. Тернопіль повстав проти так званої червоної зони. Депутати приймали рішення, якими нібито мала бути скасована постанова уряду, хоча юристи це називали абсурдом та наголошували, що оспорювати цю постанову потрібно лише в суді.

Фактично, для містян абсолютно нічого не змінилось у зв’язку з введенням «червоної зони». Садки як працювали, так і надалі приймали дітей. Транспорт їздив, як і раніше. У барах теж людей не поменшало. Однак, та «червона зона» все одно висіла у повітрі.

  • 12 протоколів про порушення суб’єктами господарювання карантинних вимог, за  статтею 44-3 КУпАП склали правоохоронці Тернопільського міськвідділу поліції від 3 серпня, - повідомив заступник начальника відділу комунікації головного управління нацполіції в області Андрій Василик. – Зокрема, йдеться і про порушення у розважальних закладах.

Працівники патрульної поліції від понеділка продовжували слідкувати за дотриманням вимог карантину в громадському транспорті, зокрема у маршрутках та тролейбусах, які курсують містом. Про це повідомили в управлінні патрульної поліції в області у відповідь на запит журналістів.

Відео дня
  • Протягом тижня було складено 7 протоколів за ст. 44-3 КУпАП, рішення по яких прийматиме суд, - пояснила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. – Тобто, працівники патрульної поліції лише фіксують факт порушення і складають протоколи. А рішення за ним прийматиме суд.

«Нас почули! У київських чиновницьких кабінетах почули сотні тисяч тернополян, які не хочуть жити у так званій червоній карантинній зоні, - написав сьогодні на власній сторінці у Фейсбук міський голова Тернополя Сергій Надал. - До нас дослухалися і запросили на селекторну нараду з міністрами. Я сподіваюся, що урядовці визнають та виправлять свою помилку, і блокада Тернополя нарешті завершиться».

Епідеміологічна ситуація у нашому місті відповідає зеленому рівню безпеки, каже Сергій Надал.

- Сьогодні у другій половині дня засідатиме Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - каже Сергій Надал. - Я вкотре закликаю їх дослухатися до тернополян і зняти червону карантинну зону з Тернополя. Я закликаю зробити це від сьогодні і не чекати понеділка.

На інтерактивній карті епідемічних показників захворюваності на коронавірус Тернопіль позначено зеленим кольором. Комісія мала б сьогодні по факту визнати, що наше місто відповідає зеленому рівню безпеки.

Однак сталося все не зовсім так, як думали. Колір зони на карті, виявляється, був помилковим. І Тернопіль не потрапив у "зелену зону", а поки що - у "жовту". Про це повідомило МОЗ. 

Нагадаємо, залежно від епідеміологічної ситуації, всі регіони буде поділено на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Зелена зона передбачає:

— перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

— проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;

— кінотеатри із заповненістю на 50%;

— перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

Жовта зона (+ обмеження зеленої), забороняється:

— відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

 

Коментарі

Юлія КРАВЧУК, в.о. директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» в Тернопільській області:

 - Рішення щодо присвоєння певного рівня ухвалює Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Наразі ця комісія засідає. Хоча є всі передумови, аби Тернопіль був зеленою зоною. Київська школа економіки подала проєкт інтерактивної карти захворюваності на коронавірус – згідно з даними, Тернопіль попадає під зелену зону, як і майже вся область. Кілька  адмінтериторій – залишаються у жовтій. Поки що ми в очікуванні.

 

Мар’яна ЗВАРИЧ, речниця міськради:

 - Звернень від підприємців щодо захисту їх інтересів щодо роботи під час останнього тижня не надходило. Нагадуємо, що у понеділок сесія зобов’язала виконавчі органи забезпечити належне функціонування підприємств та організацій Тернополя. Відтак, це було реалізовано. Також було рекомендовано органам Національної поліції не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть відповідно до рішень місцевої комісії. Правоохоронні органи суворо слідкували за дотриманням основних карантинних правил: маскового режиму, дотримання соціальної дистанції, розмежування потоків відвідувачів тощо.

Станом на сьогодні ситуація є контрольованою, кількість тестувань надалі є високою (приблизно 92 на 100 тис. населення при нормі не менше 24 на 100 тис. населення). При цьому кількість захворювань не є значною.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Igor Oliyovskiy

    UKRAINA  z munylogo lita y ZeLENII ZONI
  • David Starr

    Мер перед виборами вирішив "грати на публіку".

    Тарас reply David Starr

    А як він ще мав діяти? Зупинити громадський транспорт і закрити заклади відповідно до маразму нашого уряду?

    ібупрофен reply Тарас

    згідно законів та інших нормативних актів
  • Борис

    Маємо найкращого мера в Україні!!!!
  • Ярослава Криницька

    ужас
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up