Партнер рубрики Події

Тернопільські активісти під прокуратурою вимагали вироку для Медведчука

Тернопільські активісти під прокуратурою вимагали вироку для Медведчука

Розправи над адвокатом Василя Стуса Віктором Медведчуком вимагали активісти 4 вересня у чергову річницю смерті поета. Акції протесту сьогодні відбулися у різних обласних центрах України під стінами обласних прокуратур, в тому числі і в Тернополі.  

Активісти з усієї України вимагають, щоб Генеральна прокуратура  відзвітувала про результати розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука. Окрім представників кількох громадських організацій та політичних партій, до акцій долучалися й небайдужі перехожі.

Люди кажуть, що говорити про такі проблеми важливо, адже від цього залежить майбутнє їхніх дітей та онуків.

Відео дня

- У 1985 році у цей день у сибірській катівні  загинув видатний український поет-дисидент, - розповів один з керівників громадської організації “Українська справа” Андрій Стасишин. - Як відомо, на той час його адвокатом був  знаний на сьогодні олігарх Віктор Медведчук. Крім того, у 2016 році один із українських судів зобов’язав генеральну прокуратуру розпочати судовий процес над ним за сепаратизм, державну зраду і фінансування тероризму. На жаль, до цього часу прокуратура справи не відкрила. Тому наш захід відбувається під прокуратурою. Звісно, головна акція відбувається у Києві. Туди поїхав цілий автобус наших тернопільських активістів, будуть українці з різних міст. Таким чином змушуватимемо генеральну прокуратуру все-таки відкрити кримінальне провадження проти Віктора Медведчука.

- Захід позапартійний і позаполітичний, - зазначив один з учасників акції Ігор Велиган. - Ми вважаємо, що це справа усіх громадян України. Подібні акції сьогодні не лише в Києві та Тернополі. Вони відбуваються у всіх обласних центрах біля обласних прокуратур. Таким чином ми хочемо привернути увагу людей на те, що зараз відбувається в Україні. Медведчук певний час був “у тіні”, та зараз хоче повернутися в активну  політику. Наше завдання - не допустити цього. Ця людина має чималий вплив на український бізнес, економіку та політику. Під його контролем різні компанії, фірми, енергопідприємства, телеканали та ЗМІ. Вважаємо, що в час війни такий вплив на бізнес в Україні є недопустимим і загрожують національним інтересам України. Держава повинна належно відреагувати на це і дати належну оцінку іншим діянням Медведчука.

До активістів з приміщення прокуратури ніхто не виходив тай, як кажуть учасники акції, це не було для них метою, адже рішення повинна прийняти Генеральна прокуратура України. Акцією у нашому місті активісти просто хотіли донести проблему до тернополян. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up